Att ta det sista av lördagen.

Efter att vi hade fotograferat Banditens handbaksmällebilder och konsumerat enorma mängder tårta var det dags att svida om och ge oss ut i Ystad för att äta middag.

Jag har aldrig varit ute och käkat i Ystad förr, inte fått se alla de där små gatorna – jag har bara varit här en gång förr med Banditen och så för något år sen när April April sattes upp på teatern och jag spenderade natten på Ystad Saltsjöbad och var så trött att jag somnade i glipan mellan sängarna.

Så det behövdes en liten guidad tur. Minst sagt.

 

IMG_7122

 

IMG_7120

 

Där är ju så vansinnigt vackert!

Jag älskar hur alla små gathus ligger huller om buller och hur rosorna klättrar på väggarna. Det var ett helvete att gå på kullersten med klackar (även om mina för dagen var väldigt modesta) men vad gör det när kvällssolen är framme och hela luften doftar tång och blomblad? Inte mycket. Särskilt inte när man är med de bästa kvinnorna i världen och har zebrafärgade silkesbrallor på sig (årets bästa reafynd!) och kroppen full av fniss efter dagens vitt spridda samtalsämnen.

 

IMG_7115

 

IMG_7087

 

IMG_7152

 

IMG_7112

 

IMG_7215

 

Och efter en middag (där allt, och då menar jag precis allt, var spritsat med sweet chili-sås från såndär glasflaska ni vet) och ännu mer pratande där jag och Banditen hittade en annons och bestämde oss för att minsann åka och fiska på min semester och Fru Sederblad förklarat för servitrisen att hon ville ha CocaCola eftersom det var ”det hon blev så rolig av” tog vi kringelikrokgatorna hem igen och fastnade i parken där ljuset var magiskt och där en man med käpp stannade för att prata med oss från vägen.

Där blev Fru Sederblad skrämd från vettet av en familj högst ofarliga ankor, jag doppade tårna i svalt vatten och Banditen pekade ut vackra hus som möjligtvis skulle kunna tänka sig vara lediga om vi nån gång fick för oss att flytta dit.

Dagarna med de där två, alltså.

Det är de som ger mig energi för allting annat.

 

star

Och så har jag två vinnare i Instagramtävlingen! @fruede vann veckans goodiebag! Grattis – maila mig din adress. (Det blev bara en vinnare denna vecka då många bidrag nog missuppfattat själva tävlingen lite, och glöm inte att bilden ni taggar inte kan vara privat; då syns den inte). Mer om tävlingen kan ni läsa här.

 

slut

10 kommentarer till “Att ta det sista av lördagen.

  1. Åh, jag älskar Ystad! Där har jag spenderat alla mina somrar tills jag var sjutton och träffade min man som introducerade Bohuslän! 🙂

  2. Ystad är min favorit när jag är i Skåne då min syster bor i närheten. Nästa gång rekommenderar jag 3 Magasin, ligger vid malmövägen utanför Ystad och är min absoluta favvoaffär när jag är hemma i Sverige:-). Kram Sarah

  3. Åh vad kul, jag var där igår, så superroligt att se bilder och känna igen mig. Vi gick dock mest och sa att här kanske Wallander brukar hänga. 🙂

  4. Åhhhh, får en tår i ögat av att se att ni är i närheten av Västravallgatan <3 Där bodde min farbror innan han avled. jag och min syster skulle ha ärvt huset men en annan dam blåste oss på det !!! Tänka att det finns folk inom banken som förskingrar bort papper … Nåväl, jag hänger inte läpp ! Livet går vidare … Tack för fina bilder och en trevlig blogg …. Hälsning Giesela

  5. Tack för en härlig tävlig, jag gillar dina färgglada armband,
    De gör mig glad! 🙂

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg