Att starta med köket.

 

AT2B2780
 
 

Åhoj vad det regnar!

Det öser ner här utanför fönsterna och uppe i sovrummet är det som att ligga i en tekokare; det smattrar sövande precis överallt mot taket och svalkar skönt genom de rutor som är öppna. Lite regn är nog precis vad skogen behöver just nu.

Och köket ja. Där ser ni hur det ser ut idag, det rum som vi nu ska påbörja. Det absolut största projektet hittills, och det som med största sannolikhet kommer att ta mes tid.

Men också det som ska bli mest spännande att sätta tänderna i.

 
 

AT2B2781

 
 

Här kommer det att ske en förändring, minst sagt.

Jag har letat efter rätt vask i två veckor och har nog äntligen hittat den rätta och ska beställa idag. Vi måste köpa gipsskivor på den lokala byggaffären också, och lite annat smått och gott som kan behövas. Och sen sätter vi igång. Projekt Kök.

Jag hoppas att det inte ska bli krångligare än vad jag föreställer mig att det kommer bli.

Det är bara att kasta sig in i det och försöka, inte sant?

Det ska nog bli bra det här.

 

slut

31 kommentarer till “Att starta med köket.

  1. Oj, vad ni är effektiva! Jag blir alldeles matt när jag sitter här i min solstol och beundrar. Jätteroligt att få följa med hur renoveringen framskrider. Det är som en spännande följetong från barndomens Allers! 🙂

  2. Kommer bli kanon, det vet vi ju 😉
    Men ska ni göra allt själva? Riva/installera det nya osv? I vårt kök tog det 3-4 personer 1 full vecka av 9-10 timmar om dan att riva ner/få ut det gamla/slänga/grunda allt för det nya/skruva upp/installera nytt/gipsskivor/golv/måla etc etc

      1. …det gör ni rätt i 🙂 mkt går ju att fixa själv såklart och inget kök är likt det andra.. Vi rev upp golv och satte nya reglar osv så det kanske tog flest dagar! Ska bli spännande att se färdigt sen :))
        Lycka till! 🙂

  3. Haha, ni är som duracell-kaniner:) Såååå imponerad över ert ork och engagemang. Det börjar hända mycket i vårt hus också men det tar tid. Nu är varje fall mannen hemma från Spanien och kan vara där dagarna i ända. Häromdagen kom en stor dörrleverans och idag påbörjas kalkning av väggar, the old fashioned way.
    Stor kram
    Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

  4. Måste bara fråga, när ni är färdiga med drömmen, kan du bara sakta ner då och njuta eller hittar du hela tiden nya projekt? Blir du aldrig tom på inspiriation(som en annan blir:))
    Ser helt underbart ut, lycka till med köket!

    1. Jamen gud ja, det här tempot orkar jag ju inte hålla året runt 🙂 Men jag tycker om att ha projekt, i en eller annan form. Dock blir det ju mest arbete som blir projekt, vi köper ju inte fritidshus så många gånger 😉

  5. Så kul att få följa er renovering och jösses vad effektiva ni är. Hur orkar ni hålla ett så bra tempo? Är riktigt imponerad 🙂 Sen en annan fundering. Jag vill gärna köpa mig en riktigt bra kamera och funderar på vad ett proffs som du skulle rekommendera till en nybörjare som mig, som nästan endast tar bilder med sin iPhone ? Tacksam för tips 🙂 Ha det underbart, kramar!

    1. Hej! En kortare period som detta är så orkar man 🙂 Jag skulle rekommendera en Canon Eos 1000 (den finns inte längre men har fått en motsvarighet som jag inte minns vad den heter) med ett 50 mm 1,4-objektiv. Det är ett riktigt bra startset!

      1. Hej! Då var det jag igen 🙂 Kan det vara den här, Canon EF 50/1,4 USM normal?
        Tack på förhand!

        1. Nämen ser ju nu att det var ju bara objektivet! Ha ha där ser du var min kunskapsnivå ligger 🙂

  6. Åh så häftiga ni är 🙂 Ni är så bra på att renovera och jobba. Önskar jag hade de drivet oxå, men det finns absolut inte 😀
    Har ni beställt ett kök som kommer i dagarna?
    Stor lycka till kram!

  7. Det blir verkligen ett hemma borta. Förutom huset i sig så ser det ut som hemma i ert lutande hus. Lika fint. Fattar inte att ni hinner så mycket. Grundmaterialet måste vara bra. Här renoverar vi också ett gammalt hus, men vi får hela tiden laga ruttnande fönster och brädor innan vi kan börja göra själva fixet. Och varit tvungna att fixa utsidan innan det var lönt att ge sig på insidan. Ni måste haft turen att hitta ett väldigt välbehållet hus. Bara att gratulera. Ser ut att vara ett fantastiskt fint hus ni hittat och du är väldigt duktig på att få till allting.

    1. Jaaaa det är en riktigt bra stomme i huset! Bara fönster som behöver kittas om, annars är det riktigt bra. Timret är friskt och fint.

  8. Så kul att följa er och Drömmen! De tradiga bitarna – fixa el och fräscha stammar och sånt – hur gör ni med det?

    1. Elen gör elektrikern såklart, sånt pillar vi inte med själva. Vatten är ganska nydraget så där behövs inget extra för köket.

  9. Inget projekt verkar vara för svårt för dig så det kommer säkert att gå bra! Är så imponerad av din energi och kunskap! Fint blir det!! Heja er!! Kram Annika

  10. Med din goda smak så kommer förmodligen även köket att bli fantastiskt! Dock gör jag som alla andra verkar göra, och undrar var ni får er ork i från. 😉

    Det ska bli spännande att se sen men du, ta inte ut er helt!

  11. Jag är alldeles övertygad om att det kommer att bli kanonfint och det ska bli riktigt spännande att följa förvandlingen. /Emma

  12. Åh, jag drömmer om att fixa vårt kök, men tänker att kök ju är skit dyrt att sätta tänderna i (inte som o måla en vägg, om du förstår.) ska bli fantastiskt kul att se vad ni ska åstadkomma, och golvet alltså.. Fint!!

    1. Det BEHÖVER ju inte bli skitdyrt 🙂 här kommer vi att göra en riktig budgetlösning på många sätt.

      1. Jag kollar & drömmer om nått i Kvänum kök stil till vårt näst in till överdrivet stora kök (när vi nyss flyttade in fick vi plats med tre soffor, ett matbord variant 10 sitts, några skåp mm & kunde fixa påskmiddagen utan att de kändes trångt..) du får starta ett ”sommar med Emma” & åka runt och inreda och greja hos folk. Jag skulle ställa upp med både hus & tittarsiffror. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg