Att ha plockat fram vår sommardröm.

 
AT2B1142
 
 

Och så var sommaren officiellt startad.

Idag kom nämligen dagbädden fram ur garaget – och med en gång blir det på något sätt sommar. Vad kan det vara? Tredje sommaren den är med nu? Och jag älskar den lika hett ännu.

(De flesta av er har ju sett den många gånger innan, men det är alltså en dagbädd jag hittade på ReunionHome för snart tre år sen och som kommer såhär; med myggnät och madrass. Vet att de flesta av er brukar fråga om madrassen, men den har jag alltså inte köpt separat utan den följde med).

Eftersom jag väntar på en solsäng som ska komma imorgon, en jag trånat efter sen februari, så fick dagbädden en ny plats i år, lite längre åt höger.

Och där är den som ett smycke.

 
 

AT2B1143

 

AT2B1149

 

AT2B1152

 

AT2B1153

 
 

För att den skulle bli extra mysig har jag i år fyllt den med de där ljuvliga textilierna jag köpte till Buses rum från Numero 74 (finns här). De är också sådär magiskt vackra; tjocka, bolsterlika överkast, smutsfärgade kuddar och så de där små detaljerna – som guldtofsen i hörnen eller de små stygnen med samma tråd som bildar stjärnor på plädarna och sömmar på kuddarna.

Ja.

Den är vår sommardröm.

 
 

AT2B1155

 

AT2B1164

 

AT2B1167

 

AT2B1173

 
 

Och så hängde jag lyktan från Copperplate i taket och satte ett Enjoy Candles i, så att det kan stå där och fladdra på sommarkvällen (Copperplate som nu öppnat webbshop! Finns här). Och sen var den liksom färdig att flytta in i – både för Buse och för mig och mannen.

Och det praktiska?

Jag får den frågan också ibland, och måste alltid tänka efter. Jag är inte särskilt praktisk, har aldrig varit. Skaffar jag något så är det oftast för att jag tycker att det är vackert – inte för att det är bekvämt eller praktiskt eller vad man nu ska kalla det. Såklart är det bäst när de kan kombineras, men det fungerar ju inte alltid så (förutom lyktorna som faktiskt både är fina och går att ha i spöregn). Så nej, dagbädden är nog inte tänkt att stå ute – men vad gör det? Visst flagnar den lite färg här och där, men det är ju lätt åtgärdat om man nu vill det, fast jag tycke att det kan ha sin charm det också. Och regnar det; tja, då plockar jag in kuddar och tar av tyget – precis som man gör med dynor på utemöbler. Det är inte så bökigt. Och visst blir det små fläckar av barnafötter och hundtassar på madrassen, men det är väl inte hela världen tycker jag. Saker är till för att användas, och njuta av. Särskilt vackra saker. Fläckar kan man alltid lägga en tjusig (tvättbar) pläd över, och sen var det klart.

Samma sak med målarfärg inne. Kan man torka av väggarna? Ingen aning. Jag går på en färg jag tycker är fin, tänker inte på de andra detaljerna. Jag har nog ärligt talat aldrig torkat av en vägg i hela mitt liv, bortsett från i badrum eller kök då kanske, så det har liksom aldrig varit något problem.

Och blir det fläckar? Tja, då målar vi över. Det ordnar sig.

Jag vill hellre ha det vackert en hel dag och se Buse njuta av något han tycker är roligt, och ta att jag eventuellt får bära in lite kuddar på kvällen – än att inte ha njutit alls.

Förstår ni hur jag menar?

Det är lite så vi är. Men alla tänker olika där, det förstår jag.

 
 

AT2B1182

 

AT2B1197

 

AT2B1203

 

AT2B1230

 

AT2B1234

 

AT2B1240

 
 

Och Buse, han njuter verkligen – och vi med honom.

Det har ju varit en helt fantastisk sommardag; himlen har varit molnfri och solen het och när jag stod i rabatten lite i åtta i morse med en rulle hushållssnöre i munnen och band upp rosorna så var det så påtagligt

lyckan igen

över allt det där som är livet. Att det är sommar och varmt och att jag har rosor att binda upp och månader framför oss med fullfjädrat levande. Känner ni det också? Lyckofladdret? Det finns där inne, strax under där revbenen går ihop vid bröstet, och rör på sig med mjuka tag och förvarnar om semester och lata dagar och kvällar där grillen åker fram och trädgården doftar av kryddor.

 
 

AT2B1291

 

AT2B1109

 

AT2B1136

 
 

Och så var alltså vår söndag.

Den startade i rosenrabatten lite i åtta (vilket gör att jag numera ser ut som om jag varit i slagsmål med en katt) och övergick till sommarlycka när dagbädden kom fram och värmen blev nästan tryckande, fast på det sköna sättet. Och efter att ha varit och röstat fyllde vi den lilla poolen med vatten till Buses förtjusning och har nu suttit bredvid varann och tittat på när vår lilla fisk plaskat, doppat huvudet och fnittrat – full av sommarlycka även han. (Tröjan är en f.a.v jag hittat här). Och imorgon är det lite mer vardag igen, men ändå inte – hur kan det vara vardag med detta väder? och jag ska vänta på en solsäng, förbereda en fotografering och njuta av den där känslan, den jag tjatar om så mycket.

Nu är det officiellt sommar.

 

slut

17 kommentarer till “Att ha plockat fram vår sommardröm.

  1. Jag är heller inte värst praktisk. Ibland får det bara vara praktiskt, härligt och underbart! 🙂

    Maken och jag konstaterade idag att vi allt skulle ha en dagbädd. Blev så trötta efter middagen och vår lille buse låg i vagnen och sussade och det såg ju så himla rofyllt ut. Vad kan vara skönare, än att sova ute, med vinden fladdrandes och fåglarna kvittrandes? Nä, antigen får vi köpa oss en dagbädd eller så får vi försöka få ihop en själva…. Åh, måste ha! 😉

  2. Håller med dig i varje ord du skriver ….e så sant så sant…och alla dessa underbara bilder på Busen man hör hur han skrattar från magen och njuter….han gör min dag….kram Lena i Färjestaden

  3. Hihihi, ja, alla är vi ju olika! Min man är enbart praktisk, jag vill att det ska vara fint, men måste jag välja så faller valet på praktisk. Alltså, jag skulle få spunk och dundra med full kraft in i den berömda väggen om jag utöver allt annat som måste plockas, fixas, köras, köpas… hålla på att plocka in dynor varje gång jag lämnar huset ifall det blir regn!!! Så, nä, dagbädd, jättetjusigt, mysigt och fint i er trädgård, men göre sig icke besvär i min. Så kan det vara, alla är vi olika och det är väl lite av tjusningen. Tänk vad tråkigt om vi alla tänkte lika!
    Ha det så gott, och njut lite åt mig med i dagbädden! 😉 Kram

  4. Fullkomligt ääälskar er dagbädd!!! Den är ljuvlig och jag bara måste ”snickra” ihop ngt liknande så att vi och våra prinsar kan mysa, läsa och sova där i sommar. Tack för inspirationen! Ha en fin vecka. Varma hälsningar Frida

  5. hahaha min första tanke var – jag måste fråga om den verkligen ska stå ute 😉
    Jag tycker du tänker helt rätt! Saker är till för att användas och skänkas kärlek! Dessutom ser det ut som perfekta stället att ta en siesta.
    Ja sommarkänslan har varit på topp idag, barnen har badat, jag har haft bikinin på, vi har grillat och jag har hämtat örter från trädgården. Älskar det!
    Kram

  6. Emma, jag plockar snart fram min också. Och den sjunger på 5:e säsongen. Den är ju gjord av bambu och bambu tål lite fukt, Bali är ju rena fukthärden 🙂 Flagad färg kan ju sprayas om… lätt som en plätt. Njut i er bädd – er är kusin med min och en av fem i hela världen 🙂 Kram!

  7. Ja, så måste det vara. Nu är det officiellt sommar!

    Vilken dunderhelg vi fick! En solig helg som började med bloggmaffian på besök, mellanlandade med middagsgäster på lördagen och avslutade med biljettsläpp till eventet och en gäng ungar hemma för att fira mors dag. Kunde inte ha blivit bättre.

    Den ser så himla mysig ut den där dagbädden!

    Kram Lena

  8. Den dagbädden var underbar och nu ska jag ut och lera. Helt enkelt underbar. Om du stöter på ngt liknande igen så tipsa.

    1. Nej 🙂 Vad jag röstar på i val är en av de sakerna som för mig är för privata, och bara för familj och vänner tyvärr.

  9. Buse kommer ha nyttahela livet av att du uppfostrar honom till en livsnjutare. Det där opraktiska. Att orka göra vackert och inte bli lat och nöja sig. Jag beundrar det något oerhört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg