Att ha haft vinprovning.

 

IMG_4397

IMG_4468

 

Two Oceans undrade om jag ville arrangera en vinprovning för mina vänner med deras tre (tydligen extremt sockersnåla) viner och det var klart jag ville. Vem vill inte ha en chans att umgås under uppstyrda former? Och en kväll med tjejerna tackar jag helt enkelt inte nej till.

Så förra måndagen kom dom; Nelly, Banditen, Fru Sederblad och Annika, i samlad trupp med händerna fulla av mat och presenter. De är världens bästa. Jag säger bara det.

 

IMG_4379

 

IMG_4378

 

IMG_4405

 

IMG_4388

 

 

Banditen (som alltid kommer med de mest genomtänkta presenterna som alltid får mig att börja gråta) hade skaffat Buse en egen smultrunplanta att ”nattna”, och det gjorde mig så rörd att jag fick svälja hårt. Hon hade dessutom gjort hål i bottnen på den så att han kunde nattna för glatta livet utan att den dog. Som om det inte var nog hade hon med sig nya badgrodor, såpbubblor, en mjuk boll och till mig den vackraste klänning jag kunde tänka mig. Älskade Bandit.

Fru Sederblad kom med ost och ingredienser till den somrigaste sallad jag smakat – det var jordgubbar och körsbärstomater och rädisor och champinjoner och balmsamvinäger i en ljuvlig blandning och medan hon fixade i köket dukade vi andra bordet och gestikulerade mot varann. Och så spelade vi musik och kände oss som i en reklamfilm (måste slå ett slag för Sony BTX300 som några av er undrat över; fantastisk vid såna här tillfällen eftersom den inte har sladd och kan spela Spotify via bluetooth från telefonen) och raljerade över Banditens ofrivilliga bloggpaus. Och så synade vi vinet ingående såklart.

Vi skulle testa Two Oceans Shiraz Rosé (6460), Cabarnet Sauvignon Merlot (5069) och Sauvignon Blanc Chenin Blanc (2027). Jo, jo. Inte illa. Och Fru Sederblad var mest pepp över den låga sockerhalten eftersom den kanske skulle innebära att hon eventuellt kunde smutta på ett glas utan att få migrän

 

IMG_4431

 

IMG_4439

 

IMG_4376

 

IMG_4465

 

IMG_4452

 

IMG_4518

 

IMG_4560

 

IMG_4573

 

IMG_4474

 

Och så började den trevligaste kväll jag haft på länge. Herregud vad jag skrattade.

Jag hade tagit fram papper och penna för att ingående skriva ner allas spontana reaktioner på vinerna och vara seriös och sådär, men vi hade helt enkelt så roligt att det liksom inte var lönt. Dock enades vi om att det vita vinet var lättdrucket, syrligt och passade utmärkt med kyckling (dock inte alls med jordgubbar). Rosévinet var ”sommar”, mjukt och funkade däremot hur bra som helst med jordgubbar. Picknickvin, sa Banditen och vi andra höll med. Annika tyckte att rosévinet var klart bäst, dock hade det för lite bubblor  för hennes smak (läs inga). Och det röda? Det var strålande till osten och helt klart min favorit. Jag gillar rödviner som är lite sträva mot tungan utan att för den sakens skull vara för stramt.

Och där satt vi ute i trädgården och vägrade gå in trots att kvällen blev kylig och myggen närgångna, och vi berättade för varann hur mycket vi tyckte om varann och mannen gick förbi då och då och skakade på huvudet och muttrade något om att han nog skulle måla flaggstången och då skrattade vi bara ännu mer, och återigen blev det så tydligt hur viktiga vänner är i mitt liv.

Så kom det sig alltså att jag hade vinprovning en måndag när sommaren nästan nyss kommit och rapsen redan blommat ut.

 

Detta inlägg var i samarbete med Two Oceans. Och så har jag testat taggningsfunktionen! Om ni för muspekaren över första bilden så ser ni hur det är tänkt att fungera.

//

slut

27 kommentarer till “Att ha haft vinprovning.

  1. Ni är helt underbara. Man blir så glad av att läsa dina inlägg som ger en mer energi i kroppen
    //Kram

  2. Ni verkar ha så otroligt roligt tillsammans, och inlägg om era upptåg i sig är sånt som får mig att le och bli så där glad för eran skull! Tänk vad glädje lätt sprider sig.
    Trevlig tisdag!

  3. Vilken härlig kväll ni verkar ha haft, underbart! Snygg top Fru Sederblad har på sig, vad kommer den ifrån?

  4. Vänner är strösslet på glassen, marmeladen på osten, lingonen till köttbullarna. Det som kompletterar och fulländar det goda i livet!!! Du skriver så himla bra Emma. Du är bloggvärldens marmelad! Kram Hanna

  5. Underbart med den låga sockerhalten, slipper man stå i vassen i sommar! Ska köpa Two Oceans direkt 🙂
    Kram på er

  6. Låter som ni haft en fantastiskt trevlig måndag. Och fina vänner är så viktigt!!

    Älskar taggningsfunktionen!

  7. Det ser vansinnigt härligt ut. Tänker att bättre reklam kan man inte få. Blir sugen på vinet DIREKT 😉

  8. Jag skulle bli så glad om jag fick receptet på salladen med jordgubbar. Snälla – helst före midsommar.
    Och så häftigt att ni har ”flyttat ihop” – nu har jag hittat fler trevliga bloggar på samma ställe. Tack.

    1. Här kommer receptet till salladen som absolut gör sig på vilket midsommarbord som helst.

      Hur mycket man vill ha av varje grönsakssort är godtyckligt.

      Dela svenska coctailtomater på längden (gärna i olika färger), likadant med små vita champinjoner och rädisor och svenska jordgubbar. Strimla färsk lök i avlånga ringar. Blanda allt i en skål. Strössla över lite färsk timjan, balsamvinäger och olivolja. Klart! Simpelt, fräscht och gott. Och det SKA vara stora bitar som ger lite tuggmotstånd!

  9. Hej,

    Hälsa gärna Fru Cederblad att prova kosten LCHF mot sin migrän om det är socker hon inte tål. Jag började med LCHF för fem år sedan och har inte haft migrän sedan dess. Underbart! Jaja, bara ett tips. Hon får gärna maila mig om hon vill veta mer.

    Kram
    A

  10. Stort Grattis till flytten Emma och till denna enastående tjusiga portal, började gråta när jag läste din innerliga text om Elsa, så vackert skrivet. Och sedan så verkar ni vara underbart galna hela högen. Jisses så många superlativ det blev där men det är ni värda 🙂

  11. Hej!! Tittar in till dej nästan varje dag!!:) undrar var man kan få tag på din fina tröja! Med vänlig hälsning, Teresa fr västkusten

  12. Är nyfiken på varifrån de supersnygga vinglasen är? 🙂 förövrigt tackar jag för en fantastisk blogg!

  13. Vad härligt det ser ut! Kommer definitivt göra en ripoff på detta. Håller med om Rose-vinet, det är toppen. Visste inte att det var låg sockerhalt. Ännu bättre! Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg