Att ha lite tomt med ord.

 

IMG_4243

 

 

Äsch.

De senaste två dagarna har jag haft så jäkla tomt på ord. De vill sig inte liksom, sitter fast där inne bakom bröstbenen nånstans och vägrar ta sig ut. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Orden och jag samarbetar inte.

Det blir så ibland.

Inte för att något är fel eller för att jag inte skulle må bra eller för att nån av 100 andra anledningar man kan tänka sig – utan bara för att just nu vill dom inte och då finns det inte så mycket att göra. Skriver man varje dag året om i något år kommer ju såklart de dagarna också.

Däri ligger konsten att blogga. Att ha orden året om, dag efter dag, trots att man egentligen inte gör så mycket mer spännande om dagarna än att lämna på dagis, arbeta, hämta på dagis, leka, äta, somna. Som alla andra.

 
 

IMG_2621

 
 

Då är det skönt med en kamera ibland.

En kamera och en promenad i ett snart-höst-landskap; över gårdsplanen där kastanjerna redan fallit i gruset bland torra löv och ut genom grinden bland åkrarna som numera är bruna och välta och väntar på kylan. Mellan hagar och hav, landsväg och avlägsna grannar – förbi allén och de vackra gamla staketen och den vänliga skimmeln som alltid hälsar mig med gnäggande när jag går förbi.

Och sen hem igen, med iallafall några bilder, till det lutande huset som doftar vaniljljus och där flickorna sover med tassarna rakt upp så fort de får möjlighet.

Bilder får vara ord de också ibland. När de egna vägrar komma ut.

 

slut

29 kommentarer till “Att ha lite tomt med ord.

 1. Nog är det så att orden lever sitt eget liv. De kommer och går men tillsammans med bilder så får de ändå fram så mycket. Ha en fin dag!

 2. Synes det er helt utrolig hur du klarar komma med något varje dag, imponerende! 🙂
  Aven om du inte har ord som du sier så har du något der og det blir bra og bildene er alltid så varma, mysiga, herliga, glada.

  Ha en fin fin dag, Emma!

  Klem

 3. Tycker de kom en hel del ord :), och det är väl inget märkligt att det blir torka ibland 🙂 Efter torkan brukar det flöda massor istället. Så kan jag känna.
  Kramar!
  /åsa

 4. God morgon frun. Var inte så blygsam! Jag håller med föregående kommentatorer. Du är makalös på att finna ord och skriver så man blir glad. Det där med att sakna ord, det vet jag allt om, tro mig. Jag har sökt ord nu i över ett år!! Suck, det är frustrerande, men de kommer väl snart? Huvudet är fullt, men alla sitter fast i någon återvändsgränd där det är jäkligt trångt att vända! Ha en skön dag

 5. Så fantastiskt trots din känsla för tappade ord. Att få vara med på en liten promenad på grusade vägar i höstväder – så känns det för mig i alla fall. Du tar oss alltid med på något sätt! Och dina flickor, sååå underbara!
  Tack!

 6. Känner igen det där..man vill ”leverera” varje dag och min blogg ska helst innehålla ngt recept varje dag..fina ord ändå och man är inte mer än människa<3

 7. Och ändå har du precis satt en hel hög med vackra ord på en helt vanlig vardag som jag skulle tro att de flesta av oss känner igenom i… Tack fina du och hoppas du får en fin dag!

 8. Fint skrivet, Emma, fastän du hade ont med ord 🙂 Bilder talar oftast för sig själva, man skapar sin egen historia, känner stämningen och drömmar lite bort (beroende på vad man ser naturligtvis!). Jag njuter i alla fall av dina fina bilder, skulle genast vilja resa till Sverige 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram, Marèse

 9. ”Skriver man varje dag året om i något år kommer ju såklart de dagarna också” – det gör de minsann och visst är de dagarna utmanande för skrivkrampen. På något konstigt sätt brukar det bli bland de bästa texterna, när huvudet är tomt på ord. Lite filosofiska, man får liksom gräva djupare efter formuleringarna. Bra jobbat, frun! Malin

 10. oooh ja massor av landskapsbilder för en stadsboende huslängtande 26-åring duger alldeles underbart och värmer upp dova onsdagar. Tack (för så mkt)!

 11. Aah, but you always have the right words even when you think you don’t!

  Lovely sentiments in how you describe your walk, almost felt I was there too!

  Wishing you a lovely day!

  Mxx

 12. Det blev ju ett inlägg ändå, eller hur?! 🙂
  Och enligt Words ordräkning blev det 259 ord. Inte illa för att inte ha några ord 🙂
  Keep up the good work och överös oss med vackra bilder när du tycker det känns trögt.
  Kram Helén

 13. Är det bloggflunsan som går? Det har varken hänt mer eller mindre än vad det brukar i mitt liv men ändå så är orden kvar i huvudet och vägrar vandra ut genom fingrarna. Jag fokuserar på mina två andra bloggar när orden inte vill till emschen.se

  Kram på dig och hoppas att orden hittar dig snart igen

 14. Så vacker beskrivet, trots att orden ” inte” infanns sig idag. Förstår att du vill prestera varje dag men jag tycker det är helt ok att du har ordtorka ibland.
  Kram

 15. Du skriver oerhört vackert för att ha det ”trögt med orden” tycker jag… 🙂 Vad hände förresten med ridningen? Rider du fortfarande? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg