Att ha gjort det jag tycker mest om.

 
AT2B6724b
 
 

I fredags fick jag ju fotografera Banditen igen.

Det finns ingenting jag älskar mer när det kommer till mitt fotograferande, än att ha henne och tid och släpande sol. Vi är så vana vid varann nu liksom, att jag knappt behöver säga nånting längre. Bara mumla åt henne då och då, sträcka fram handen och rätta till en hårslinga.

Denna vackra, vackra människa.

Som går med på att jag ber henne ha så lite som möjligt på sig jag tänkte typ trullor och gummistövlar? ja? och nåt genomskinligt, fladdrigt där uppe? för att hon vet att det är så jag ser henne vackrast, och som låter mig stoppa rapunzelclips i hennes hår och sen tova till det så mycket att det ser ut som om hon nyss blev utsläppt från någon form av institution.

Det blir magi med henne på nåt viss, som en dans. Otvunget och följsamt och med kärlek.

 
 

AT2B6874

 

AT2B6497

 

AT2B7015

 
 

Och den här gången var det inte så planerat;

vi rev lite i garderoben efter det där fladdriga, genomskinliga jag var ute efter, letade upp hennes gummistövlar och satte oss sen i bilen för att hitta det där fältet vi fått låna och där vi kunde vara någotsånär ifred från förundrade åskådare som med bekymrat rynkade pannor annars lätt tittar på oss och funderar på varför i allsin dar det springer en halvnaken kvinna med tovigt hår i rapsfältet.

Det måste se roligt ut, det förstår jag ju. Men just där och då ser jag liksom ingenting annat. Tovar bara upp Rapunzelclipsen ännu mer, fäster rapsblommor i hennes hår och rättar till sminket som vi sotade dit sittande på hennes säng en halvtimme innan.

 
 

AT2B6927

 

AT2B6856

 
 

Två ombyten;

trosor och gummistövlar möter magali pascal, och sen bara fötter och ett par glittrande shorts från förra sommaren som jag alltid tyckt om henne i – tillsammans med en lång sjal som vi knöt runt huvudet på henne, hon hade åkerlera långt upp på låren tillslut men vi hade slutat bry oss om det.

Att hålla sig ren när man står på ett nyregnat fält går i vilket fall inte.

Och lite jord gör bara mer för känslan.

 
 

AT2B6623

 

AT2B6797

 
 

Ja.

Det är detta jag tycker absolut bäst om. Jag och kameran älskar den där Banditen; hennes ögon och blicken och sårbarheten och den där formen hennes rygg får när jag ber henne böja sig i snudd på omöjliga vinklar för att fånga solen som går igenom silkeslätta tyger.

Hon är, i sanning, fantastisk.

 

slut

41 kommentarer till “Att ha gjort det jag tycker mest om.

  1. WOW!
    Asså….
    wow…!!
    Något magiskt uppstår mellan er – denna kemi som bara strålar ut o skapar magi…!

    Öppna en tictail eller nån annan webbshop o lansera lite prints till limited edition… dööööör så fina bilder du tar!

  2. Wow! VILKA bilder! Så fantastiskt vacker hon är!! Och hon verkar vara lika vacker på insidan! Vilken härlig vänskap ni har! Kram Lisa S i H-viken

  3. Vilka underbara Bilder! Helt magiskt! Och WOW!!!
    Hon är en sann skönhet, den där Banditen!

  4. Tappar andan över dina bilder…sååååå magiskt fina! Ni är verkligen ett team ni två…du borde sälja era bilder och nästan bara ägna dig åt detta;) Banditen är stunning!

    Kram
    Adela

  5. Oj! Galet vackra bilder. Fick titta flera gånger. Man vill verkligen bara se mer och mer. Ni är ett underbart team ni två! Hon är så så vacker.

  6. Oj! Galet vackra bilder. Fick titta flera gånger. Man vill verkligen bara se mer och mer. Ni är ett underbart team ni två! Hon är så så vacker.

    Kram från Helsingborg

  7. OMG MAGI är vad det är. Hennes blick alltså, med så mycket sårbarhet, lidande och vackra. Och dina idéer. Ett sånt team ni är.

  8. Men holy mupp!!! Så himla magiskt vackert! Vackra vackra N – dessa ögon! Och du… duktig du är på foto! Så roligt att se!

  9. Meeen Jiiiizes, vilken snygg människa och vilka magiska bilder du tar!!!! Jag tror jag blir kär, i bilderna, i Banditen och i dig! Sluta aldrig att släpa med denna fina Bandit på äventyr i rapsfält och annat du kan komma på.
    Kram

  10. Underbara bilder Emma! Verkligen snygga! Vad har du tagit med för objektiv på dessa bilderna? Använder du blixt någon gång eller tar du enbart med naturligt ljus? 🙂 Hoppas ok att fråga:) kram Ulrica

    1. Jag fotar aldrig med blixt, hatar blixt 🙂 Här har jag använt ett 50 mm 1.4, det är nästan standard för mig.

      Kram

      1. Jamen jag med, ogillar blixt starkt 🙂 Och anade att du inte heller använde det men blev lite nyfiken ändå. Och då kör vi på samma objektiv också;) Stort tack för snabbt svar! Ha en fin semester! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg