Att inte bara handla om själva huset.

 

AT2B3078
 
 

Drömmen.

Det handlar ju inte bara om själva huset, inte enbart om denna stomme av bjälkar och Falu Rödfärg och takhöjd. Den är ju så mycket mer.

För mig innebär drömmen också allt det där andra runtomkring; det jag själv växte upp med och som jag nu vill ge Buse. Insjöar, doften av barrskog, ljudet av grusväg under cykeldäck på högsommardagar när luften står still och träden bildar tak med sina grenar över vägen.

En del saker som jag själv hade glömt, men som nu kommer tillbaka när jag är här.

 
 

AT2B3081

 
 

Som skräddare på vattenytan.

En sån liten sak, men som slog mig med full kraft när jag stod till knäna i bärnstensfärgat insjövatten och fångade småfisk till Buse i hans håv. De finns ju överallt här, över vattenytan som små snabba hockeyspelare och jag såg dom varje dag när jag växte upp. Men sen flyttade jag ifrån och levde bland stad eller hav och så föll de i glömska. Tills igår.

Jag hade till och med glömt bort vad de heter, fick fråga mamma när jag kom upp.

Jaså du menar skräddare? sa hon, och det gjorde jag ju.

Så det är även sånt Drömmen är för mig.

Att ge Buse vatten med skräddare på ytan.

 

klänning | sheinside

 

slut

12 kommentarer till “Att inte bara handla om själva huset.

  1. Åh. Så himla fint. Både fotona och orden till Buse. Jag önskar en liten liten del av din energi och ork. Känner igen mig så väl i hur snabbt framåt du tar tag i saker och ting, nu är det Drömmen. Själv har jag bara energi till att fixa dagen. Det är inte så bara egentligen, i min värld just nu. Men när jag ser dig… så saknar jag mig själv! Fan, jag måste bli frisk! Livet, Emma, livet!!!! ❤️

    1. Mari: Din kommentar berörde mig så galet mkt att jag ligger här och grinar för jag känner precis likadant: tar en dag i taget, saknar mig själv och fan, måste oxå bli frisk! Krya på dig vem du nu än är ❤️
      Och Emma: Tack för att vi får sjunka in i din värld, hämta energi och få inspiration till att både andas, drömma och göra!!!!
      KRAM

  2. Jo, men arbete med TVÅ hus och TVÅ trädgårdar kan lätt förvandla en dröm till en mardröm.
    Skräddare kan väl upplevas utan att äga hus som ska helrenoveras. Ingen kritik här men många människor går aningslöst in i projekt som skapar stress istället för ro.

    1. Hej hej 🙂 Jamen gud, visst är det så! Men vi gick inte in i det här aningslöst, utan medvetna. Det var ju ett val vi gjorde, att köpa sommarhus som behöver renovering. Det är såklart inte för alla. Men för mig som person blir jag absolut inte stressad av sånt här, tvärtom. Visst är det tungt och kräver jobb, men det är ingen belastning. Det behöver ju inte vara perfekt med millimeterklippt gräsmatta, bara vi trivs och tycker det är vackert. Vi har tiden och viljan och framförallt lusten. Då blir det roligt 🙂 annars är det ju bara ett krav. Och då ska man nog låta bli.

  3. Underbar text , underbar dröm. Och så vackra bilder på er. Jag är också uppväxt varje sommar precis så, att leva nära naturen . Jag älskar det så intensivt fortfarande. Kram och tack för att vi får vara med

  4. Vad härligt att ni hittat ett så mysigt ställe att kunna vistas på.
    Jag njuter av min semester men jag längtar nu iväg upp till fjällstugan i Fjätervålen, dit jag och sambon styr bilen på Fredag. Så underbart skönt att vara där, naturen är underbar och det finns många ställen att besöka runtomkring.
    Sitta framför brasan på kvällarna och käka gott som torkat renkött, grilla korv och mycket annat, för hur det än är när man är iväg så där så är det enkla väldigt gott.
    Ha en fin dag
    Kram Linda

  5. Å vad det kommer att bli fint, Drömmen, men mest för att du är så duktig att beskriva det i ord, blir så mycket mer med din text, dina tankar och minnen. Kram Anna

  6. Å vad det kommer att bli fint, Drömmen, men mest för att du är så duktig att beskriva det i ord, blir så mycket mer med din text, dina tankar och minnen.
    Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg