Att vara lite sliten.

 
dgb
 
 

Idag är jag sliten.

Jag har fått problem med cystor på äggledarna som spricker. Har ni haft det? Fruktansvärt. Det gör så ont att man vaknar mitt i natten och piper. Men så snart de har spruckit färdigt så lägger sig smärtan och man kan somna om – men dagen efter så kommer den missade sömnen ikapp och jag kommer på mig själv att sitta och varg-gäspa framför datorn med sömniga ögon.

Jag funkar inte bra på lite sömn. Så är det bara. Jag somnar aldrig senare än tio på kvällarna (gärna nio om jag får välja) och det är vad som behövs för att jag ska ha full energi för resten av dagen.

Jag älskar sömn. Älskar den.

Men iallafall. Det är vindstilla ute och lunchen består av ris och kyckling och grön curry, och i morse såg jag att knopparna på det gamla trädet på gårdsplanen är stora som vindruvor och snart, snart kommer att slå ut. Och det missar man ju om man sover.

rise and shine till mig själv här. Lite koffein, lite socker och lite frisk luft ska nog skaka liv i den här också.

 

kofta | rea-valerie
blus | malene birger
halsduk | gammal vintagebyfé
jeans | line of oslo
skor – gamla, gamla
 

slut

25 kommentarer till “Att vara lite sliten.

  1. Usch stackare:( Joho, jag har haft sånna dära cystor, sablans vad ont de gör!!
    Har haft de i perioder med flera år emellan. Hoppas dina snart försvinner och nattron kommer åter!

  2. Hej,
    usch stackare 🙁 jag vet inte om det är det jag haft men har 2 ggr fått en slags livmoderskramp som heter duga. Där jag skrikit rakt ut då det gör så fruktansvärt ont. Å det är som en lång vridande kramp inne i livmodern.
    De vet inte om det är en cysta som spricker eller om det är att blodet går åt fel håll.
    Kan du känna igen dig i den smärtan? Den går liksom inte över utan blir bara värre för varje sekund, tills det känns som ngt spricker och det blir typ lite varm känsla där man haft ont? Å jag känner av det dagen efter oxå, inte den smärtan men att det är rejält överansträngt där nere..och det enda som funkar är att börja vandra runt när det börjar lägga sig.
    Är det så du upplever det?
    Kramar Åsa

    1. Japp låter som samma. Först, när de spricker, är det knivskarp smärta. Efteråt är man öm och lite ”tung” på stället liksom. Som håll, ungefär.

      Kram

  3. Får man en blödning efter att de har spruckit så kallas de för chokladcystor. Blödningen brukar vara mörk eftersom blodet har legat i cystan.
    Gör skitont!

  4. Å fy, jag har en Bartolonitcysta som krånglar och åkte in och blev akutopererad igår. Förstår hur du känner dig, man blir lite liten och ömtålig.
    Hoppas du slipper detta igen och att du får sova inatt.
    Kram kram.

  5. Så jobbigt med cystorna, finns det inget man kan göra?
    Annars skönt att höra att det finns fler som gärna somnar vid nio! Jag är en riktig tröttis på kvällarna och bara ääääälskar att få krypa ner i vår mysiga säng, då kan jag ligga och riktigt mysa och vara världens nöjdaste för jag älskar också sömn! Mmmm!

    Hoppas att du kryar på dig!
    Jenny

  6. Jo jag har/har haft detsamma. Har du endometrios? Det har nämligen jag. Fick min diagnos helt nyligen, som 32 år. Ibland kan man då ha svårare för att bli gravid samt få missfall (har själv haft ett missfall och en läkare sa nu så här i efterhand att det kan ha berott på endometriosen) har dock två barn och vi blev gravida ganska lätt, men yngsta är nu sju år. För mig har inget annat än endometriosdiet fungerat mot kystorna. Inget kaffe, glutenfritt, köttfritt och så lite socker som möjligt..

    Styrkekramar!

  7. Åh fy! Jag vet precis vad du menar! Det gör så ont så man nästan svimmar och blir helt kallsvettig. För mig är det ägg som inte riktigt kommer ut via äggledarna så de sprängs istället när de blir för stora… Alltså urk. Det kanske tar en 30-40 min men sen är man ju så slutkörd och trött i den ”regionen”.
    Mitt har dock blivit bättre efter jag fick en tablett från gynläkaren som gjorde så att mensen kom mer regelbundet. Så hormonerna kanske fick rätt dos och kick…vad vet jag 🙂
    Kram från en som vet precis hur du har det

  8. Hej Emma!
    Får ärva Allers veckotidningar av min åldriga mor…Din mamma hade ett par sider i en av dom där hon visade upp sitt fina hem=)
    Kul!!
    Kerstin

  9. Vad jobbigt, förstår att det gör ont – och den typen av smärta gör ju, som någon här skrev, att man känner sig rätt liten och ömtålig. Så ta hand om dig, mys in dig ikväll och be om lite ompyssling. Hoppas du sover bättre i natt. Kram å krya! <3

  10. Hej Emma! Jodå, jag vet precis vad du menar. Usch vad jobbigt det är. Har cystor ofta men som ömmar och sedan beslutar sig för att dra sig tillbaka, tack och lov. Men ibland spricker de och jag kvider av smärta, kräks och svimmar, gång på gång i ca 1 timme innan det är över. Sedan sover jag som ett litet barn med min man nära som håller min hand. Ynklig är ordet men denna smärta, fy! Krya på dig!
    Kram

  11. Fy fan rent ut sagt…lät verkligen som något man onekligen kan vara utan.Men visst inte helt ovanligt om läser ovanstående kommentarer. Stora värmande Kramar till er alla som får stå ut med sådana hemskheter

  12. Hej!
    Har också haft samma problem och de uppstod när jag slutade eller hade uppehåll med p-piller. Så fort jag började på p-pillerna igen så blev det bra. Kram

  13. Hej Emma! Jag vet precis Vad du menar. Jag har också endometrios och fick min diagnos för ca 1 och ett halvt år sedan då de skulle operera bort ännu en cysta på äggstocken. Det visade sig då att äggstocken var totalt förstörd av endometrios (sammanväxningar). De kan inte ställa diagnosen utan att gå in och titta :-/ har du inte haft problem med extrem mensvärk i ungdomen eller andra problem med blödningar och svårigheter att bli gravid så skulle jag tro att det är ”vanliga” cystor i ditt fall. Hoppas det snart går över. Ha det gott och tack för all inspiration!

  14. Jag har (precis som flera andra kommentatorer) endometrios. Jag blev nyligen opererad och dom tog bort två cystor på vardera äggledarna. Nu ska jag käka hormoner i 6 månader så att endometriosen lägger sig. Cystorna gjorde riktigt ont från och till, så jag vet precis vad du menar. Hoppas att smärtorna försvinner! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg