Att göra vad jag antar att de flesta gör.

 
AT2B1856
 
 

Men vilket väder vi har!

Efter att ha varit genomfrusen från Danmark suger jag åt mig värmen ute i trädgården, sitter på stenplattorna framför huset som en nöjd katt med slutna ögon och vill nästan spinna av välmående. Det är tidigt i år, det säger alla, men jag njuter inte mindre för det.

Det är sommar, redan, iallafall i några dagar –

det kan ingen ta ifrån oss.

 
 

AT2B1859

 
 

Och så gör jag vad jag antar att mängder av andra villaägare gör;

jag fortsätter med arbetet att eliminera ogräset som bestämt sitter fast mellan plattorna, jag har till mannens fasa tagit en kökskniv som jag använder som tillhygge (för det funkar bäst enligt mig) och bit för bit blir plattorna bara sten och inte delvis gräsmatta. Och sen fortsätter jag med rabatten och tömmer även den på ogräs (eller jag hoppas att det är ogräs, lite svårt att veta, men upp ryker det iallafall) och sen gödslar jag den gamla jorden.

Jag har myllat ner något säger jag nöjt till mannen och pekar på rabatten.

Myllat?

Ja. Jag tror det. Det stod att man skulle mylla ner, så jag grävde ner lite. Det är väl mylla? undrar jag och han rycker på axlarna och skrattar.

Så jo.

Jag har myllat. I min värld har jag det. Och det är säkert superbra.

 
 

AT2B1865

 
 AT2B1875
 
 

Längs husväggen står planteringsbordet vi köpte på Biltema för två år sen, med det lilla växthuset som håller mina småplantor varma och glada.

Och jordgubbar.

Herregud vad vi har jordgubbar.

Det var typ 20 plantor för 69 kr på Plantagen innan vi byggde odlingslådan åt Buse, och jag kan ha missbedömt ungefär hur många jordgubbsplantor man får plats med i en sån och köpte på mig i runda slängar 80 plantor. Så när odlingslådan var full stod jag och glodde på berget av smultron och jordgubbar som låg på gräsmattan, och sen var det bara att leta i gömmorna efter så många krukor och balkonglådor jag bara kunde hitta för att ha nånstans att stoppa resterande 70 plantor.

Så nu finns de överallt.

Om allt vill sig väl kan vi starta självplockning här hemma i sommar. Ni får ta med er en kasse och komma.

 
 

AT2B1874

 

AT2B1866

 
 

Och lagerbladet står ute på trappan och trivs, precis som jag gör, i lä och i sol. Och mina pioner är redan någon decimeter höga och rosorna har friska blad och gräsmattan är klippt. Vansinnigt husliga har vi varit.

Men framförallt är det sommar i någon dag, gå-i-tshirt-och-vara-varm-sommar,

och det kan ingen ta ifrån oss.

 

slut

16 kommentarer till “Att göra vad jag antar att de flesta gör.

 1. Åh, det er så fantastisk ute nå! Helt underbart!
  Her går det oxå i å plante og bara være ute og nyte solen og varmen. Men, merker at man kan bli lite lurad av været også. Stakkars sønnen min, han har fått en veldig dårlig hoste i natt :/ man går vel presis lite for lenge i lite klær og fryser litt og så, pang, förkyld 🙁

  Kos deg i trädgården i dag! Det ska vi 🙂

  Klemmer

 2. Jag tycker det är härligt att höra att vi verkar kunna ungefär lika mycket om trädgård. Jag har inte heller riktig koll på vad jag drar upp men kul har jag & nöjd blir jag. De måste ju va huvudsaken!
  Jag läste här om dagen att man kan ha kaffesump i planteringsjorden. De skulle va bra för en massa, ett tips. Ha en fantastisk dag i solen!

 3. 80 plantor. Maj gådd! 🙂 ditt nästa steg får bli att börja safta och sylta. Hör med er söta trädgårdsmästare också om han har en bra vikarie att rekommendera när ni åker på semester 🙂 eller tar Tant & Tooka över då kanske? De verkar ha en avslappnad inställning till trädgården på något sätt.
  Ha en super bra dag! Kram

 4. men Busens första sommarjobb är klart …”jordgubbsplockare” ..*ler 🙂 …Han kommer vara fantastiskt nöjd över alla jordgubbar som kommer .

  Ha en fin dag där i solen / Pernilla

 5. Hej! Du har säkert skrivit någonstans var växthuset på bilden kommer ifrån, men jag kan inte hitta det! Så fint!! Kram Lisa S i H-viken

 6. Å vad det ser härligt ut!!! Solvarma jordgubbar eller hallon och sen möla (ja när man riktigt trycker in säger vi så, vet inte om det är dialektalt? Insåg att det såg konstigt ut nu) munnen full är det bästa!!! Har recept där man först gör saft av jordgubbarna och sedan sylt av jorgubbsmojset som blir kvar så inget går till spillo om du vill ha. Kan skicka om du vill!

  Fortsätt att mylla nu. Här blir det tipspromenad och sen en bra bok i solen i em. Det är så härligt så det är nästan overkligt!!!

  Kramar!!!

 7. Visst är det härigt med värme?! Om än man vet att det kommer ett baslag, för det kan ju inte vara sommar än?! Och Danmark är alltid kallt tycker jag om man inte sitter i lä, för då kan det vara varmt och skönt. Annars blåser det jämt i Danmark. Men det är vackert där. Ha en fin söndag. Kram Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg