Att fira påsk.

 
AT2B8460
 
 

Har ni en fin påsk hittills? Vi njuter så det inte är klokt.

Det där med att vara hemma tillsammans, allihop, och kunna ta hand om varann är ju som bomull mot hjärtat. Vi åt en jättebrunch tillsammans i förmiddags, sen kom pappa på besök och sen har det varit full fart här hemma med Buse och flickor och såpbubblor och gud vet vad.

Och äggen? De har Banditen gjort såklart.

Världens pyssligaste, mest varmhjärtade Bandit som tog med sig en påse till mig igår med två hemmamålade, underbart vackra påskägg.

Till dig och Buse sa hon och sträckte fram den.

Så fint att det inte är klokt.

 
 

AT2B8529

 
 

Så vackra ägg måste man ju ha framme även efter att innehållet är tömt.

Så jag la ett i skålen på vardagsrumsbordet tillsammans med de två ljuvliga snäckbollarna jag hittade på Copperplate häromdagen.

De gifte sig lite med varann, tycker jag.

 
 

AT2B8486

 
 

Och köket, ja!

Där köksfönstret äntligen fått kryddor i sina påsar, hemburna från Apotekarns, och där Kalklitir Sky (en av de nya sommarfärgerna, finns här) nu ligger som ett mjukt sammetstäcke på väggarna.

Jag skulle kalla den ljust blå-turkos. Det beror lite på vilket ljus som ligger i rummet.

 
 

AT2B8494

 
 

En Salvia står och är vacker och doftar himmelskt.

Och ja, den snorsnygga förvaringspåsen har ni ju sett innan, den finns här.

Jag älskar att köksfönstret andas medelhavskök nu, och att den där ljuvliga krydd-doften sprider sig så snart man rör vid dom eller när solen ligger på. Det blir något annat med de där ”riktiga” kryddplantorna om man jämför med de man hittar på ICA. Jag har nästan aldrig lyckats få en sån att hålla sig vid liv särskilt länge.

De här är robusta, fylliga och framförallt inte besprutade med en massa knasigheter.

 
 

AT2B8509

 
 

Och där ser ni motsatt sida av köket;

den nymålade hyllan och dörren och så golvet, såklart. Som jag fortfarande knappt tror är på riktigt. Det gör mig så glad på något vis. Mönstret. Som ett konfettiregn i matt cement eller en färgglad matta som rullats ut för att glädja någon som kommer på besök.

 
 

AT2B8499

 
 

Japp.

Det har varit en fantastisk start på påsken.

Och den här dagen ska avslutas så som den oftast gör; med att jag och mannen ligger huller om buller i soffan med varsin dator på magen och hummar åt varann. Jag surfar odlingstips, fröer och patchworkmattor (min nuvarande mani) och han surfar bildelar. Hans mani är snäppet mer utvecklad än min. Han ser på avancerade tutorials på youtube och skrynklar ihop hela ansiktet i sitt försök att förstå texten på polska bildelssidor, och ibland kikar jag på skärmen och ser att han surfar nån sladd till en Volvo, och så säger jag men älskling, du har ju ingen Volvo? och så hummar han bara, och sen är det inte mer med det. Jag förstår det inte riktigt, det får jag väl medge.

Men iallafall.

Påsken är här, dagarna är våra och det lovas värme hela helgen.

Och vi är lediga.

 

slut

18 kommentarer till “Att fira påsk.

  1. Kanske en lite knasig fråga, men vad är det för krydda längst till vänster? (den var så dekorativ?. Vi har likadant som er i vårt kök, att fönsterbänken är lägre än bänkskivan. Blommor kan jag inte ha där för då tror katten att de är till henne, men kryddor tror jag doftar fel för henne, hoppas jag. Ja, du gav mig ideer igen, tack gullis o ha en fin påskhelg.

  2. Påskäggen var ju alldeles underbara. Jättefina!

    Och ert kök sen, jag älskar golvet, mönstret och färgerna.

    Hoppas att ni får en fortsatt fin påsk!

    Kram

  3. Åh, nu ser jag det framför mig, hur det ska se ut i mitt köksfönster (som jag inte direkt älskar…)! Tack för inspirationen.
    Och banditpåskäggen är ju förstås helt smashing och bedårande! Jag vill också vara vän med en bandit… och helst med hela Elsas för ni verkar så gulliga allihop!
    Glad Påsk och kram!

  4. Ja, fina Emma, ledigheten, den kommande värmen och så våren såklart – mer än så kan man inte önska sig. Glad Påsk till dig och din familj!

  5. För en tid sedan testade du l:a brukets hund schampo. Vad tycker du om det. Jag har en cocker spaniel och är nyfiken på att testa det.
    Glad Påsk/ Ann-Sophie

  6. Det är verkligen härligt att vara lediga hela familjen. Och extra ledig känner jag mig nu när jag inte är student längre utan jobbar. De lediga dagarna blir liksom lite mer lediga än innan.

    Önskar dig och de dina en riktigt Glad Påsk.
    Kram Linda

  7. HUR fint?! Jättekul med påskrukorna, ska jag absolut testa. Vilken strlk har du på dom i fönstret? Kram och glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg