Att ha fått en rundvandring.

 

IMG_3519 IMG_3542 IMG_3535 IMG_3532

 

Ni undrar kanske vad vi gör?

Vi äter. Såklart.

Äter fransk, ekologisk mat – doppar rädisor i smör och flingsalt, gestikulerar över tallrikar och sitter djupt försjunkna i samtal om knepiga skönhetsritualer och klimakteriebesvär. Nickar instämmande till varann, sippar vitt vin, känner oss franska.

Men inte bara det. Vi får också åka runt i La Gacilly; höra om Yves Rocher och om kärleken till växtriket och om hur allting hänger ihop – hela kedjan från växt till färdig produkt och vi sitter uppmärksamma och lyssnar, försöker ta in.

 

IMG_3631 IMG_3649 IMG_3652 IMG_3655 IMG_3660 IMG_3715 IMG_3664 IMG_3661 IMG_3564 IMG_3584 IMG_3589 IMG_3593 IMG_3602 IMG_3608 IMG_3621 IMG_3626

älskat linne//magali pascal, chinos//circle of trust

 

Vi går i smala trappor upp till Yves födelsehus, läser de handskrivna franska tackbreven, rynkar pannorna för att förstå guidens fransk-engelska. Vi besökte deras botaniska trädgård, lärde oss att bara här finns det 55 hektar av odlingar där växter drivs upp för att sedan skördas, torkas och utvinnas på de extrakt som används i produkterna. Är det inte fint på något sätt? Den där kärleken till naturen, omsorgen. Att det finns människor som planterar ut blommor, ser dom växa, skördar dom och sedan omvandlar det till rena produkter som de själva distribuerar ut till alla dessa länder. Att det finns en botanisk trädgård här, i La Gacilly, så vacker att hjärtat slår extra slag. Och att utav 2300 boende i den här lilla vindelbyn så är 2000 anställda på Yves Rocher. Vilket ansvar. Det är sånt jag tänker på.

Och sen tar vi lunchpromenader bland alla dessa gångarna jag ska visa er sen; äter chokladkaka och vänder ansiktet mot solen, frågar om tatueringar och vegankost och hur det är att vara ung och bo med någon så olik en själv att man tillslut tappar greppet om vem man är.

Idag åker jag hem. Med så många upplevelser rikare.

 

slut

18 kommentarer till “Att ha fått en rundvandring.

  1. Hej Emma! Jag har läst dig rätt länge nu och tycker att du skriver fantastiskt precis som många andra. En sak har jag bara funderat på och jag har tänkt länge att jag skulle fråga dig om det. De här resorna som du och andra bloggare bjuds med på, typ den här Frankrike trippen och Tel Aviv, vad har de för syfte? Är det bara en badabling tjusig resa där företagen liksom ”snärjer” duktiga bloggare med många läsare att bli ambassadörer för deras grejer (typ Yves då) och därmed får ”gratis” marknadsföring i era bloggar? Hur tänker du kring detta i så fall? Missförstå mig inte, jag är fullt medveten om att du är en intelligent kvinna som säkert inte låter dig köpas eller skulle åka på nåt sånt här om du inte kunde ställa dig bakom produkterna. Men, jag är ändå intresserad av hur du resonerar kring detta så jag skulle bli glad om du tog dig tid att svara.

    Som sagt, jag dömer ingen och höjer inga pekfingrar. Jag är bara genuint intresserad av hur du och andra bloggare tänker kring detta.

    Tack för en fin blogg.
    /Ulrika

    1. Hej Ulrika!

      Såklart bjuder företagen med bloggare för att de vill ha exponering – på samma sätt som de bjuder in frilansfotografer till exempel. Men det är ju inte gratis varken för företagen eller för oss som bloggar (som skattar för resan som en inkomst exempelvis, det är ju inte bara att åka och håva in saker). Sen är det ju upp till bloggaren eller journalisten eller vem det nu må vara att avgöra huruvida det är något man vill göra eller inte. Själv valde jag att åka med här av nyfikenhet, jag kunde inte särskilt mycket om Yves Rocher och vill kunna bilda mig en egen uppfattning, och sen gör ju inte jag direkta produktreklamer eller så när jag är här. Från företagets sida är det såklart en önskan att vi bloggare som är med ska bli smittade av deras företagsstolthet, och för mig är det en möjlighet att få se och uppleva saker jag aldrig skulle fått göra annars. Personligen tycker jag att det viktigaste är att jag är tydlig med att jag är här inbjuden av YR så att man som läsare vet, och att jag får göra det på MITT sätt om jag ska komma hit (ingen kan alltså tala om för mig vad eller hur jag ska skriva). Allt jag skriver är ju mina egna betraktelser och funderingar eller upplevelser och i det här fallet är det ju nästan mer orten och känslan än mer en specifik produkt som får exponeringen kan jag tycka 🙂 Det är ju annorlunda om du är en sminkbloggare kanske; då är det såklart mer fokus på rena produkter. Men ambassadörer skulle jag nog inte kalla någon av oss; ambassadörskap är ju mycket mer omfattande – då är man företagets ansikte utåt och arbetar uteslutande med det varumärket på ett helt annat vis. Men för mig tycker jag att det är otroligt roligt att få komma hit med min kamera och få fotografera (som jag älskar) och uppleva en pytteliten,fransk ort som jag aldrig nånsin skulle hamnat i annars.

      Så jag kan inte svara för hur andra tänker, men så tänker jag 🙂

      1. Jeg har også vært nysgjerrig på dine tanker rundt dette. Godt svar:) Og jeg hadde gjerne gjort det samme selv. Så brun og fin du er!
        klem, fine du:)

  2. Att vara ung och bo med någon så olik en själv att man till slut tappar greppet om vem man är……..en mening med mycket innebörd….. kanske kan du någon gång skriva något om just det…..

  3. Ja jag håller med ovanstående skrivare, vilka härliga bilder, det känns nästan som jag är där. Och får nog också lite lust att stänga in mig i någon fuktigt vindskupa i en smal gränd och skriva en roman medans jag sittar på kallt friskt rosevin 😉

    Inte dumt alls 😉

    Hälsningar
    Yohanna
    som skickar med en länk om någon skulle bli sugen på att hänga med i veckans utmaning:
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/june/real-life-lycka-2.html

  4. Hej!
    Jag bor i Frankrike och jag har provat flera av deras produkter och tyvärr tycker jag att alla som jag har provat är skräp…. jag säger tyvärr för det ser så fint ut med naturanknytning etc…. så det vore intressant att höra vad du tycker om deras produkter…..

    1. Jag kör ju Clinique så deras crèmer och rengöring och sånt har jag inte testat, men jag tycker de har en grym ögonbrynspenna och så har de små mineralampuller med typ highlighter/ögonskugga som jag gillar 🙂 men det är vad jag har testat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg