Att visa lite före/efter Buse-rum.

 

AT2B2789

 
 
 

Buses rum, ja. Ni kanske inte minns hur det såg ut? Rummet som ligger på andra änden av ovanvåningen, och som vetter ut mot skogen på den sidan av huset.

Jag älskade tapeterna här inne, älskade dom, och hade hoppats att de skulle kunna gå att behålla när jag såg mäklarbilderna. Gärna med det där hålet kvar i väggen på vänster sida. Jag tyckte att det var så vackert med det där hålet.

 
 
 

AT2B2788

 
 
 

Men tyvärr var tapeten så lös att den bara hängde i sina spikar, verkligen bara hängde, och den var uppskuren i nederkant på några väggar så det gick helt enkelt inte. Och här och där var golvet skadat, förmodligen av fönster som en gång i tiden varit öppna och släppt in regn – sånt som för längesen torkat upp men lämnat fula fläckar.

 
 
 

AT2B6387

 
 
 

Där borta kan ni skymta rummet.

 
 
 

AT2B6370

 
 
 

Och så går vi in!

Såhär har det blivit, än så länge. Tapeterna är borta, timret tvättat, grundat och sen målat med Kalklitir i nyansen Celadon Primo (färgen har jag fått av Audur och Hjörtur). Precis som i kontoret så blandade jag varje påse med 1 liter vatten istället för 1,7 och målade sen varje stock för sig istället för uppifrån och ner. Lister och fönster och tak fick färg, och golvet med samma nyans som i vardagsrummet – Nordsjö Light Rochefort.

 
 
 

AT2B6375

 

AT2B6232

 
 
 

Jag kunde dock spara lite, lite av tapeten bakom kakelugnen. Det är jag så himla glad över.

 
 
 

AT2B6101

 
 
 

Där står en rottinglåda från IKEA under fönstret, den är perfekt för att svälja leksaker. Ovanpå den en kudde från DAY, och två stycken små gitarrer att plonka på (han är extremt inne på musikinstrument fortfarande, den lille skaparen). Den bruna fick han av Mommo och Sockervadds-Göran, och den blå hittade vi på Mokkasin.

 
 
 

AT2B6219

 
 
 

Och sängen!

Åh. Den är så fin.

Det är en gammal järnsäng jag hittade undangömd på en loppis, och egentligen är det en spjälsäng. Men vi lyfte av en av långsidorna och så blev det en dagbädd istället. Hur bra? Den är bäddad med kuddar, tatami-överkast och sängkläder från Numero 74 – ni vet att jag är tokig i deras grejer och beställde direkt ifrån dom tills jag hittade att Mokkasin säljer dom i Sverige. Aningen enklare.

(Mokkasin; i mitt tycke världens absolut vackraste barnbutik. Och så finns där ju lite till vuxna med).

 
 
 

AT2B6229

 
 
 

Ett myggnät från IKEA var ett måste här ute i skogarna. Och så blir det lite extra mysigt när det fälls ut och skapar ett tält över sängen.

 
 
 

AT2B6224

 

AT2B6238

 

AT2B6385

 

AT2B6235

 
 
 

Jo. Jag kan tänka mig att ligga där själv.

Och elefantplanschen fick såklart komma upp här inne, den är spännande att titta på. Och pompomsen har ni ju redan sett, de vi hittade på IKEA.

 
 
 

AT2B6231

 
 
 

På andra sidan väggen sitter ännu en plansch –

den fick jag av min bror i inflyttningspresent, och är så vansinnigt vacker.

 
 
 

AT2B6373

 
 
 

Och där är kojan som hänger i äppelträdet soliga dagar, och här inne andra dagar. Buse älskar den där. Såklart.

 
 
 

AT2B6098

 
 
 

Lite gamla leksaker, som egentligen inte är gamla utan bara ser så ut.

 
 
 

AT2B6094

 
 
 

Och de där pompomsen igen.

Ja. Så långt har vi alltså kommit. Det ska in en matta också, lampan ska bytas ut (jag har en tanke om det där) och lite annat smått och gott.

Men han är väldans nöjd den lille krabaten. Och det är ju det viktigaste.

 

slut

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “Att visa lite före/efter Buse-rum.

 1. Helt underbart är Drömmen…å ännu mer underbart när ni klev in å blev huvudpersoner i den 🙂
  Jag bokstavligen Ä L S K A R det! ♥

 2. Oi så fint det har blitt. Fint både før og etter 🙂
  Og takk for tipset om Numero 74 – må sjekkes med én gang.
  Ha en strålende søndag, vakre!

 3. Jättefint rum, men på något sätt känns det så fel att måla rakt på timmer. Även om det blev supermysigt. Hur som helst har jag haft en tanke ett tag: kommer du någonsin skippa ”att” i dina titlar på blogginläggen? Jag läste en del i arkivet och insåg att många rubriker var väldigt lika och något förvillande. Du som är så fantastiskt bra med språket borde kunna hitta så många andra ”häftiga” rubriker att sätta på dina inlägg. Bara en tanke så där under semestern, när tiden tycks stå hela stilla 🙂

 4. Så himla fint är det 🙂
  En helt annan fråga..har ni upplevt ngt spökligt i huset? Älskar gamla hus och dess historia och anar verkligen vingslagen där inne 🙂
  Kram!

 5. Så fantastiskt fint ni gör i rum efter rum! Vackra färgval och härliga möbler & prylar, förstår att ni trivs. Tack för all inspiration 🙂

 6. Mmmm….njuter och tittar och skrattar högt för mig själv här med en god kopp kaffe i handen, över det du skapar! Jag blir så GLAD av att se allt fint du gör, som en högtidsstund att kika in här;) Helt underbart rum!!

  Kramar
  Adela

 7. Såå vackert det blir. Vilka kakelugnar, så avundsjuk. Bilden på kakelugnen och den röda fåtöljen associerar till ett sött inrett litet dockskåp. Finns det fler kakelugnar i huset? I skolsalen brukade det finnas någon eldnings möjlighet också i gamla skolor. Minns min pappa brukade berätta om hur de fick bära in ved varje dag i skolan för att elda. Ni gör ett fantastiskt jobb

  1. Men tack! <3 Ja det finns en kakelugn i kontoret också (den kan du se några inlägg längre ner om du scrollar lite) och så finns det en kamin i stora salen.

 8. Vilket galet vackert hus ni har införskaffat er! Och vilket jobb ni gör, varje rum blir ju som en liten juvel i sig. och kakelugnen, helt galet vacker. Älskar kalkugnar och önskar att vi själva bodde i hus med sådana i. Fortsatt lycka till med renoveringen! Älskar verkligen dina inredningsinlägg, du har verkligen öga för det där.

 9. Åh! Hela er dröm är ju bara helt underbar! Ni gör det så fint Emma! Jag bara drömmer om att kunna få ett hälftens så fint hem! Så vackert! Kan sitta och titta på dina biler i evigheter! Tack för den bästa bloggen! Kram, Cissi

 10. Det går att återskapa gamla tapeter, det kan man bl a se i Ernsts program, men det kanske kostar mer än det smakar, det har jag ingen koll på. Ett tips bara!

 11. Helt perfekt! Du har guldfingrar! Men är det inte synd att byta lampan? Det var min första tanke, att den passade till tältet.. Hörde en sak en gång som jag kom att tänka på ”ibland behövs det lite bajs, så att man måste titta en gång till” bara min tanke 🙂
  Tack för Sveriges bästa feelgood-blogg, även om du inte planerat det. Kanske mest därför.
  Kram

 12. Det är så otroligt fint!! Jag undrar varifrån kaninen med trumman (leksaken) är ifrån? Har sett den i ett inredningsreportage men tog för givet att den var jättegammal!

 13. Åååååå!! Så himla mysigt, du är verkligen en kvinna med känsla för det sinnerliga. Vad får du all inspiration ifrån, och vilken energi! En sån här förvandling skulle nog ta oss vanliga dödliga typ flera år att få till, du gör det på en semester…fascinerande och inspirerande/ mvh mia

 14. Vilket m-a-g-i-s-k-t rum! Redan förebilderna är ju fina så jag förstår att du är ledsen att tapeten inte gick att rädda! Men verkligen superfint ni gjort det 🙂

 15. Helt och hållet fantastico! Jag har följt ditt jobb med drömmen och är så mäkta imponerad och drömmer om takhöjd med grönt utanför. Hemnet alltså. 🙂
  kramar och trevlig kväll

 16. Helt underbart rum! Jag blir sugen på att göra om sonens nu ju 😉 Ja hela huset är underbart fint renoverat. Jag vill också tipsa om att Numero 74 finns hos Butik Linnea i Helsingborg. De har även webshop!

 17. Wow wow wow!!! Det är så skoj att kika in här och kolla när man själv håller på att renovera som bäst. Visst får jag yttepytte lite prestationsångest men samtidigt så mycket pepp! 😀
  Vi har precis köpt hus och håller som bäst på att slipa, riva tapeter, måla, tapetsera, lägga golv etc i 8 rum och kök. Pust! Men när det är klart, då blir det sååååå bra! 😀
  Kram C

 18. Instämmer med alla ovanstående kommentarer, verkligen jättefint och så inspirerande! Tänkte också klicka hem ett ”tält” från Mokkasin och undrar vilken färg du har på det, är det ljus puder eller dusty pink? Kram Emma

 19. Vilken dröm!!!!!!!
  Helt fantastiskt barnrum.
  Huset har sån charm, sån som aldrig går att få i nya hus.
  Buse måste stortrivas där!
  Det skulle jag gjort;)

  Ni gör ett otroligt jobb.
  /Alex

 20. Hej! Jag är lite sugen på en likadan sänghimmel från Numer 74, tror du att den passar över en 120-säng eller blir det för brett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.