Att visa kontoret.

 

AT2B2782

 
 

Jaha, vänner, då var det dags att visa kontoret!

Minns ni hur det såg ut? Som ovan. En slags lägerlokal med gula tapeter, våningssängar och skynken för fönsterna. Det här var ett ganska jobbigt rum att ta sig an, för de där tapeterna hade lossnat från väggarna men satt fast med spik – så att dra ner dom var mer eller mindre ett evighetsprojekt som krävde många timmar av spikutdragning och pillande.

 
 

AT2B2784

 
 

Här ser ni den andra delen av det som skulle bli kontor –

den fina kakelugnen och de där aprikosa listerna som fanns i hela huset, samma sak med fönsterkarmarna.

Men golvet! Här var golvet inte skadat och kunde tack och lov behållas intakt.

Ska vi kika på hur det blev?

 
 

AT2B4108

 
 

Såhär!

Tapeterna kom som sagt ner, listerna målades vita (med den här) och väggarna fick San Saccaria (Kalklitir) med hjälp av de underbara islänningarna som ni vet, de som äger Kalklitir. Vi har ju den nyansen i sovrummet hemma i Lutande Huset och jag tyckte att den passade så himla bra i den här typen av rum.

(Färgen till det här rummet fick jag av Hjörtur och Audur i inflyttningspresent, så snällt).

 
 

AT2B4090

 
 

Och där är stolen som ni redan sett fast med en kudde från Mokkasin, en gammal trumpet jag fann på loppis och lite annat smått och gott.

(Jag skriver och länkar vart allt kommer ifrån under själva inlägget istället så blir det inte så mycket länkar i texten).

 
 

AT2B4109

 
 

Den gamla skolplanschen fick såklart vara kvar, här bredvid fönstret.

 
 

AT2B4100

 
 

Ett par vackra flaskor med allehanda innehåll, och några vackra boxar.

 
 

AT2B4073

 
 

En ljuvlig kopparlampa där sladden fortfarande hänger och dinglar ser jag, och så den snygga väskan man får med DIY-lampan som hänger i taket (som dock ska få en snyggare glödlampa än den som sitter i just nu – jag fattade inte att man behövde köpa till en sån själv).

 
 

AT2B4094

 
 

Skrivbordet är egentligen inte alls ett skrivbord, utan ett riktigt gammalt bord lagat med små metallbitar och med fällbara ben. Det hittade Jenny åt mig, och om jag inte missminner mig hade han som sålde dom ett till. Om det nu är nån som blir lika glad i det som jag.

Bredvid står en vacker äppellåda, med en fårfäll jag hade med hemifrån, fler kuddar från Mokkasin och en stor gammal DAY-kudde jag älskar.

 
 

AT2B4072

 
 

Jo. Den där takhöjden, alltså.

 
 

AT2B4075

 
 

Och så kakelugnen, som snart ska gå att elda i, och den där älgresten vi hittade på loppis och som blev finfin utan platta och uppe på väggen. Och under den en stol som Tooka gjort till sin och där man hittar henne allt som oftast om dagarna.

Och isolering då? kanske någon tänker.

Ja. Isolering, då. Det är ju ett fritidshus som stått såhär sen det byggdes, men skulle man bo där året runt så skulle det såklart vara bra att tilläggsisolera mer än det som finns mellan timret. Men vi har sagt att den dagen vi bestämmer oss för att göra en så stor insats som kommer vi att isolera utifrån istället, för att inte tappa den där gamla, vackra känslan. Och för att inte ta av utrymmet inifrån. Lite så tänker vi.

 
 

AT2B4113

 
 

Och där ser ni fönstret ut från gatan och lite mer av färgen.

Ska man måla med Kalklitir på timmer, ha jag lärt mig, så ska man blanda färgen tjockare så går det lättare. Här har vi 1 liter färg per påse istället för 1,7 liter. Den blir lättare att applicera då, kommer in i alla sprickor och ojämnheter på ett annat sätt. Och så kvistgrunda innan, såklart. För att slippa genomblödning.

Och det här var alltså kontoret!

Det som startade med så mycket förarbete men slutade precis så som jag hade tänkt.

Då blir det värt det, alltid, i slutändan.

 

 

[traktorstol | nordal]
[kopparlampa | modesto]
[glasflaskor, svart fjädervippa och äppellåda | cozyroom]
[stjärnmatta & taklampa | holmbytorp]
[rund stol | modesto]
[jordglobsmobil | artilleriet]
[förvaringsaskar i papp | westcoastcompany]

 

slut

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer till “Att visa kontoret.

 1. Alltså ni är SÅÅÅÅÅ duktiga! Själv hatar jag gammalt och att renovera. Nytt och fräsch är mer min melodi. Men det är så härligt att följa dig för det märks hur du älskar det och den förvandlingen ni håller på med är helt magisk. Alla bilder andas rätt känsla och varje rum ni gjort i orning känns så självklart. Bra jobbat och tack för att vi får följa med på resan!

 2. Jag dööör nästan, så fint ni har gjort! Det tar nästan andan ur en, så vackert det blir.
  Här har med inredningslusten vaknat till liv igen nu när vi ska flytta till lilla gården. Tack för all inspiration!
  Kramelikram

 3. Godmorgon, är en ”sån där” som bara läser men inte kommenterar, men nu måste jag, din blogg är den första jag läser på morgonen , bara för att se vilken förändring som skett sen gårdagen med Drömmen. Nu har värmen lagt sej lite och orken kommer tillbaka, då är din blogg en sann inspirations källa med alla vackra bilder och beskrivande text. Heja Er!

 4. Jösses vad inspirerande det är att följa utvecklingen i Drömmen. Ser fram emot nästa inlägg mest hela tiden! 🙂 Det blir ju så otroligt ljust och fint! Tack för alla fina bilder 🙂

 5. Helt otroligt vackert !!
  Aldrig nånsin har jag sett en så fokuserad renovering och förvandling , mest med färg dessutom och så oerhört snabbt 🙂
  Jag är sååå imponerad och har även fått en massa ideer och energi till egna projekt 😉
  Tack för all inspiration och fortsatt lycka till <3
  monica i Rom

 6. Jag fattar inte hur jäkla effektiv du är! Hur får du till det?! Kan inte säga annat än WOW…

 7. Grattis till ert underbara sommaställe!! Vilken inspirerande renovering!

  Angående isoleringen; Vi har en liknande sommarstuga i timmer i mellersta Finland, och där klarar vi oss bra utan extra isolering även under smällkalla vintrar! Det förutsätter förstås att kaminerna går att elda och så lönar det sig att skaffa några extra värmeelement, men nog tror jag att ni får fira jullov på stugan i framtiden! <3

 8. guud så fint ni har det! verkligen ett hus som verkar vara fullt av magi 🙂

  on another note, jag och familjen funderar på att köpa vinthund. vi har en liten knähund (shih tzu mix) sen innan och har nu förälskat oss i de modell-liknande långnosarna. kan inte du skriva lite om hur det är att ha tant och tooka? och hur är det att ha två stycken? 🙂

  grattis igen till Drömmen! 🙂

  1. Hej! Vad roligt 🙂 sök här på bloggen i högerkanten så kan du nog hitta allt du söker 🙂 och läs på om raserna – vinthundar är ju jäkligt speciella och inte alls särskilt mycket hund. Så du är beredd :))

 9. Vi har ju timmerhus Emma, det håller värmen fantastiskt bra kan jag meddela. Satsa på att isolera (och vid behov lägga om) TAKET, det fick vi rådet att göra eftersom värme stiger uppåt – är taket väl isolerat har du kommit mer än halvvägs det kan jag personligen intyga! 🙂 Tror inte att ni kommer behöva lägga isolering på hela väggarna, vi har absolut inte behövt det. Kram snyggo!

 10. Fönstren och fönsterhakarna är fantastiskt fina. Finns det innanfönster i huset? Så att ni kan sätta i dem OM ni skulle vilja vara där när det är kallare.

 11. Stolarna vid sidan om kakelugnen på bild nr 2 är ritade av den kände arkitekten Sven Markelius, men det vet du säkert redan.

 12. Hallå! Min mamma halkade in på din blogg av någon anledning och kände igen sjön ni badar i. Där badade hon själv som barn, eftersom hon (och även jag) är uppvuxen i den byn som angränsar till byn där ni har ert sommarhus. Lite roligt tyckte vi och hon skulle visa mig. När vi rullade igenom dina bilder hajade jag till vid kakelugnen – vi har en EXAKT likadan i vårt hus! Jag vill minnas att jag fick berättat för mig när vi flyttade in i det här huset (bor i min barndomsby igen) att det fanns någon kakelugnsmakare här i byn eller en kakelfabrik så det kan ju tänkas att våra kakelugnar kommer från samma ställe. Även det lite kul 🙂 Välkommen hit iaf, det är så sorgligt med tomma hus så vi är alla glada att skoaln blir bebodd och iordningställd!

 13. En kommentar om era tankar kring tilläggsisolering. Det är ofta bättre också ur energisynpunkt att tilläggsisolera utifrån, eftersom du då slipper köldbryggor som annars uppstår vid alla innerväggar. Så rätt tänkt på alla sätt!

  Otroligt fint ni har fått det på så kort tid! Jag blir alldeles matt där jag sitter i mitt eget hus, inköpt för nu snart två år sedan och projektlistan oändlig med alldeles för få bock i kanten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *