Att låta penslarna jobba.

 
AT2B5171
 
 

Minns ni den lilla slagbänken som Buses mommo hittade när han var liten?

En helt fantastisk liten bänk från Oliver Furniture som stått i hans babyrum. Perfekt eftersom man kan förvara leksaker med mera under locket. Men nu när den skulle flytta ner till det nya rummet kände jag att det var dags för en liten förändring.

Man måste ju inte skaffa precis allting nytt. Mycket går ju faktiskt att göra om, nästan som nytt, med lite färg.

 
 

AT2B5192

 
 

Banditen hade lite färg kvar från sitt skåp innan det blev rosa, så den hämtade mannen efter en arbetsdag innan han körde hem – och direkt satte jag igång att måla. Jag ville ha bänken lite ”mjukare” i framtoningen på något sätt.

Och sen är det ju förbaskat roligt att måla. Det ska man inte sticka under stol med.

 
 

AT2B5196

 

AT2B5205

 
 

Och den blev precis sådär barnmjuk som jag hade föreställt mig!

Tog kanske en timme ungefär, färgen torkade lika snabbt som Kalklitir och efter två lager var ytan perfekt sammetsmjuk och bänken mer Buse på något sätt (kaninen köpte vi på Lantz Möbler när jag var nygravid och den söta kudden är en av de där franska sakerna jag gått bananas över och som jag snart ska fota så ni kan få se mer).

Fler bilder på bänken och en chans att fynda fårfällar hittar ni HÄR. Själv ska jag nog bunkra upp nån mer fäll till matbordsstolarna.

Att få pyssla, måla, ge utlopp för lite kreativitet.

Så förbenat roligt.

 

slut

13 kommentarer till “Att låta penslarna jobba.

  1. Fantastiskt vackert !!
    Otroligt fina färgkombinationer,är såå nyfiken på att se slutresultatet…:)
    kram på dig o ha en fin söndag,
    Monica i Rom

  2. Är det en fårfäll från sleepo? Är den tvättbar? Är den grå eller mer vit på baksidan? Såå fint det blir med den där dova färgskalan ni valt

    1. Nej detta är en gammal jag hade hemma, men jag skulle tippa på att de är liksom naturfärgade bak för det är alla mina. Jag tänkte ge mig på något av de vita, blir fint på stolarna runt bordet.

  3. Såååå fint de blir!!!! Annie Sloan-färgen du målat bänken med är ju helt suverän, 30 min torktid är perfekt tycker jag som vill att allt ska gå fort!! =) Förresten du vet väl att man kan vaxa den för att de skall bli lite hållbarare?”!? Men de har du säkert redan koll på…. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg