Att ge en glimt av köket.

 
AT2B5707

 
 

Ni får inte se så mycket av mitt kök har jag kommit på.

Förmodligen för att det är ett ganska så mörkt rum som är så himla svårt att fotografera, men också för att det oftast är ganska så fullt av saker att det knappast är presentabelt. Det blir lätt så när köket ligger direkt efter hallen och det är enkelt att slänga av sig jackan på en av stolarna och lägga nycklarna på köksbänken.

Men sen jag kom på att ställa en liten låda precis till vänster i hallen när man kommer in, hamnar faktiskt det mesta där nu för tiden och man kan ta sig genom köket utan att vada som en stork.

 
 

AT2B5740

 

AT2B5726

 
 

AT2B5734
 

AT2B5736

 
 

Plattorna, både de på golvet och de ovanför vasken, kommer från Marrakech Design och var en av de sakerna vi först la in i huset innan vi tömde lägenheten och flyttade in. Luckorna var furufärgade men passade så bra in i stilen för övrigt att de målade jag bara vita och bytte knoppar på.

Köksbordet kommer från ILVA (vi har detta) stolarna är gamla auktionsfynd som jag målat och klätt om. Och den vackra ljusstaken är en House Doctor jag hittade på My Tivoli (här) för någon vecka sen och föll för tack vare den fina kopparfärgen. Den ska fyllas med valnötter tänkte jag, men tills de kommer i butik får det gå bra med några rostfärgade glaskulor.

Så det är inte så stort, köket, men det är vårt och det är älskat. Trots, eller kanske tack vare, sina knirrande luckor och sin låga takhöjd.

Jag trivs när allt inte riktigt håller ihop.

 

slut

Rekommenderade inlägg

31 kommentarer till “Att ge en glimt av köket.

  1. Det är mannens Lavazza, själv dricker jag inte kaffe. Men han är jättenöjd med den! Och han är en kaffesnobb.

 1. Ni har ett underbart kök! 🙂 älskar Marrakech kakel! Hoppas det säljs när jag skaffar mitt hus. Den där ljusstaken i svart stod jag å höll i hos Lantmännen i Ullared för någon vecka sen. Riktigt fin o rolig!! Älskar saker som har både estetik o funktion 🙂 <3

 2. Fint! Ser ut som ett mysigt kök 🙂 Roligt att du skriver att du slänger jackan och nycklarna på bordet eller köksbanken. Hos oss är det samma sak, vi slänger också alltid posten, nycklarna, etc. på bordet som står direkt efter hallen och det ligger oftast så mycket trams att vi får äta i köket 🙂

 3. Underbart kök, varmt kök. Jag är som min farmor och älskar att se köket hos folk. Köket är hemmets hjärta och oftast det rum som säger mest om folk, tycker jag.
  Jag gillar ljusstaken!

  Kram

  1. Vi har två hemma eftersom mannen är en kaffedrickare av stora mått (jag dricker inget kaffe alls). Den ena är en Lavazza som han älskar och den andra är en MoccaMaster som han gör sitt ”vanliga” bryggkaffe i. Jag vet tyvärr iiiingenting om sånt, men Lavazzan är som sagt extremt uppskattad här hemma. Och vacker 😉

 4. Du har ett äkta MYS & GEMENSKAP kök!! Ett kök man får lust att sitta runt det fina köksbordet & dricka vin & äta rinniga ostar i timmar. Jag älskar sådana kök som känns avslappade liksom. Det finns ju hur mycket tip topp snygga kök som helst, men som inte känns som rum man kan samlas & slappna av i, du har hittat den stämningen.

  Å så är ju ditt köksbord ap läckert. Vi har ju också ett sådär rustikt bord i matrummet, men jag vill ha ett i köket också 😛

  DIGGAR alla interiör inspiration du tankar ut om dagen

  PUSS

 5. Hej, vilket mysigt personligt kök:-) gillar det skarpt och jag älskar bloggen. Du bjuder på dig själv och det är så härligt att sätta sig och läsa dina uppdateringar.
  Vi tänkte måla en vägg i sovrummet med Kalklitir och jag har en fundering angående underlaget. Vi har målat den mörkt röd, måste jag grunda först? Eller täcker Kalklititiren? Tack på förhand:-) Susanne

  1. Hej Susanne! Miljoner tack! Du kan med största sannolikhet bara måla rakt på, med två strykningar kan jag inte tänka mig att något ska synas. Jag har inte målat över rött, men ganska kraftiga/mustiga färger, och det har funkat superbra.

 6. Det fullkomligt stråålar värme ur bilderna! Precis som din blogg och hela din varelse!
  Urmysigt kök. Fina fina du!

 7. Ljuvligt kök! Minns faktiskt inte om jag nånsin sett en blid därifrån, men det borde vi få se oftare, urfint är det 🙂 Och större än vårt , det är det, kan jag lova 😉
  Jag lyckas aldrig komma ifrån de där långa tarmarna till kök, vart jag än flyttar haha.

  Kram Catta

  1. Nej det har bara synts här och där, som när det nya bordet kom in förra året till exempel. Ska bli skärpning på det!

   Kram

 8. Så mysigt kök, inte min stil men jag tycker ändå att det är fint… lite ”SÅ mycket bättre” känsla med fällarna på stolarna 🙂

  1. Oooo det är svårt… Men Chrisp Champagne funkar ju alltid, och Persimmon. Champagne Rose doftar verkligen ROS och Ponderosa doftar gran – perfekt inför jul.

 9. Sååå fint och hemtrevligt kök. Inte sterilt och kallt utan det verkligen känns att någon bor där 🙂 Älskar golvet!!!

  Kram
  /Vivvi

 10. Jättemysigt kök! Dina bilder inspirerar verkligen. Tusen tack för ”Voluspa”-koden. Har varit på väg flera gånger men inte unnat mig. Nu hade jag bestämt att voluspa ljus skulle vara den första ”sluta röka presenten” till mig själv, och igår var det 60 dgr (tjohoo, vad jag är bra) sedan jag slutade så nu har jag botaniserat hej vilt bland alla dofter och har nu belönat mig själv med fyra olika ljus! TACK!

 11. Tack för att du visar så vackra bilder! Helt underbart kök, med ett husbygge på gång så kastar jag mig över allt som har med kök att göra!
  Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.