Att ha gjort rent salukisar.

 
AT2B7848
 
 

Igår var det dags igen.

För det som Tooka skyr mest, höjden av förnedring. Det Stora Saluki-badet.

Det var liksom tvunget för att få bort vinterns slask ur pälsarna och få tillbaka skimret; det var dags för att stoppa båda i badkaret och löddra, tvåla, packa in.

Jamen ni ser ju hur uppskattat det är.

Jisses.

 
 

AT2B7851

 

AT2B7861

 
 

För Tooka är det värst.

Som sagt; ren förnedring. Avskyvärt. Att behöva bli blöt och benig som nån slags nedrans katt, vad är det för fasoner? Men efteråt njuter hon. När fönen är igång och handdukarna gnuggar henne varm och när pälsborsten sakta lirkar ut tovor från öronen.

Då är det okej.

 
 

AT2B7869

 
 

Tant är lite mer härdad för sånt här hitte-på. Hon är bara en utmaning att lyfta ner i badet med tanke på att hon väger över 20 kilo och har långa ben som hänger och sladdrar när man bär henne. Men väl i finner hon sig i behandlingen. Bara det finns korv. Finns det korv kan man göra lite vad som helst, tycker Tant.

Så nu är båda flickorna nybadade, fönade, borstade och glansiga och doftar svagt av L:a Brukets hundschampoo.

Sällan känner jag mig så nyttig som när både hundar och barn är tvättade och kammade.

 

slut

9 kommentarer till “Att ha gjort rent salukisar.

  1. När jag ser Tooka på bild är det som att se Felix i badet. Göta petter vad han gör sig till!! Man kunde tro jag nästan slog han i badkaret. Det jobbigaste med min krabat är att han är så jäkla liten så jag måste hänga ner i badkaret & så går han runt runt runt med svansen mellan benen.
    Jag trodde han skulle vänja sig med tid & stunder, men nej då.

    Men även han älskar att bli frotterad & fönad, så det är liksom premien i tillägg till att få leka ”döda handduken leken”

    Underbara bilder på dina underbara flickor & jag som du känner mig ofta väldigt nyttig efter tvätt fön & klipp av lilla gossen.

    Kram Emma & fin vecka till dig

  2. Hahaha, naaw… Man känner ju både medlidande och blir full i skratt samtidigt 🙂 Precis som när jag duschade min perserkatt, han blev ju så liiiten helt plötsligt, den sötisen… Kram till er!

  3. Hej! 🙂 apropå la bruket, hade du köpt badkulor till Leo där, eller var det ngn annanstans? Tänkte köpa i present till en femåring nu i veckan (i Malmö) och vill ju det ska va bra/ekologiskt iaf barnvänliga sådana (ej superparfymerat etc). Har du tips på ngt bra ställe? Helst ej webshop då det känns tight att hinna få hem det. Tack på förhand isf!

  4. Hahhah åh jag älskar dina beskrivningar av din fina vovar allra bäst. Du får det att bubbla upp inom mej så jag hörs gott här inne på kontoret!
    Underbara hundar du har å de som har en så fin matte 🙂
    Kram på dig!

  5. Snälla snälla snälla du! Vi bor också i hus med hund och vi har hundhår i huset till en förbannelse! Värst är det på allt som har en yta av textil, dvs kläder, soffan, kuddar, sängen osv. Allt fastnar ju också i tvättmaskinen och slungas runt och gojsas in i ALLT! Hur gör ni? Tycker du tar så fina bilder och du har väldigt mycket vackra kläder och textiler i hemmet. Hur räddar ni allt från hundhår? 🙂

    1. Alltså salukihåret är ju sådär silkigt, det lägger sig utanpå så det är bara att skaka av eller torka bort. Värre är det med raser som har sån där styv, kort päls – det borrar ju in sig. Men klart jag har hundhår här och där 🙂 tänker inte på det längre, jag har ju varit hundägare så länge jag kan minnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg