Att vara däckad.

 
AT2B8197
 
 

Såhär såg taket ut innan det målades.

Gult och med breda tiljor, sex centimeter högre än det buktande papptaket som hängde där innan.

Och jag har vaknat upp däckad av Buse-baciller och snörvlar och hostar och har feberglansiga ögon och pustar runt här hemma som en gammal människa som försöker hinna med en buss. Jag visste ju att det skulle komma. Svårt att vara hemma en hel vecka med ett litet feberfrö och inte bli smittad, antar jag.

 
 

AT2B8201

 

AT2B8207

 

AT2B8210

 
 

Men taket, ja.

Det har blivit målat i Kalklitir Ivory. Svampversionen. Kalklitir är ju ganska rinnande så jag tänkte att en kökssvamp skulle göra tricket, och det funkade faktiskt. Ett par latexhandskar och en kökssvamp och sen kunde jag liksom gnugga på färgen istället för att pensla på den, så att droppet blev mindre.

Hur bra som helst.

 
 

AT2B8216

 
 

Och här är resultatet!

Ljust och vitt och öppet, med bara lite breda, vackra taklister kvar som ska inhandlas för att dölja den nya, härliga sexcentimeters-skarven från tapeten till taket. Tänk vad man kan göra mycket skillnad bara genom att riva bort ett gammalt papptak och måla det som finns under.

 

huset

 

Ni som bett om en planlösning; här kommer den.

Absolut inte korrekt i skala, bara en snabb skiss så att ni får en hum om hur bottenplanet är uppbyggt. Alla rum i fil eftersom det är en gammal skånelänga, utom vardagsrummet som är tillbyggt på 60-talet och är det enda med högt i tak (öppet upp i nock) och som sticker ut från huskroppen.

Men nu ska jag ta lite febernedsättande och gå och däcka lite till.

Busebaciller, alltså.

Värsta sorten.

 

slut

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att vara däckad.

 1. Ja men så bra du löste problemet med att använda svamp istället och kul att höra hur det funkar! Läste förresten dina råd om hur man målar med kalklitir före jag själv började måla. Tack för råden- de var bra!
  Roligt att se en planritning, man har ju annars rätt så svårt att föreställa sig helheten.

  Krya på dig, de där bacciluskerna verkar ju vara rena dunderbaciellerna så man kan bara hoppas att det inte blir lika långvarigt som busens.

 2. Hua! Krya på dig!! Det blev superfint! Jag har också varit nyfiken på planlösningen men tyckt att det kanske vore lite stalkeraktigt att fråga, tur att ngn annan inte tänkte likadant. =)

 3. Blev ju hur fint som helst 🙂 har bekanta som hittat samma under sitt tak och målat vitt. My krt finare än någå papper/paffskivor 🙂
  Äsh för buse-bobbor, krya på dig!!

 4. krya på dej!
  Va bra taket blev !!, tänker på dom som satt upp spånskivorna vad dom skulle säga nu…
  Tänk så mycket vi kastar och förändrar (förstör) för modet ändras… Ja jag är inte bättre själv ; ) //Åsa i Småland

  1. Ha ha ja jag tycker det är bättre att ha så mycket ursprungligt som möjligt i huset, därför blev jag så glad för det gamla taket. Hade vi inte gillat det gamla hade vi haft ett nytt hus :)Synd att man har satt upp papptak en gång i tiden men det var väl som du skriver modernt då.

 5. Älskar taket, vi har liknande här hemma i vårt gamla hus! Håller med dig om att det är underbart att få riva bort dessa ”moderniseringar” i form av papptak och annat som gjorts de senare årtiondena och hitta skatter där under… Fantastiskt tillfredsställande! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *