Att summera en helg.

 

AT2B2013
 

AT2B1994
 

AT2B2025

omlott-tröja        byxor       silkestopp

 
 

Min man tog med mig på bio i lördags;

bara han och jag och frasandet från hans jacka där på gågatan på seneftermiddagen innan kvällskylan riktigt kommit och innan gatubelysningen tänts för natten.

Vi såg Gravity och jag satt som en koala runt hans arm hela föreställningen; filmen var vansinnigt spännande och rekommenderas å det grövsta (tror dock den funkar precis lika bra på dvd för er som har svårt att komma ifrån; släpps i januari nån gång).

 

 

AT2B2027

 

 

Och så planerades det. För färg, färg och ännu mer färg.

Nu ska sovrummet få samma matta betongyta så snart kroppen hunnit ikapp själens iver, och den lilla hallen (den utan tapet) ska bli mjukt grå och få nya lampor så att man ser något. Nya lampor och en dörrmatta som jag hittat på Udda Tina och som är fulsnygg i blommor och klara färger.

Jag vill måla allt just nu, nästan maniskt. Bord, väggar, tak, stolar – allt vill jag ha sammetsmatt och levande.

 

 

AT2B2043

 

 

Och söndagsmorgonen började med Nyhetsmorgon, bullbak och sol.

Jag älskar när huset håller på att vakna till liv; när det fortfarande är sömnigt och skrynkligt och har spår kvar från gårdagens Busekaos.

Det är då jag trivs som mest hemma hos oss. Just de timmarna när solen precis hittat in.

 

 

AT2B2062

 

AT2B2067

 

 

Och så fick vi finbesök!

Nelly kom över med choklad och kärlek och gjorde oss sällskap över några kanelbullar till både Busens och flickornas lycka.

 

 

AT2B2113

 

AT2B2094

 

 

Så, sammantaget, en finfin helg som avslutades med att auka onnie och att vänta på stormen –

men det får vi ta en annan dag, för nu är huvudet trött och mörkret tätt och jag har en arbetsdag att förbereda mig för inför imorgon.

 

slut

15 kommentarer till “Att summera en helg.

 1. Alltså den där väggfärgen är ju helt galet vacker… märkligt att det är via dig jag hittar alla isländska frisörer, butiker och märken… uppskattar det, men jag kanske borde ha mer koll själv 🙂

  kram /iris

 2. Nyansen på väggfärgen är alldeles underbar,
  och passar så fint hos er.
  Nä, jag får nog köra kalklitir på fler väggar jag också.

  Tack för dagens dos inspiration.

 3. Åh den där färgen lockar mig allt mer, men så bor jag i en hyrslägenhet och kanske borde hålla fingrrna i styr, att göra om den andra hälftens bostad verkar inte populärt, utan det suckas, igen… Hmmm tål att kluras på, tack för inspiration. Ta hand om dig!

 4. Vilken härlig helg!!
  Här har den varit som en berg-och-dalbana, så kan det vara ibland.
  Och så planeras det för nästa renoveringsfas. Tapetsera, spackla, nya lister, måla tak, hitta balkar, lägga golv (som vi tack o lov redan har;-)) och sen allt det andra som man bara sååå gärna vill ha.
  Exempelvis jag vi kollat på soffbordet Elise som jag ser ni har, är ni nöjda med det? Tänkte även den TV-bänken till. Hoppas tomten är snäll i år;-)
  Ha en fin kväll!
  /Anna

 5. åh suck, sååå snyggt det är med den där flammiga kalkfärgen. Jag ville så ha det här hemma, men blev nedröstad. Ångrar att jag inte tog kampen nu.

  Fina Nelly, hon måste vara go att ha när själen gör kullerbyttor mellan alla känslor. Hon är nog en av de personer jag träffat som naglat sig otroligt fort i hjärtat på mig.

  Kram till dig Emma & fin vecka till dig

 6. Visst är det roligt med renoveringsprojekt, bara man väntar in orken! Nu till veckan ska vi äntligen sätta tänderna i vårat stora lekrum som har väntat på oss i tre år. Alltid lika spännande att få se sina idéer bli verklighet. Vilket fantastiskt vackert vardagsrum ni har! Ha en skön vecka!

 7. Du är en juvel Emma. Till och med mitt i något trasigt delar du med dig av värme och skönhet. Jag älskar din blogg och beundrar dig. En stor omtanke från en annan sorts storm, kl 06 på en måndagmorgon, med morgonrock och läppstift på och en kaffekopp utan handtag i ena handen. Med den andra lediga skickar jag en försiktig kram så som man gör när man inte riktigt känner den andra.

 8. Det blev ju verkligen så snyggt. Blir det samma nyans i sovrum o hall? Färgerna ser underbara ut. Jag vill måla om alla rum i denna färg nu här hemma.. haha!

 9. Sjuuuukt snyggt!! Längtar så till något eget, så jag kan måla väggar hur ofta jag vill… Hyreslägenheter sucks sometimes! Låter som en fin helg, det är så mysigt med bio speciellt på hösten. Det är något visst med att få krypa ner i en (förhoppningsvis) skön biostol, mörkt omkring och en väldigt stor bild med massor av ljud! Soffan i all ära men film SKA ses på bio! 🙂 Ta hand om dig i stormen idag, själv stannar jag inne med skolböckerna istället.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg