Att ha bakmeditation.

 
AT2B7747
 
AT2B7750
 
AT2B7758
 
 

Den här lördagen avslutas med att gräva händerna i deg, lyssna på radion som sorlar svagt i bakgrunden och mota bort den där förkylningen som kom med Buse och nu kittlar mig i halsen.

Som en slags föraning.

Jag gör världens godaste sockerkringlor (recept här). De ser inte mycket ut för världen, men när man sätter tänderna i en ugnsvarm sådan och får smördoppat socker över hela koftan så försvinner världen för en liten stund. Socker och smör kan ju ha den effekten på oss. Och idag kändes det som den där rusigheten som bara vit sirap och strösocker kan ge skulle vara en perfekt avslutning –

och samtidigt en bra start på resten av helgen.

Så jag bakar sockerkringlor tills huset doftar varmt av vanilj och flickorna vägrar lämna köket av risk för att missa en smakbit.

Nu är kvällen räddad.

 

slut

9 kommentarer till “Att ha bakmeditation.

  1. Ooh!! Wow, så gott det ser ut! Jag tycker också att det kan vara lite meditativt att baka faktiskt. Och så blir det ju som sagt en sån trevlig avrundning på aktiviteten när man kan avnjuta resultatet… 🙂

  2. Det låter som en härlig kväll i köket! Baka och radion lite i bakgrunden. Dofterna, musiken och veta att något gott ska avnjutas lite senare 🙂 Gillar det livet själv, kvalitet!

  3. Alltså guuuud, dessa är verkligen livsfarliga!!! Jag bakade kringlorna idag och har säkert ätit 4 st. redan…såååå goda!!! Tusen tack Emma för receptet, vi kommer definitivt att baka dessa otaliga gånger i framtiden!

  4. Det ser verkligen smaskigt ut, åh blir så sugen på att baka! Härligt att få baka och lyssna på radio, det är en underbar kombo jag gör för sällan numer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg