Att vara energitankad igen.

 

IMG_4055

 

Igår vaknade jag och Malmö tillsammans.

Det kändes iallafall så.

När jag gick från Triangeln ner mot Böddi var solen morgongul och gatorna tomma och byggarbetarna gick med sänkta huvuden och samtalade med varann med genomskinliga påsar fulla med frukostfrallor svängande i händerna. Och som sagt – solen var framme! Bara det gör ju att stegen blir lite lättare. Det, och det faktum att man själv ser fladdrande klänningstyg när man tittar ner; fladdrande klänningstyg och mockasiner och torra gatstenar.

Ni må tro att jag var på gott humör.

 

IMG_4057

 

Jag skulle ju göra sommarhår och testa något nytt, och det blir man knappast på sämre humör av om man säger så. Och så skulle jag träffa mina musketörer och få äta indiskt och höra vad som hänt sen sist (att vi pratar varje dag på fejjanchatten är orelevant – allt blir mycket bättre live).

Och när det vankas en sån dag är det ju bäst att grunda lite.

 

IMG_4058

IMG_4060

 

Så jag och en kråka delade en ischai och pratade lite om att sommaren kommit till stan och att det är förbaskat trevligt med uteserveringar.

Och sen blev jag med nytt hår! Jo, jo. Ombre som inte är ombre utan en annan teknik som Böddi har mer koll på än vad jag har. Det blev såhär fräsigt (dock vansinnigt dåligt val av kläder att fotografera mot ser jag nu, men det kunde ju inte jag veta när jag klädde på mig på morgonen att gult inte direkt skulle vara min färg några timmar senare).

 

IMG_4206

 

Sommar-hår, minsann!

Ja, och sen äntligen vankades det tjejlunch med Banditen, Fru Sederblad, Tindy och Annika.

 

dgIMG_4231

 klänning//sheinside, skärp//ebay, solglasögon & klocka//triwa

 

Vi åt grytor så heta att det kittlade i gommen, och så pratade vi strunt med varann och skrattade hejdlöst åt nåt fånigt skämt om väskmaterial och när vi sen gick vidare genom stan gick vi så djupt involverade i samtal att vi stötte in i varann hela tiden utan att ens reflektera över det.

Och så gjorde vi lite andra trevliga saker som jag får berätta om lite senare, för nu är det ju fredag på riktigt och jag väntar finfrämmat ikväll och innan dess ska jag hinna bli anständig, åka och jobba, vara produktiv, hämta Buse och sladda in på gårdsplanen igen nio timmar senare; redo att tända grillen.

Fin fredag allihop! Hoppas ni får sol och glass och känslan av ledigt.

 

slut

21 kommentarer till “Att vara energitankad igen.

  1. En underbar dag hade vi. Helt underbar. Fler sådana åt folket!

    Och nu tänker fru Sederblad som är uppvuxen på landet med en onaturligt fågelintresserad pappa vara lite så där retligt besserwisseraktig och påpeka att du delade din ischai med en kaja. Och inget annat. Rätt ska vara rätt ;-). Bara så du vet 😉

    1. Fan, jag som till och med googlade (seriöst) och beslutade mig efter en ingående beskrivning på en fågelskådarblogg att det var en skånsk kråka.

        1. Åh nu fick jag en låt i huvudet. Flickan å kråkan. Kanske inte den mest uppmuntrande och domriga låten men jäkligt bra. Har gillat den seda jag var typ 7 år. Det får bli lite Timbuk å kråkan nu tror jag allt (även om det nu var en Kaja…..ha ha).

    2. Hihi, fnissade lite åt bilden jag med. Har en dotter på fyra år som kan se skillnad på kråka, kaja, skata och korp 🙂 Framtida ornitolog kanske 🙂

  2. I natt jag drömde….att jag träffade din man och lille Busen ute på en stor is, de hade med sig en spark och de glömde både den och sina vantar när de fick bråttom iväg. Som tur var hade jag innan dess lyckats få en bild på Elias med din famillj i bakgrunden. Elias höll i Tooka. Jag skickade iväg bilden till dig, och vips stod ni i min hall, Buse klappade katten Kerstin och vi pratade om hur viktigt det var att det fanns reflexer på sparken….

    Freeeeeeedag! 🙂

  3. Superfräsch i håret. Åh vilken sommardag vi fick igår. Helt underbart. Och härliga sommarbilder från ett vibrerande Malmö. Jag tog mig ut en sväng på lunchen igår och bara njöt av folkmyllret å frapino rödabär/ingefära. Tror det är sommaren första hang-up å måste för mig. Så jäkla gott.

    Ni ser ut att haft en härlig tjejlunch. Gott med indiskt.

    Trevlig helg!

  4. Kajor eller kråkor, inte så noga om du frågar mig. Huvudsaken är väl att ni hade en trevlig stund där på uteserveringen. Själv är jag dödsrädd för alla fåglar och hade nog inte alls uppskattat sällskapet. Men fredag, däremot. Det gillas skarpt!

    /anna

  5. Ja men hur fin blev du inte i håret! Toksnygg!!
    Och du och dina tjejer verkar ju ha det hur bra som helst tillsammans:)

    Fin glassig fredag till dig med!
    Kram fredrika

  6. Men jag dör så snyggt håret blev. Typ nåt sånt jag har tänkt mig men inte riktigt vågat ännu. Kanske tar med en bild på dig o säger för mig så här snögg!

    Kråka el kaja, ni verkar ha haft en mysig dag där ändå:-)
    Kram Kristina

  7. Riktigt snyggt hår!!! Blir lite avis på den där Böddi, eller rättare sagt på dig :-).

    Jättefin klänning, jättefina blider, jättefint allting helt enkelt! Kommer inte på något bättre att säga!

    Ha en finfin helg!
    Kram Malin

  8. Schetasnyggt!
    Att möta Malmö så är härligt! Just därför går jag alltid en extra runda på morgonen.
    Ha en fin fredag!
    Kram

  9. fick lite shoppingångest nu! så mycket som mitt finger ville klicka hem från sheinside!…ångest! du blev jättesnygg i håret! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg