Att ha värme.

 

IMG_1961

IMG_1943

IMG_2005

IMG_2000

 

Alltså – denna underbara värme!

Okej, just idag är det sommarregn och åska – men de andra dagarna? Gatorna är torra och nacken fuktig under håret och bilen är som en ångande bastu, och jag får ha solglasögonen på mig hela vägen till jobbet för att inte bländas av morgonsolen som stiger upp över åkrarna och kastar gulröda strålar mot vindrutan. Visst får man livet tillbaka på nåt sätt? Jag får det iallafall, sjunger 5 o’clock i kör med radion och fnissar åt att jag kan nästan hela texten trots att jag inte alls är särskilt ghetto


And this Nuvo got me trippin
And I know that you mad, girl
But you ain’t got to worry about nothing

och det får mig att minnas den där sommaren innan jag träffade min man och jag och Nelly bodde på Limhamn bara ett kvarter isär och spenderade de varmaste dagarna med att svalka oss med rosé i vardagsrummet och sjunga Snoop Dogg med beundransvärd pricksäkerhet och pudra oss gyllenskimrande innan vi tog taxi in till Lilla Torgs kullerstenar och de där uteserveringarna som alltid, alltid är för trånga. Det var på den tiden skratten aldrig kunde bli för höga och nätterna aldrig för långa – vi hade hårfönen i väskan för att snabbt kunna blåsa ut pelikanluggen på toaletten innan arbetsdagen började; vi hade två timmars sömn i kroppen men skötte möten och uppdragsgivare exemplariskt och tillsammans spenderade vi de där outhärdliga timmarna av har han hört av sig? med benen korsade över varandras i soffan när arbetspasset var över och guldskimret på igen.

Det var samma sommar som Nelly drev en man i fördärvet och som hon fick sitta på en servering en måndagskväll klockan 19 och stöd-dricka tequila tillsammans med mig eftersom det var det som behövdes just då –

men det tar vi en annan gång, tycker jag, för nu ska Busen väckas och vi har en timmes umgås-tid innan dagis väntar.

 

slut

14 kommentarer till “Att ha värme.

  1. Åhhhhh jag vill också skimra. Det ska jag göra i sommar. Skimra och dricka bubbel på Lilla Torg eller Stortorget i Lund. Men först lite välbehövligt regn så att det kan bli ännu grönare och våren kan ta oss med storm.

  2. Ja, alla har vi varit där och minnena lockar som alltid fram ett leende när de kommer upp till ytan. Men det känns ganska skönt att den där tiden inte varar för evigt och att man kan få skimra ändå och njuta av sol och värme och ändå få sova lite mer än två timmar. Det är väl det om är det fantastiska med livet, att det är ganska härligt i alla sina faser.

    /anna

  3. Det är härligt att minnas tillbaka på sånt! Och inte är det dumt heller att värmen smyger sig på, äntligen lever man igen!

  4. Underbara värme och sommar som ger oss så härliga minnen. Tequila är farligt. Man blir stört tokig och galen på samma gång. Ha en fin dag. Kram

  5. Ja, vilka minnen man kan plocka upp. Härliga och roliga. Sjuttiotalets logdanser i Skärgården. Dom varma nätterna. För visst var det varmare sommrar då? Ibland känns det så. Smygrökte på rummet, drack lite Soave innan dansen, flaskan gömdes under sängen när mamma kom in, så upp med fönstret så vädrades det alldeles. Men det var bara ett leende. Men vilka härliga minnen som man har kvar.

    Tack Emma för att du delar med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg