Att ha spenderat en lördag.

 
AT2B1656
 
AT2B1659
 
 

Vi tog oss till Plantagen idag;

för att handla till blomsterlådorna, och bara allmänt gå omkring och njuta. Jag älskar växtbutiker. Det är något med doften och värmen, den där fuktiga ni vet, som gör mig lugn. Och lite ha-galen. Men nu har jag helt enkelt ingen mer plats att plantera på om man räknar med att de plantor som ännu står i växthuset förr eller senare ska ut – så den här gången blev det en ganska kort tur.

Men likväl njutningsfull.

 
 

AT2B1702

 

AT2B1691

 

AT2B1705

 
 

Jag hade med mig en lista på era förslag, men det var ganska så utplockat där inne och där fanns mest några trötta penséer som stod och slumrade här och där – men nästan precis bredvid ingången såg jag solrosor och hjärtat stannade lite.

Kan man ha dessa ute? mumlade jag och vände och vred på krukorna, och jodå – ”lika fina ute som inne” stod tryckt med svarta bokstäver på prislappen. Sen fråga nummer två. Kommer de bli.. eh… två meter höga? frågade jag mannen och viftade med en kruka. Han ryckte på axlarna. Ingenstans kunde jag hitta information om hur höga dessa solrosor förväntas bli, men eftersom allt annat var utplockat och de var vansinnigt vackra och eftersom de trots allt redan hade börjat blomma så beslutade jag mig för att de nog inte skulle växa nånting alls på höjden mer och därför var utmärkta som lådblommor.

Vi får hoppas att jag hade rätt, för nu är de uppe.

 
 

AT2B1716

 
 

Och de är perfekta!

Sådär lagom knasiga och stökiga, precis som resten av Lutande Huset, och de har mängder av knoppar som väntar på att få slå ut. Så de kommer nog bli ännu finare om en vecka eller så, när de spridit ut sig lite på bredden och skjutit fler blommor från stammarna.

Och nu är det kväll och vi sitter med varsitt bubbel i trädgården och firar att revisorn lämnat bokslutet, att det är lördag och att det faktiskt är så varmt att vi kan sitta ute med kvällssol i ansiktet och kryddoft i luften.

Och att det på köksbordet står 2 kilo lösgodis från Hemmakväll och väntar på att jag ska krypa ner under täcket, slå på Criminal Minds och bli halvt skrämd från vettet medan mörkret sänker sig.

 

kimono | 6ks
jeans | gamla gina tricot
ballerinor | stylesnob
solglasögon | le specs

 

slut

15 kommentarer till “Att ha spenderat en lördag.

 1. Åh, de blev jätte fina! En härlig färgklick 🙂 Jag trodde nästan du skulle på Malmö Garden Show – jag var där idag och jag tror du hade tyckt om det. Finns en chans i morgon också, för oj vad blommor och växter. Jag ville bara fylla famnen, men det kan också vara farligt – var skall man göra av alla? 😉 Trevlig kväll!

 2. Vilka underbara bilder !!!
  jag äääääälskar solrosor…..hade mina egna i mormor o morfars trädgård för en herrans massa år sedan, men kärleken har aldrig avtagit och nu har jag till o med en solros-tavla på balkong -väggen 😉
  Det är nåt visst med dessa blommor, operfekta, lite fulsnygga och otyglade som gör att de är helt underbara…;)
  De blir ju väldigt höga , planterade direkt i jorden , ( mina var det ialla fall , stod högt över mormors fina , eleganta rosor , he,he…..) men om du inte byter kruka och inte planterar om , med mycket jord, så borde ju inte rötterna växa så mycket, så 2 meter höga i balkonglådorna….hmmmm, kanske inte……..men om det skulle hända , så får du ju perfekt skuggning utanför fönstrena i sommarvärmen …….:) 🙂
  Den som vågar , vinner……
  Ha en superhärlig lördag-kväll <3
  Kram,
  Monica i rom

 3. -vad coolt det blev! dom kommer inte att ränna iväg utan snällt hålla sig i sin nuvarande höjd. Det finns en massa varianter av solrosor idag, små, gigantiska, buskformade, röda, oranga, enkla dubbla mm det ända du inte får glömma nu är vattning…häll på några rejäla kannor direkt så att dom har en resarvoar i botten av lådan då kommer dom tacksamt att ge dig alla knoppar, en efter en. Klipp av vissna blommor så att dom ej sätter frön, då slutar dom att blomma.

 4. Längtar alltid så till Skåne när du visar ditt fina hus. Kan inte du göra en liten Skåne-must-see? Eller har du redan gjort en? Skulle vara jättekul!

 5. Vilket bra val! 🙂

  Men Emma. Hur gör du tjejen? Tänker du alltid i förväg att vad du skall ha på dig och färgkombinerar plaggen i huvudet eller hur gör du? Jag är en sån där som alltid måste färgmatcha allt… lite jobbigt ibland men så är det. Men det gör du med men med stil. Du kan liksom blanda oliak färger/stilar utan att se ut som en cirkusclown. Och det är det som är så otroligt. Hur gör du? Vad är din hemlighet ??? 😉

  1. Ha ha fina du. Jag vet inte, jag tänker liksom inte, jag sätter på mig det och tycker jag att det ser bra ut får det vara så. Kram vännen

   1. Helt otroligt! För du får verkligen ALLT att matcha. Jag har liksom nästan beroende till det där att allting måste matcha m. färger mm. och kan inte tänka mig att blanda färger mm… galet va! Förut valde jag alltid kläder kvällen innan för att slippa det där bekymret på morgonen. Numera tar jag dock som dagen kommer… 😉

 6. Förresten ser du ut som en liten vacker geisha som sitter där med solrosor. Är det din man som fotar? Eller använder du självutlösare? Jag tror du är en sådan som lyckas bli bra på alla bilder.

  (((((((((( kram )))))))))))

  1. Här är det mannen som fotat 🙂 Och jag kan lova att jag INTE blir bra på alla bilder. Har fortfarande inte vant mig vid att vara med på kort 🙂 Kram

 7. Hey, jag vill spontant veta mer om det där stället 6ks som du köpt kimonon från. Aldrig hört talas om men fanns ju massa fina billiga kläder. Är nyfiken på både sheinside och nu detta 6ks men har inte vågat beställa än…Tell me more! 😉

  1. Det du behöver tänka på är att storlekarna INTE är som svenska storlekar. Mät dig 🙂 Jag brukar ha M i deras kläder, så jag går upp en storlek. Safe köp är kavajer, jackor och långklänningar. När det är byxor eller kortare blusar eller kjolar så är det mer risky (blir lätt för kort). Lång leverans och tull etc bestäms efter hur mycket du köper (det kan du läsa mer om på tullverkets hemsida).

   1. Tusen tack för snabbt svar, uppskattas! Hmm, ja jag kanske ska våga ta steget, haha, ser ju så ofta att både du och banditen har fina kläder från sheinside. Kan bara inte få bort den mentala bilden av en kinesisk fabrik i en källare där allt massproduceras av små tanter och farbröder och som sedan fotas med lokala modeller och säljs till oss till vrakpriser, men jag antar att H&M & co. produktioner ser likadana ut 🙂

 8. Men ja, visst ÄR det omöjligt att inte fylla upp överallt med plantor och blommor? I år har jag fått bygga odlingsbäddar för att inte fylla trädgårdslandet så till den grad att man inte kan gå i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg