Att ha sann skönhet så nära inpå.

 
AT2B4440
 
AT2B4400
 
 

Jag fotograferade ju Banditen häromdagen, för Memelie.

Och varje gång jag fotograferar henne, precis varje gång, kommer jag på mig själv med att då och då hålla andan av ren beundran. Och av iver. För hon är så andlöst vacker den kvinnan, och så synkad med mig, att fotograferingen liksom bara går av sig själv tills jag drar ett djupt andetag och säger färdig!

Då slappnar hon av på en sekund och så pratar vi utan uppehåll igen hela vägen tillbaka till lägenheten.

 
 

AT2B4358

 

AT2B4314

 

AT2B4336

 
 

Och hon är perfekt för den där typen av kläder. Om jag fick bestämma skulle hon gå i fodral hela dagarna och leva livet i svart-vitt som nån slags dåtidens Hollywood-stjärna; hon skulle ha lagda lockar i håret och röda läppar och sitta med benen utsträckta framför sig på en kyrkobänk i en tom kyrka med disigt ljus.

Hon är så förbenat bra på att utstråla just det där. Lidande utan att vara offer. Skönhet. Styrka och svaghet i ett.

 
 

AT2B4333

 

AT2B4344

 
 

När jag sen kommer hem och sätter mig för att arbeta med bilderna är jag återigen tillbaka till att hålla andan; jag sitter nästan dubbelvikt över datorn när jag redigerar och svarar bara mumlande när mannen pratar. Och sakta, sakta tar allting form med henne som den klarast lysande stjärnan; den som tar över varje bild med sin utstrålning och som gör att jag tittar mer på henne än på klänningen.

Och så slår det mig, att det bästa

– det allra bästa –

är att jag känner henne. Vet hur hon skrattar och var hon bor. Vet vad hon tycker om, vad som gör henne ledsen och exakt vad i en webbutik hon skulle peka på och säga den där tycker jag om! Jag har varit med när hon varit ledsen och när hon varit glad, när hon fnittrat av förvåning och blivit inåtvänd av funderingar.

Jag har en vän i mitt liv, lika vacker på insidan som på utsidan.

Och det är det allra finaste.

 

 

Den vrålsnygga klänningen finns på rea här, och strumbyxorna här.

 

slut

34 kommentarer till “Att ha sann skönhet så nära inpå.

 1. Jag håller med dig Emma. Man blir lite andlös när man tittar på henne. Oerhört vacker med en utsrålning som går rakt in i en på något sätt. Mycket fina bilder! Grattis tille r båda. Kramkram

 2. Jag undrar bara om du vet hur länge det tar att få varaor från sheinside ? (försökte hitta info på sidan, men hittar inte ens VAR själva sheinside är)

  Har testat att beställa från kina, bla från mart of china. har varit nöjd med en del plagg och skrattat högt åt en del :-). Har dock 2 snygga kappor därifrån så det positiva överväger ändå-fast det är krångligt med tullavgifter och annat.
  Tack för tipsen om shopping, de uppskattas!

  Hoppas du får en fin resa till Tyskland.

   1. Senaste gång så beställde jag nåt plagg åt mannen. (smal, men axelbred och 185 cm lång)
    Öppnar paketet och…säger bara : HAHA HAAA!
    Kläderna passade bättre åt min 11 åriga son, än min man . Och då tog jag största storleken.

    DET var kul!

 3. Skulle ju kommentera bilderna också (inte bara pladdra på om min fråga).

  Härligt med en sån vänskap och fin känsla i bilderna!

 4. Du har verkligen en STOR talang för att fotografera. Jag blir berörd av dina foton och efterbehandlingen av dessa alster är i linje med motivet. Bra jobbat Emma och kämpa på! // R

 5. Jag tycker du kan bestämma faktiskt. Jag är helt med på din linje. Det där klassiska gamla Hollywood-vackra och lite svåra det passar Banditen perfekt.
  Jag tror att när man har så där ont som Banditen har (men ändå väljer den positiva vägen och inte blir bitter) så blir man så där svårt vacker, det är nog ögonen som har sådant själsligt djup. Vackert men ett högt pris (Förlåt Nicole om du tar det som en psykoanalys på det för det är absolut inte menat negativt eller elakt!!!)

  Underbara bilder men jag måste säga att jag vill ändå se de där bilderna på Brittan. haha

  Kram

 6. Kan inte annat än att hålla med – en otroligt vacker kvinna utan att för den skull vara ”konstlat vacker” om du förstår vad jag menar… Ni är sanna förebilder gällande stil och klass! : )

  Ha en fin dag! Jag har nyss lämnat sonen på dagis, hunnit en promenad samt lunch i form av skaldjurspasta. Nu kardemummakaffe och bloggar innan jobbet kallar!

 7. Hej! Läser både din och banditens blogg. Vilken fantastisk vänskap! Jag fäller en tår och tänker på min finaste vän. Det är så viktigt att man visar kärlek som ni gör. Det märks att ni båda är väldigt fina människor. Önskar er båda allt gott! / Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg