Att ha en ivrig medhjälpare.

 

AT2B3389

 
 

Det är ju inte det lättaste att hålla på och fixa ett hus med en snart-treåring hemma. Såklart. Eller svårt skulle jag väl inte säga – bara mindre effektivt. Vi kan ju inte jobba båda två, mannen och jag, inte samtidigt.

Så vi delar upp det i skift. När jag gör något som kräver koncentration eller pill (som att måla speglarna på en dörr med pyttepensel) så är mannen med Buse, och när mannen gör något som inte är lämpligt för snart-treåringar (frilägga golv under gammal plastmatta med 100 små vassa nubb som sticker upp) så leker jag och Buse med annat.

Men mycket saker kan han ju faktiskt vara med på. Och tycka är riktigt, riktigt roligt.

 
 

AT2B3391

 
 

Som när jag målar möbler.

Då får han en pensel, han också, och sen sitter vi båda två och målar. Tillsammans. Inte med några tungmetallfärger såklart, och han får inte sniffa på lösningsmedel eller slicka på penslar eller så. Men med kalkfärg, utomhus. Visst, man får ju gå över lite snabbt med penseln där han kletat på färg – men det är ju inte hela världen. Han tycker att det är roligt, jag tycker att det är roligt.

Och mest är han lycklig över att få hjälpa till.

 
 

AT2B3397

 
 

Och det blir ju lite vackrare, inte sant?

Att kunna säga att den målade du och jag, Buse och peka på något vi gjort tillsammans. Och att han får vara stolt över att ha bidragit.

Då går det mesta lite enklare här hemma.

 

slut

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “Att ha en ivrig medhjälpare.

 1. Man ska ta vara på tiden då de vill vara med och hjälp. Slavarbete, sa vår snart 13-åring när jag bad honom måla lite med mig. 😉

 2. Men vilka UNDERBARA bilder, det är härliga minnen ni skapar. Jag minns när vi var små och fick hjälpa till att baka och snickra, det var skitlänge sen men känslan har jag kvar inom mig.

 3. Så roligt att följa renoveringen av Drömmen eftersom jag själv renoverar en sommarstuga just nu. Dessutom tycker jag det är helt rätt attityd att låta barn vara med och ”hjälpa till”; så roligt att se!!

 4. Det är det bästa man kan göra för barn, låta de vara delaktiga. Jag är dålig på det känner jag, måste bättre.
  Härlig bild på Busen med full koncentration på att måla.
  Kram

 5. Härligt att se bättre att låta barn vara med sen att det kanske inte blir helt perfekt gör ju inget.
  Skulle du rekommendera ett 50 mm 1.4 objektiv till en glad amatörfotograf ( maken ) ?
  Fortsatt lycka till med er Dröm

   1. Har jag fattat det rätt att du använder det objektivet till all fotografering ?
    Vad är det som gör det så super ?

 6. Fantastiska du! Som du sliter och samtidigt ger du Buse alla de här fantastiska upplevelserna.
  Jag beundrar ditt slit så.

 7. Så gjorde vi också när vi målade om hemma.
  En pensel till Guldklimpen också.
  Det gick inte annars.

  Fast som du säjer, man får vara jäkligt snabb att måla över där de kletat, annars så blir det inte fint.
  Och, för oss, var det VÄLDIGT viktigt att göra det i skymundan. Annars blev det ett herrans liv och han fick se att vi rättat till där han målat.

  Hälsningar
  Yohanna

 8. Så mysigt det ser ut! Vi lät vår 3 1/2 åring hjälpa till att måla fasadbrädor. Hon var otroligt lycklig över att få hjälpa till och lyssnade uppmärksamt på vad man sa.

 9. Trotts skiftarbete verkar ni va ett bra team för de ser ut att gå undan. & buse är ju så söt i sin pojkfrilla & lilla pensel!
  Fråga: hur gör ni med plastmattorna & golven? De är en del slip jobb eller? I vårt Casa är de två trägolv & resten gömda under plastmatta. Resterande 8 rum.. Ett är slipat men ja har fått för mig att de är meck att slipa när de varit limmat.

  1. Det var i hallen de lagt plastmatta. Inget slip, det klarar vi oss ifrån 🙂 de hade först lagt tjockare papp som de spikat fast i golvet under och sen limmat plastmattan på den. Så vi behövde bara slita upp det och sen dra spik efter spik.

 10. Ni verkar ha en skön harmoni i familjen, att hitta lösningar som funkar för alla. Så roligt att få följa ert husprojekt också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *