Att ha årets glasögonbärare hemma. .

 

AT2B4017
 

AT2B4036
 

AT2B4032
 

AT2B4024
 

AT2B4051
 

 

De här bilderna tog jag hemma hos mamma,

när Buse stod i djup koncentration och räknade pengar samtidigt som han sportade både mammas glasögon och någon form av sydväst. Jag smäller av så fin han är! Den viktiga minen, envisheten av att ha läsglasögonen kvar på näsan så länge det bara var möjligt och förvåningen hos mig när jag upptäckte att han kunde räkna. Till tolv. Vilket för mig är helt svindlande – jag kan knappt räkna till tolv! Visst, han hoppar över tre och nio, men ändå. Jag hoppas att det är min mormors briljanta matematiska sinne som hoppat ner i generationerna, för gudarna ska veta att det där med siffror inte är min grej.

Jag är mer lokaliserad i den andra hjärnhalvan. Så att säga.

Tänk.

En sån liten människa, som nyss förstått att han är en egen person och som lärt sig innebörden av NEJ. Att han ska växa upp och hitta det där som han är bäst på, det han vill. Att han ska träffa en pojke eller en flicka att tycka om, köra moped, gå i skolan, ta reda på vem han är och vad han vill och vad som gör honom lycklig.

Att han kanske nån dag kommer hem till mig med en liten som vill prova mina läsglasögon och kan räkna, precis lika bra som sin pappa.

Vissa saker kan man bara inte greppa, inte ens med hela famnen.

 

slut

 

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer till “Att ha årets glasögonbärare hemma. .

 1. Åh for noen herlige bilder og så fine miner har lager! <3
  tenkte presis på sånne saker i går nær min "lille" var i fødelsesdags fest hos en kompis. "jeg MÅ ha slips på i bursdager!" blir forelsket på nytt hele tiden, hjertet sprikker snart for dom er jo så søte! Litt trång skjorta (vokser så fort! :/ ) og det slipset han villa ha på. Satt i festen og føljde med på hur han er og undrar hur han og vennene blir når de blir større. Blir spennende å se, men måste bara njuta den tiden når de er små.

  Ha en fin fin dag!

  klemmer

 2. Så söööt! Vilket charmtroll! Och visst är det häftigt när man upptäcker något nytt i utvecklingen, det tycker jag fortfarande även om den äldsta är 10 år nu. Det händer ganska mycket där med. Tweenie kallas det, va? 😉

 3. Vet du vad jag tycker om mest med dig? Att du alltid skriver ”pojke eller flicka att tycka om”. Att det inte redan på förhand är bestämt att det ska vara en flicka. Så fint!

 4. åh så himla mysigt och sååå sööt!
  Det är alltid lika spännande tanke att fundera på hur det kommer vara mär dom växer upp. Hur dom kommer bli.

  Jag måste bara få säga att jag tycker så mycket om din blogg.
  Dig jag tycker verkligen om dig. Fast jag egentligen inte känner dig.
  men bag tycker om ditt bloggdu liksom hihi.

 5. åh så himla mysigt och sååå sööt!
  Det är alltid lika spännande tanke att fundera på hur det kommer vara mär dom växer upp. Hur dom kommer bli.

  Jag måste bara få säga att jag tycker så mycket om din blogg.
  Dig jag tycker verkligen om dig. Fast jag egentligen inte känner dig.
  men jag tycker om ditt bloggdu liksom hihi.
  Du är en inspiration på bilder och text. Jag har fått mycket ider när det gäller och fota från dig.
  Det är alltid lika härligt när det kommer upp inlägg och jag väntar varje dag på nya. 🙂
  Kram!

 6. Hihi, så ursöt och hääärlig han ser ut i coola brillorna, han verkar vara ett riktigt litet charmtroll din fina son =)
  Visst är det fantastiskt att man får ta del av en sådan liten människa varje dag, steg för steg, helt underbart!

  Kram Catta

 7. Så söt han är! Och det går så vansinnigt fort, mina är redan 10- JÖSSES- med varsin flickvän som de umgås med så mycket de kan; de går på bio, har övernattningsparty och spelar minecraft ihop. Jag vill ibland spola tillbaka tiden till när de var 2-3, men samtidigt är den bästa tiden JUST NU liksom.

 8. Underbara bilder! Han är superfin! Jag har liknande hemma (dvs son i ungefär samma ålder) som älskar att gå omkring i ett par gamla 3Dglasögon från någon bio.

 9. Ååå underbart.. värmer så i mammahjärtat… min ”lille” kille är nu sju år och allt det de lär… på så kort tid är ofantligt magiskt =) Kram på dig min fina, Mia

 10. oj va ja älskar dina bilder …oj va ja ler med hela hjärtat varje gång som ja ser bilder på er underbara kille..charmtroll

 11. Du kan utveckla lillen genom att lära honom talbegreppen bakom ramsräknandet också. Börja öva så här t.ex. Ge honom två saker och räkna 1,2 när du ger honom dem. Konstatera sen att han har två stycken. En annan gång visar du tre grejer och talar om att det är tre st. Be honom sen hämta två leksaksbilar, tre gafflar o.s.v. Håll själv t.ex. två äpplen och fråga honom hur många du har. Sen när han blir lite äldre visar du hur siffran för 2,3,4 o.s.v. ser ut. På så vis förstår han att en krumelur på ett papper betyder ett visst antal av någonting. OBS! Ingen exercis! Testa lite nu och då och inget överdrivet beröm! Han kommer att bli nöjd när du bara bekräftar att han svarar eller gör rätt. Min grabb som sedan länge är vuxen kunde räkna division innan han kunde hålla i en penna. Glömmer aldrig när jag visade honom sex varmkorvar och undrade om han trodde det räckte till lunch för oss (mamma, pappa+2 barn) och han svarade att vi kunde få 1 och en halv korv var, men eftersom lillsyrran nog inte orkade mer än en kunde han ta hennes halva och få två själv. Då var han 4 år ungefär. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.