Att knappt förstå att det är fredag.

 

AT2B3400
 
 

Fredag, alltså.

Det innebär att vi varit här en vecka och en dag nu. Jag förstår det inte alls, kan inte greppa vart tiden tagit vägen. Det känns på ett sätt som igår jag tog med mig Banditen hit och trodde att jag skulle sprängas av Wagnern, men samtidigt känns det som evigheter sen.

Det är märkligt det där. Hur tid kan vara så svårt att greppa ibland.

 
 

AT2B3407

 
 

Tröttheten, den värsta, börjar lägga sig.

Förmodligen för att kroppen börjar bli van men mest troligt för att jag slagit ner på tempot. Aningen oavsiktligt tack vare den där helvetestapeten, men nu är den nere och färgsprutan har fått jobba igen – ett lager färg är lagt och rummet väntar nu på Kalklitir. Och hallen har jag målat halva (halva från golvet upp) och så snart mannen lyckas skruva ihop stegen jag på något galet sätt fick isär så ska den övre halvan också tas. Och sen är det Buses lilla rum som ska målas. (Just det! Golvfärgens kulör heter Light Rochefort, jag hittade det tillslut).

Och sen…

Tja. Sen är det bara köket kvar.

Köket som är ett lite större projekt, eftersom det inte bara ska måls utan även rivas köksskåp och kaklas. Och sen är det bara finliret kvar. Lull-lullet. Möbler som jag väntar på, bilder som ska upp, mattor som ska rullas ut. Och elektrikern som ska komma och ändra placeringen på några taklampor och dra ström till bortre delen av sovrummet.

Det där sista, ni vet, det som egentligen är det allra roligaste.

Jag är fortfarande som ett barn på julafton.

 

slut

13 kommentarer till “Att knappt förstå att det är fredag.

  1. Vilka bilder! De var ju jättefina på din lille gosse 🙂
    Tycker du håller ett grymt tempo på måleriet alltså, impad.
    Har precis själv målat med kalklitir, i vår hall, antique bleu som jag blandade med en skvätt leo jag hade kvar. Nu har en tråkig vit vägg fått en helt annan känsla och jag älskar den!

    Kram och ha en lovely dag 🙂
    Catta

  2. Jäklar vicken fart!! Strongt gjort 🙂 Tror du man kan köra färgspruta i hallen (vår hall) å har du ngt råd med en gammal trapp som är lackad (klassiskt furu-gul-gräslig) som önskas bli vit?
    Är huset vinterbonat? Å har du ngn tanke än om vad det ska bli för kök, ett modernt, eller ett lite med äldre stil?
    Ujuj, många frågor 🙂 sorry!
    Stor kram!

    1. Du kan färgspruta allt ha ha, men mindre projekt är inte lönt då du nog måste i med en 5-6 liter färg i tanken iallafall. Slipa trappen, grunda den och måla med en starkare golvfärg (finns nog speciell trappfärg också). Huset är inte vinterbonat ännu på så sätt att det har eldningsförbud i kaminer och kakelugnar, och vattenledningarna är oisolerade 🙂 Men det ska vi ordna.

      Och jag vet preciiiis hur köket ska bli. Och inte skulle jag göra något modernt 😉

      Kram

      1. Tack fina du för råden <3 å tack för att du alltid tar dig tid att svara.
        Ska bli så spännande att fortsätta följa ert projekt 🙂 du är den första jag tittar in hos varje dag 🙂
        kram på dig!

  3. Roligt att följa er framfart med Drömmen! 🙂 För det går verkligen undan måste jag säga. 🙂 Kramizz och ha en bra dag /Laila

  4. Underbart att läsa! Som vanligt! Var kommer den underbara stolen o fårskinnet ifrån!? Kram Lisa S

    1. Stolen bad jag Jenny på Modesto ta in åt mig (hon kan säkert ordna fler) och fårskinnet hade jag med hemifrån 🙂
      Kram

      1. Tack snälla för svar!! Förstår att du är som ett barn på julafton!! Det hade jag också varit! Själv möblerar jag om ett par ggr i veckan nu när jag flyttat in i mina föräldrars gamla hus!! Underbart med stora ytor! Så kul att fixa!! Kram Lisa S

  5. Men Emma… Var det ingen som sade till dig att man inte renoverar ett hus på en vecka? Vilken tur! Heja heja!!

  6. Ja jag är precis lika impad som alla andra över allt du åstadkommer bästa Emma!!
    Vilken fantastisk förändring redan nu och vilken fart ni håller! Bästa sommarunderhållningen ever nu att läsa din blogg och se allt fint du gör!

    kramar!
    Adela

  7. Tror jag det att du är som ett barn på julafton. JAG är som ett barn på julafton när jag ska kika in här varge morgon. Och har fått för mig att jag ska hitta något gammalt kanariskt fårstall och göra om till palats 😉
    Siktar man mot stjärnorna…

    Hälsningar
    Yohanna

  8. Men tänk vad mycket ni hunnit – på bara en vecka! Det där skulle ta minst 3 veckor för mig. Helst när tempen visar 30 grader också. Ni är så flitiga och snyggt blir det!
    Kram Helén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg