Att vänta på solen.

 
AT2B9730

 

Igår när vi vaknade var det mulet.

Inte grått, bara en himmel med svagt slöjiga moln som höll solen borta men samtidigt spred värme.

Personalen, som har små uniformer här med hatt och en sjal knuten runt midjan, sprang runt med bekymrad min och fällde ihop solparasoll och städade poolerna och sneglade då och då mot molnen som om helvetet var på gång att braka lös.

Tydligen har de haft lite dåligt väder här den senaste tiden.

Vi? Vi kunde inte bry oss mindre.

 
 

AT2B9731

 

AT2B9733

 

AT2B9737

 
 

Vi bor på något som heter Gran Hotel Bahia Del Duque här i playa de las americas; ett gigantiskt hotellområde fullt av terrasser och pooler och små restauranger – överallt ler dom stort mot Buse och klappar honom på hatten och kallar honom Le Capitan. Även när det är mulet.

Och det märks att det är lågsäsong; hotellet är inte överbefolkat och barnpoolen väntar ivrigt och ensam på Buse när han redan klockan 8 på morgonen står vid dess kant och säger bauda! – jag och han var de enda som plaskade när morgonens första duggregn föll på den förskräckta personalen och på tygerna i vitt linne som vajade lätt i vinden över solsängarnas ramar.

Barnpoolen är ju uppvärmd, resonerade vi. Och oavsett är 18 grader och mulet bra mycket varmare än sex grader och ihållande hemmaregn.

 
 

AT2B9764

 

AT2B9735

 

AT2B9738

 
 

Här finns en Kids Club med bollhav, gungor och lådbilar att roa sig med i väntan på solen; glassbaren står alltid öppen och den mörkhåriga kyparen med smilgrop i vänster kind ger Buse jordgubbsglass i en bägare och en kopp med varm choklad (den senare för att tina upp honom efter badet) och Buse tar storögt emot och säger thänk jooo utan att nog egentligen veta vad det betyder.

 
 

AT2B9754

 

AT2B9769

 

AT2B9775

 
 

Och när det vankas lunch får han ett ritpapper och en burk med kritor av samma kypare att roa sig med tills maten kommer; han sitter koncentrerat framåtböjd och färglägger där han tycker att det behövs och säger mamma rita pappa! och jag tar en röd krita och med mitt huvud mot Buses ritar jag sen en pappa medan Buse fnittrar och tittar på.

Och solen?

Den kom sen på eftermiddagen, låg och varm, och höll oss sällskap tills den slocknade bakom hotelltaket.

Det här är dagar att andas på.

 

 

tröja | chillnorway
byxor | noanoa

 

 

Och dagens lucka i julkalendern, en finemang sådan, hittas här!

 

slut

13 kommentarer till “Att vänta på solen.

  1. Hotellet ser ju magnifikt ut! Jag gillar verkligen Teneriffa, har varit där några gånger. Föredrar faktiskt det framför Thailand om jag ska vara ärlig.
    Må så gott allihop!

  2. Japp! Kom hem fr Teneriffa för 14 dgr sen och då regnade det oavbrytet….! Ps. Missa för guds skull inte ZARA som är mycket billigare där än hemma !!!

    1. Han pratar ju inte rent ännu så det är svårt att avgöra 🙂 men lite skånska lär han säkert få med sig från dagis.

      1. Ah himla gulligt iaf 🙂
        Å så roligt att du alltid svarar när man undrar något. Inte många storbloggare som gör det 🙂 där är du faktiskt unik 🙂
        Kramar Åsa

  3. Bahia del Duque är ju riktigt jet set område, där man åker på lyxsemester. Då tror jag verkligen att ni trivs 😉 Femstjärnigt hotel har jag för mig!
    Skönt att komma bort, här regnar det bara hela tiden, så ja, 18 grader och lite småregn är att föredra!

  4. Har aldrig förstått mig på tjusningen med Kanarieöarna, men detta såg ju fint ut faktiskt. Jag vill bara till Grekland, är nåt med luften där…Och så kan man ju köra omkring med moppe och det är viktigt också :p

  5. Har jobbat ireceptionen på Gran hotel Bahia del duque, Teneriffas finaste:-). Åk för 17 till los chritianos, San Telmo. Där finns öns trevligaste och mysigaste restaurang på gatuplan (om man nu inte frossar Med all inclusive på Bahia förstås;-). Bredvid finns även mysiga lilla brasilianska baren ”Aqua de Coco” som har de godaste fruktdrinkar som finns med el. utan alkohol. Dit längtar jag ibland…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg