Att ha spenderat en blåsig måndag på Österlen.

 
AT2B3362
 
 

Det var riktigt oktoberväder i Skåne igår;

regnet låg argsint över bilen och vinden kastade sig snett över vägen när jag körde mot Ystad på förmiddagen för en tripp till Österlen och Maria på Reunionhome som jag lovat hjälpa att fotografera lite vårnyheter till hemsidan.

När kommer vintern, egentligen?

Det är ju ingen idé att tro att den kommer hoppa över oss i år, för kommer – det gör den. Det gör den alltid.

Men som pendlare till jobbet med en bil som tydligen lever ett eget liv när det är halt så är jag glad för oktobervädret så länge det nu bestämmer sig för att göra oss sällskap. När snön kommer blir det vackrare, men så mycket farligare att ta sig till jobbet.

 
 

AT2B3197

 
 

På vägen till Maria plockade jag upp den vackraste kvinnan som finns; Banditen. Hon bor ju ändå på vägen och varför inte förena nytta med nöje? Nä, precis. Så hon fick följa med som vägvisare, assistent och saknad, och satt bredvid mig i bilen och doftade liljekonvaljer och pratade om svårigheten med att spackla och om hur hungrig man kan bli när man bara har en arm och inte hunnit gå och handla.

Väl på plats satt hon tillbakalutad på en stol och pekade åt mig hur jag borde göra när jag fotograferade.

Bästa sällskapet. Helt klart.

Och oj så mycket vackert som kommit in! Jag hann bland annat med att fotografera:

 
 

AT2B3302

 
 

… ljuvliga, knubbiga fat i perfekt-turkost från Bali …

 
 

AT2B3354

 
 

… en sanslöst söt hund (ej till salu) i en korg som jag mest ville ta med mig hem, och …

 
 

AT2B3342

 
 

… en liten gunghäst i trä som min mamma förmodligen kommer maila mig om, om sisådär tre minuter, och …

 
 

AT2B3331

 
 

… ännu en fantastisk korg.

Det gick på löpande band, fotograferandet. Jag stod med kameran tryckt mot ansiktet och försökte fota samtidigt som jag svarade på jobbmail och som Maria bytte ut objektet med jämna mellanrum.

 
 

AT2B3366

 

AT2B3370

 
 

Och när det var klart svängde jag och Banditen inom Olof Viktors för lunch bestående av foccacia med kräftor och chili-aioli och annat som man kan tänkas behöva en regnig måndag. Som morotskaka, till exempel. Och must på äpplen.

Så det var min gårdag, det.

Någon timme på Österlen med en Bandit, porslin, kräftfoccacia och en hund i korg.

Då gör det inget med oktoberväder.

 

 

tröja | country-dreams
jeans | rein (gamla)
skor | ugg (gamla)
sjal | malene birger

 

 

slut

21 kommentarer till “Att ha spenderat en blåsig måndag på Österlen.

  1. Det låter som en perfekt sysselsättning i detta gråväder. Blev sugen på en utflykt till Österlen jag också (bor i Blekinge), har aldrig besökt Reunio home till exempel… Har hittills bara besökt denna vackra Skånedel under sommaren.
    Ha en fin dag, nu ska jag jobba vidare! 🙂

  2. vet du, jag ÄLSKAR vädret vi har nu. Jag pendlar med både bil och sedan tåg för att ta mig till jobbet, och detta vädret gör det så mycket enklare och tryggare! Jag är tacksam så länge det håller i sig! 🙂 kram!

    1. Hej Matz! Det gör uppdragsgivaren, och kvalitén är väl en bedömningsfråga, jag är såklart ingen Annie Leibovitz 😉 Men uppdragsgivaren är nöjd iallafall, det är huvudsaken 🙂
      Ha en fin dag!

  3. Så fina bilder och vilken mysig dag ni hade!
    Visst kommer vintern och jag fick smak av den över nyår när jag var i fjällen och det är bra mysigt och så mycket roligare med vit vinter. Men kom gärna i lagom dos så man inte blir insnöad.

    Kram fredrika

  4. Jag hoppas att inte vintern tar igen för förlorad tid genom att låta snön ligga kvar till långt in i maj sedan då den anländer.

  5. åhh vilken toppen toppen dag!!! åhh helt perfekt att få göra en utflykt med en vän!! hunden var så söt att jag inte vet var jag ska ta vägen…vet du vad det är för ras??

  6. Alltså de där turkosa faten… Livsfarligt inlägg! Får nog ta en liten tur till Reunion jag med, varför gör du så här mot mig? 😉
    Kramelikram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg