Att ha helgplaner igen.

 
AT2B3962

 

 

Förra helgen var vi ju och åkte onnie, till Buses stora lycka.

Då hade snön (som nu blivit en tung, blöt sörja utanför fönstret) ännu inte kommit, solen stod lågt och man fick kisa för att inte bli bländad. Vilken vacker höstsol! sa jag till mannen, kom sen på att det ju inte alls var höst utan januari.

Det är en märklig vinter det här.

 
 

AT2B4002

 

AT2B4014

 

AT2B4031

 
 

Den här gången fick han en vänlig, framåtörad liten ponny med rund bakdel och tjock, tjock päls – en sån som nyfiket betraktade Buse under manen och lät honom klappa, rufsa, krama bäst han ville. Och Buses mamma också för den delen. Jag är precis lika lycklig över onniestunden som Buse är; sitter på knä i den blöta sanden och begraver fingrarna i vinterpäls och ser bedjande på mannen som jamen en sånhär liten? va? kan vi väl ha? i tvättstugan?

Hittills har det dock inte lyckats. Tvättstugan innehåller bara tvättmaskin och torktumlare och en svart cykel som står lutad mot väggen och knappast kan tas för en onnie.

 
 

AT2B4091

 

AT2B4043

 
 

De där helgridningarna är fantastiska.

Buse är glad, vi är glada och man kommer hem med frisk luft i hyn och med händerna svagt doftande av häst.

 
 

AT2B4135

 

AT2B4157

 

AT2B4161

 
 

Och idag är det fredag med en halva-kvällen-jour för mannen (han kommer hem vid elva) så jag och Buse ska spendera kvällen tillsammans med att elda i kaminen, läsa böcker och se på alla onnie-bilderna –

han sittande i mitt knä med pekfingret styvt mot skärmen och med full koncentration studera bilderna och berätta vad han ser jau auka onnie! där mamma! onnies roumpa! jau tycka om den!

Och i helgen kanske vi hinner med en runda till, ute på de små stigarna i skogen med Buses stora leende och det mjuka frustandet från en vintertjock onnie med glada öron.

Det är kvalitetstid, det.

 


 
jacka | sheinside     jeans | gamla    halsduk | stylesnob   tröja | prey of london
mössa | chillnorway

 

 

slut

26 kommentarer till “Att ha helgplaner igen.

  1. Pratar han redig skånska din Buse? Jag kan ibland komma på mig själv att tycka att det är väl bra märkligt att jag, som har samma dialekt som Lena Ph, har två barn som pratar rikssvenska!!!! Inte så konstigt egentligen, men ändå. Mamma och pappa säger alltid att deras minsta barnbarn pratar fint och att de som bara är vana vid den breaste smålänskan knappest föstår va di säjer. 🙂

    Önskar dig en supertrevlig fredag.
    Kram Linda

  2. Vad heter denna ridanläggning och hur hittar man dit?
    Vi bor nämligen i krokarna av där du bor.
    Verkar så mysigt och härligt!

  3. Alltså åh (!) vad jag hoppas jag hittar ngt sånt här i Sthlm när min son är i Buses ålder! Min kära svärmor har hästfobi (hur man nu kan ha det, världens vackraste djur med intelligenta ögon) och får allergiska reaktioner om hon bara ser en häst genom bilfönstret (ngt med ventilationen antar jag) så jag vill verkligen inte att han lär sig känna så! Min 32-åriga älskade fick mata hästar för första gången i höstas och det var verkligen ett så himla fint ögonblick. Synd bara att man ska vänta tills man är vuxen pga ngn annans rädslor. Mera onnie åt folket!

  4. Blir glad i både hjärta o sinne av att se de fina bilderna på Busen när han rider på onnie 🙂 Så fina foton men det fotot där han tittar rakt in i kameran och ler sådär gott o lyckligt är bara helt fantastiskt!! Önskar er en fin helg!! Kram Sanna

  5. Vi var där för tre veckor sen. Till barnens stora förtjusning. Sista gången för vår kille, som är för stor nu typ. Men jag och lillsnäckan och hennes små polare ska snart dra dit igen.

    Ha en skön helg!
    Kram

  6. Åh så mysigt!

    Pojkarna har ju tillgång till ett helt stall med hästar (dock stora hästar) och de älskar att mocka, fodra och att klappa. Vincent har t.o.m. vågat rida på alla de stora hästarna. Jag älskar att de har närheten till djur och natur.

    Kram

  7. Hejsan! Den där jackan är skitsnygg!! Hur går det att beställa från Sheinside, man måste betala oxå tull och skatt ? Dom skickar ju från USA eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg