Att vara gravid igen.

 

AT2B0603jacka (gammal DAY)   cashmeretröja här     jeans här      vinter-ldir här    stor sjal/halsduk här

 

 

Ja, så var man gravid igen.

I vecka 12 för att vara mer exakt, så inte särskilt långt gången men inte purfärskt heller – tillräckligt för att inte kunna suga in magen ens om jag försöker. Och jag mår, precis som förra gången, strålande. Just det där med att vara preggo är jag mer eller mindre gjord för tydligen. Värre var det med förlossningen, den var jag väl inte direkt gjord för antar jag. Om man skulle fråga de stackarna som var med, iallafall.

Inget illamående alls, inga krämpor, ingenting. Sist hade jag väl två, tre dagars illamående om jag inte minns fel, innan jag kom på att det där med att äta var bra skit. Jag gick visserligen upp drygt 35 kilo och blev Tommy Körberg, men hey. Jag mådde inte illa.

 
 

AT2B0612

 
 

Den här gången känner jag mig inte ens särskilt gravid, som om kroppen inte får samma chock. Däremot är hungern precis lika ständigt närvarande som när jag bar på Buse och byggde 35 kilo av limhamnsbomber, så jag lär ju inte vara en av de där mammorna som joggar in på sjukhuset, ploppar unge och sen joggar ut i samma jeans som hon hade innan hon blev gravid.

Eh.

Nej.

Jag är precis lika hungrig och han eller hon där inne är precis lika intresserad av kolhydrater, kalcium och bubbelvatten som Buse var. Kolhydrater är fiiiinfina saker för det här preggot; gärna fluffigt vitt bröd med räkost, lagrad gréve, pasta –

allt sånt som verkligen borgar för en fast känsla i kroppen ni vet. Mycket struktur och fasthet ger det. Så att…

 
 

AT2B0613

 

AT2B0619

 
 

Men jag är helt okej med det där. Jag är tillfreds med att när jag är gravid så är jag en mycket rund kvinna som tycker mycket om pasta och det finns inte så mycket att göra åt. Jag menar; ska jag behöva spendera de närmsta månaderna med att gå som en anka, få Körberg-näsa och säga välkommen tillbaka till mina Sagan om Ringen-fötter så ska jag fan få äta lite pasta. Så är det bara. Det går ju över. Och jag resoner lite som såhär att jag har ju en ganska imponerande mängd hud över sen förra gången, och det vore ju tråkigt om den inte skulle komma till användning.

Annars? Ingen skillnad. Inte mer än att jag den här gången inte är lika besatt av Oboy, men att jag däremot har utvecklat en något oroväckande hormonförälskelse i Hasse Aro. Jag älskar Hasse Aro. På kvällarna bullar jag upp kuddarna bakom ryggen och så sätter jag igång ett avsnitt Stalkers på viaplay och sen är det Mummy Time. Där ligger jag och äter räkostmacka och suktar efter Aro, som nån slags modern version av Grottbjörnens Folk.

(Ja jag vet. Hasse Aro. Wtf).

Vad kan jag säga? Det är hormonerna, det är det garanterat, för jag har inte sett åt honom innan det kan jag lova och nu är han den saftigaste skinksteken i Sverige och kan ätas utan både rödvinssky och tillhörande kolhydrater.

Men ja. Jag är preggo igen.

Ska bli spännande att se vart detta slutar.

 

slut

 

95 kommentarer till “Att vara gravid igen.

  1. Stort grattis! Vet du jag tror man ska lyssna på kroppen, låta den få vad den behöver, för även om det är så att man går upp en väldans massa kilon så gör man det pga världens finaste anledning, att få bära ett liv inom sig, få vara med och skapa ett liv som så småningom förhoppningsvis får möta världen. Njut!

  2. Åh, bilderna är tagna i Varberg va? Vid torget?

    Oavsett, stort grattis! Vem vet, de där föräldrakurserna med tuttar i tyg kanske inte behövs denna gången 😉
    Själv är jag inte riktigt redo än för ett till barn.

    Stort grattis igen!

  3. Så underbart skrivet!! Haha, ”sagan om ringen fötter”, de kommer man ihåg minsann! Jag hoppas att du får en helt underbar graviditet och får må bra och äta kolhydrater och pasta i massor framför Hasse Aro 🙂 Ha en bra dag!

  4. Åh grattis grattis 🙂
    Tänkte faktiskt häromdan när jag läste din blogg att ni nog skulle ha snart, så underbart.
    Går själv i tankar om det kanske inte är dags att skaffa barn nr:2.
    Lycka till med allt och tack för en superhärlig blogg!

  5. Ja, så otroligt roligt skrivet och hoppas så att det fortsätter på samma sätt och att du får mår bra!

    Själv hade jag 9 x 3 månader av konstant illamående, så en släng av vinterkräksjuka känns numera som en walk-in-the -park..

  6. Tvåans förlossning är en walk in the park jämfört med ettans. Går inte att jämföra. Oavsett hur man gör kommer den ut och med tvåan vet man att det är sen äventyret börjar. Du kommer greja det utmärkt! Kramar

  7. Stort grattis till den kommande babyn vill jag önska dig och hela din härliga familj! Kikar in på din inspirerande blogg varje dag! Kram!

  8. Ah grattis!!!! Vilka toppennyheter och vad fin du ar! Jag har gatt upp ca 30+ med alla mina tre, utan att jag at extremt mycket, men bade jag och mina barnmorskor kom overens om att vi slutade vaga mig nar vi narmade oss 100 kg;). Efter nagra veckor (och absolut ingen diet eller liknande sa var jag pa 5-7 kg + sa ens egen kropp vet vad den vill! For mig ar det nog tur att jag mar sa daligt under graviditeten annars skulle jag nog ha en hel hog;)!! Ha det bra! kramar!!!

  9. Ler 🙂 låter alldeles underbart Emma, jag gick upp mellan 25-35 kg alla ggr och var alldeles galen i kolhydrater och kardemummabullar, kunde liksom inte f noooooooog stor kram Diana

  10. Så himla bra at du ikke mår illa, det måste vara hur skønt som helst!
    jeg var dårlig nesten hele tiden med båda två.. :/ og som en sa her oppe, så holder jag inte helt med, tvåan var ingen walk in the park for mig. :/ 🙂 men många rundt mig hadde det lett. Gikk også opp ca 30kg. og så som du ser ut nå sp skulle man aldri tro du gikk opp så mye! så lenge barnet har det bra der er det bare å kose seg om man kan 🙂

    Ha en fin fin dag!

    klem

  11. Så kul att få följa din graviditet! Jag började läsa din blogg när du var gravid med buse och skillnaden den här gången är att även jag är gravid i v 12 med vårt första barn. Tyvärr så har jag mått konstant illa i 5 veckor men håller verkligen tummarna för att det går över inom en vecka. Känner trots illamående igen mig i den totala kolhydrats-cravingen. Stor kram <3

  12. Visst är det underbart att få ha bebis i magen, det är ju inte alla förunnat, så är det bara.
    Tänk att den lilla ligger där och bakas så sakteligen och snart mycket snart är den här resan också klar och en ny startar.
    Då är ni fyra, ni har två barn och buse har en syster el bror o tanterna har två busar att förundras över. Kan det bli bättre?
    Jag tyckte inte det när jag fick min familj. Nu är de stora, 20 o 22, men jag kan ff få exakt samma känsla som när jag såg på dem när de var 2 o 4. Kärleken bubblar över och man blir alldeles rusig av lycka :))

  13. Ett jättegrattis till er! 🙂 Minns själv tiden då man var gravid som en underbart härlig tid, trots att det är rätt länge sen nu, senast för 15 år sedan. 🙂
    kramizz och ha en jättebra dag! /Laila

  14. Hahaha underbart! Älskar dina långa texter, de sopar banan med alla bilder. Du är BÄST på att skriva! Magiskt. Och stort grattis!

  15. Vet inte varför jag missat att läsa din blogg på ett tag, aja baja!!
    Men nu har jag lagt till den i min feedly:-)

    Ett väldans STORT GRATTIS och LYCKA TILL vill jag skicka!
    Så underbart och jag gillar verkligen ditt sätt att kunna ha lite perspektiv på saker och livet.
    Är man gravid så är man och då behöver kroppen lite av varje 🙂

    Kraaaam Anna

  16. Stort stort grattis!!!! så underbart att du mår bra!!
    är en särskild känsla av att utöka familjen med ett litet syskon!!
    vi blev fyra i familjen i januari och det är så mysigt!!

  17. Hej
    Så underbara nyheter jag fick till kaffet nu
    stort grattis , har ju 2 ”ungdomar” hade inte magen växt på mig under märkte jag heller knappt mina graviditeter , hoppas du slipper illamående även denna gång
    Trevlig måndag på dig/ er

  18. Så härligt att ”höra” dig skriva så fantastiska svängningar med orden 😉
    Och de där skorna. Suktade precis efter dem inne hos Milkandhoney innan jag tittade in här hos dig. Åh som jag skulle vilja ha.

  19. Grattis!! Väntar själv nr 2 och har gått ungefär halvvägs. Insåg igår att vågen visar lite mer än förra gången vid den här tiden och har haft lite ångest över detta MEN nu när jag läste ditt inlägg så kände jag att ”äsch, skitsamma

  20. Grattis!!
    Skrev precis, men tror att min kommentar försvann, jäkla iPhone! Det jag ville få sagt var i alla fall att jag också väntar nr 2 och har kommit drygt halvvägs. Har också mått fantastiskt bra hela tiden, men insåg igår att vågen visade ett par kilo mer denna gången än förra gången vid denna tiden. Hade ångest över detta igår MEN nu när jag läste ditt inlägg så tänkte jag ”äsch, skitsamma – det blir nog bra ändå”. Kroppen ska ju trots allt producera en liten människa till och kroppen har ju en fantastisk förmåga att återhämta sig igen – det gjorde den ju sist! Så: Tack! Mycket befriande skrivet 🙂 Hoppas att du får en härlig graviditet 🙂
    Kram

  21. Har nästan bara väntat på att du ska kläcka att du är med bebis igen. Hittade till din blogg när du var preggo med buse så det känns nästan naturligt att du ska vara gravid igen (jag vet, hur konstigt?!) STORT STORT grattis till hela fina familjen!

  22. Stort grattis!!
    Älskar att vara gravid, även om jag mådde illa så jag behövde ständigt medföra en spypåse. Åt småskorpor till förbannelse och gick senast upp 43 kg med tvillingar. Händerna nådde inte runt magen på slutet. Men nu är jag klar. Inga fler 😉

  23. Congratulations, what exciting news. Love how you enjoy being pregnant and just go with the flow. For me the baby two experience was mind blowing. When you already love one little person to the moon and beyond, it seems almost impossible it can reach any higher. It can and it is just amazing. Almost impossible to contain. Definitely impossible to comprehend. Wishing you and bump all the best.

  24. Hahahahaha, du är verkligen förbannat rolig, älskar hur du skriver och din fantastiska humor!!
    Jag blir så fruktansvärt avis på gravida kvinnor, vill määää!! Har ju två godingar och kanske ska var nöjd med tanke på att det är med hjälp av IVF de blivit till, men jag vill fasen ha en till alltså. Jag har ju oxå den där huden till övers som du pratar om och den får gärna användas en gång till om man frågar mig 😉
    Bara lite stålar man ska hosta upp då..

    Du är så vacker, det strålar om dig och vad härligt att du mår så bra!
    Jag mådde toppen med sonen (förstfödde), men hade lite ont under graviditeten med Inez, sista halvan av graviditeten var lite tuff. Ändå har jag älskat att vara gravid!
    Förlossning är inte min grej heller, fy fan vad det höll på att gå illa med sonen.. Vilka grejer vi kvinns ska gå igenom alltså, och det är 2013 liksom 😉
    Min son sa en söt grej, han önskar sig nämligen ett lillasyskon till men sa med panik i röstan att ”men mamma du måste ju gapa JÄÄÄTTESTORT om du ska få ut en bebis”. Hihi, han är 3,5 🙂

    Shit vad jag babblar..
    Kram och lycka till med allt!
    Catta

  25. Hej underbara du! Vet inte om min förra hälsning försvann, men så underbart, fantastiskt roligt för er alla! Jag passade min 4-åriga systerson i går o det finns inget underbarare!!! Största kramen av alla från Lisa S i H-viken

  26. Haha, ja hormonerna ställer verkligen till det i kroppen både fysiskt och psykiskt 😉 Hasse Aro? Han kanske står för tryggheten eller något annat djuplodat skitprat 😉

    Härligt att du mår så bra, hoppas att du får fortsätta så hela graviditeten och att förlossningen blir en piece of kaka denna gång.

    Kram

  27. Grattis Emma! Vad roligt! Jag ser hemskt mycket fram emot att folja din resa. Speciellt eftersom jag sjalv ar 11 veckor gravid (och fortfarande haller det hemligt pa jobbet… hur nu nagon kan missa denna runda mage och mitt eviga frossande i kakor). Grattis till maken och till den blivande storebrodern ocksa.

  28. Så roligt att du väljer att berätta så tidigt, det gjorde inte jag, för jag var så rädd för… tjaa, säg det? Nu är jag gravid i vecka 30 och har nog snart gått upp alla kilo jag gick upp med försteman, dvs 15 kg. Alla på jobbet säger att jag är så stoooor och de kan inte fatta hur jag ska kunna bli större. Jag trodde jag skulle ta det bättre, men går bara runt och är ledsen när de kommenterar sådana saker. Skulle önska jag hade din inställning.
    Men gud så roligt det ska bli att följa dig genom din andra graviditet! Jag ser fram emot att du kanske tar fram dina prassliga EwaiWalla kjolar igen. <3

  29. Det finns verkligen ingen som kan beskriva livets dråpligheter som du 🙂
    Jag hittade din blogg när jag var gravid med min son (föddes endast några dagar före din Buse…) och jag kan säga att jag skrattade mig igenom den graviditeten (när jag inte sov – typ 15 timmar per dygn…) tack vare dina inlägg. Bäst ever var hur det kan gå till att beställa en pizza när man är gravid 🙂

  30. Vad mysigt! Jag har följt dig sedan jag väntade vår dotter (som kom någon månad innan busen) och nu får ni en liten till. Minns som jag satt höggravid i soffan och läste om din Tommy Körberg-näsa och fnissade igenkännande åt all pasta och alla härliga kilon. Nu väntar ni er två och det är stort. Hon var vår två, har en härlig liten kille som nu är 4,5 år. Familjen, det bästa som finns! Grattis!! Det kan inte bli bättre.
    Och hon fick exakt samma doktorslåda, underbara ungar!

  31. Hahahaha, men gud jag skrattar ihjäl mig!!!
    Sitter på jobbet och läser dagens inlägg och skrattar så min rumsgranne undrar vad jag pysslar med. Då idkar jag högläsning och sen skrattar vi lika gott båda två!! =)
    Du är för härlig alltså!!!

  32. Grattis, grattis! Vad ljuvligt! Hoppas du kommer skriva mkt om det och visa mkt inköp och inspo!
    Jag blir nästan sugen på en nr 2 själv, och att va preggo! Har aldrig mått så bra!
    Men kan du inte läggs upp en bild på dig med de där +35 kg så jag får se, för jag tror dig nämligen INTE!! You skinny bitch 😉

  33. Hasse Aro??!!!!!

    Du är definivit påverkad av hormoner!

    Jag menar…. Hasse Aro??!!

    Själv hade jag en dikt jag alltid läste när jag väntade nr 3, å GRÄT. herregud, jag grät värre än Lille-skutt. Varje dag lästre jag denna vackra dikt och grät.

    Döm om min förvåning när jag plockade fram den några månader efter förlossningen och upptäckte hur inihundan pinsamt usel denna dikt var!!!!
    Kunde för mitt liv inte fatta vad det sorgliga i den skulle vara?

    Visst är det underbart!? Älskar att vara gravid och lite sådär härligt skum!

    😀

  34. Om du vill ha ett komplement till Limhamnsbullarna, så prova Espresso House chokladbollar. Jag åt en varje dag i 9 månader…

  35. Haha hoppas Hasse Aro läser detta inlägg 🙂 Har du fått samma barnmorska förresten? I så fall kanske hon inte pratar så mycket om kvinnofällan den här gången 😉

  36. Grattis!! Ska bli spännande att följa din andra graviditet (hittade först hit när Busen föddes). Jag mådde toppen med första (kille) och pyton med andra de först tre månaderna (tjej). Kram Sarah

  37. Första graviditeten körde jag ”jag tar en bulle till, jag är ju gravid”, och gick upp 25 kilo.
    Andra graviditeten tänkte jag mer på vad jag åt, och gick upp 25 kilo.
    Tredje graviditeten tänkte jag mer på mina två småtjejer, 1 och 4 år, och mindre på vad jag åt, och gick upp 25 kilo.
    Grattis till dig, mannen och busen! Och flickorna!

  38. Grattis till tillökningen.
    Du är för rolig: Aro saftig som en skinkstek ha ha ha. Var får du allt ifrån? Så himla skön…
    Kram

  39. Åh, grattis!!! Anade detta,fick en känsla för flera veckor sedan 😉 nu hoppas jag på lite mode tips på vägen för gravida 🙂 stor kram från en också gravid

  40. Hej! Så kul att få va med i din andra bebisresa! Började följa dig under första och tycker faktiskt det skiljer sig lite i hur du skriver när du skriver om barn och graviditet mot annars. Till det bättre faktiskt. Hoppas du får må väl och stort grattis!!!
    Blev också förundrad över varbergsbilderna, har jag missat eller brukar du vara i Varberg då och då?

    Ser fram emot fler inlägg i bebisanda, inlägget med google translate och the auditorum får mig att skratta så jag gråter!!!

    1. ag förstår vad du menar. Det är så tacksamt att vara preggo för det händer så mycket dråpligt att kåsera runt. Tyvärr har man ju inte en lika tacksam källa att ösa ur när man inte är gravid 😉 Och en del älskar mina texter humoristiska, andra vill ha dom själfulla – så det är nog både och ha ha.

      (Varberg var jag bara i under 24 h, läs ngt inlägg bak så är du med :))

  41. Haha underbart, har en känsla av att det kommer bli lika kul att följa dig under den här graviditeten som den första =) Kram på dig fining.

  42. Ännu ett grattis till er! Så roligt och jag avundas dig som mått så bra de första veckorna. Jag är gravid i v 16 med andra barnet och vaknade fram till v 14 upp varje morgon och var säker på att jag varit på årets studentskiva dagen innan.. Men nu har det gått över och bara denna hunger som är kvar:) Men Hasse Aro har inte dykt upp i mitt huvud, tack och lov..haha!

    Kram fredrika

    Kram fredrika

  43. Stort Grattis!! Ska bli så kul att följa dig! Har följt dig sen buse va nyfödd, alltid lika kul att läsa dina inspirerande inlägg och se dina fina bilder.keep up the good work! Kram Elin

  44. Alltså du är ju bara för skön och härlig!
    Jag gillar hur du tänker på alla plan. Möjligtvis inte när det gäller Hasse 🙂
    Men annars, ät och njut av livet!
    Kram

  45. Jag gick upp 40 kg båda graviditeterna och jag är kort, med andra ord såg jag ut som en vandrande köttbulle eller något sånt. Fast en sak med barn nr 2 är förlossningen, ja det gör fortfarande ont men oj vilken skillnad efteråt. Man kände sig inte lika ”mörbultad” eller hur jag ska förklara. Och inte alls lika tafatt med barnet som med nr 1. ^^ Härligt och stort grattis till busens blivande syster eller bror. 🙂

  46. Vad roligt, grattis! 🙂
    Du verkar ha en skön inställning till graviditeten och det är nog superbra! Du mår bra och bebisen mår nog också bättre utan en nojig mamma! Njut nu! 🙂

  47. Åh, grattis grattis grattis! Kosta på dig att vara precis så som du vill och känner, en graviditet går så fort! Kram från Marie

  48. Hej!
    Guuuuud så kul! Får ju tårar i ögonen…:) Buse ska bli storebror. Många som undrar här också när vi ska ha nästa. Men jag säger vääänta liiiite till. Har ju nästan precis fått nytt jobb, så känns lite taskigt att komma till chefen och säga: – Du jag är gravid så om ett halvår ska jag vara mammaledig. 😉 Får vänta några månader till, sen jäklar ska Vilde också bli storebror. Stora killarna nu, tåå år. 😉 Sedan ska jag bli moster för första gången i december så får pussa bebis då istället…;) KRAMAR ifrån mig & Vilde bus.

  49. Hahaha, vad roligt skrivet! Stort grattis, jag är så glad för dig och Scout Valliant och Busen självklart! Jag är också gravid, har just ingått i 19. veckan och sitter hemma med nackspärr, otroligt kul… Men jag försöker att ta det lungt och jag känner att bebisen i magen trivs av det *spark* 😉 Njut av graviditeten, jag ser i alla fall fram emot alla dina historier!
    Kram, Marèse

  50. Grattis! Här är vi i vecka 27 och mår förträfflligt förutom lite foglossning då o då. Tipsar om digestive-kex mot illamåendet, för mig räckte det med ett halvt kex så höll sig illamåendet borta en timme till. Smidigt att ha med i handväskan är det också. Låt bli frukt i första trimestern, de gör bara saken värre.

  51. Tänk dom där limhamnsbomberna har jag gått och funderat på sedan du var gravid förra gången..säljs dom typ bara i limhamn? Är det grädde i dom och isf. blir det inte väldigt gräddkladdigt när man biter i en sådan då? Ja du ser vilka funderingar jag har..

  52. Om du gillar pasta så rekommenderar jag dig att äta på Di Penco i Malmö. De har fantastiskt god pasta, speciellt deras ostsåser och så får man väldigt gott bröd att doppa i olivolja till. Alla som jobbar där är dessutom väldigt trevliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg