Att ha fått soffbordet på plats också.

 

AT2B28001
 
 
 

Här står det.

Bordet jag redan från första början visste att jag ville ha som soffbord när jag såg det i Drömmen. Och ja, där är den gamla färgen på väggarna också. Gud. Jag glömmer bort hur det har sett ut.

 
 
 

AT2B4146

 
 
 

Men bordet, ja!

Det fixade mannen och Sockervadds-Göran en eftermiddag. Sågade av benen, flyttade krysset och slipade till vassa kanter. Och jag ville ju betsa bordsytan, ni vet, med den där kemiska blandningen som skulle bli av stålull och vinäger. Dock har det inte hänt ett smack med min stålull i de där burkarna? Jag har kanske inte rätt vinäger?

Får läsa på lite.

 
 
 

AT2B6647

 
 
 

Men såhär blev det!

Underredet betsade jag med vit bets, för att få den där skurade vita känslan. Bordsskivan är ännu inte påbörjad, är fortfarande sugen på att få till den där stålullsgrejen.

Annars är nog allting som ni redan sett det, mer eller mindre. Men bordet! Det blev jag så glad för.

(Mattan har så många undrat om – det är den här jag har. Det står mullvad, men jag skulle säga att den är mer gråblå, liksom).

 
 
 

AT2B6661

skolsalen

 
 
 

Kudden är från Fröjd, tyckte den var så himla fin i färgen. Träljusstakarna från Udda Tina och den där favoritljusstaken som ser ut som ett renhorn är från My Habitation. Älskar den.

 
 
 

AT2B6679

 

AT2B6673

 

AT2B6683

 

AT2B6689

 
 
 

Och den där sladden som går in genom fönstret? Ha ha. Det är wifi-sladden. Den är viktig.

Men där var alltså en morgon i Drömmen, med ett ”nytt” soffbord och världens finaste lilla Buse som ser Smurfarna och sniffar Koi-Koi.

Och det härligaste morgonljus man kan tänka sig.

 
 

slut

Rekommenderade inlägg

26 kommentarer till “Att ha fått soffbordet på plats också.

 1. Jättefint och vad roligt när man kan ta vara på gammalt. Vill du kort förklara hur betsningen går till? Vilket resultat skulle stålullsmetoden ge?
  Jag är så spänd på köket!!

  Madeleine

  1. Hej! Att vitbetsa är superenkelt, bara att köpa vit bets och måla som med vanlig färg. Stålullen i vinäger skulle ge en lösning som grånar träet 🙂

 2. Hej

  Allt blir underbart fint! Köket är to-die-for!!
  Förutom smicker o beröm ville jag tipsa om Drivvedsbets. Fast det har du säkert redan 😀

  Jenny

 3. Lika imponerad som alla andra över drivet och så fint det blir!! Jag undrar om du själv har klätt om Emma-stolen i ull? Var det svårt isåfall? Superfin var den i vilket fall!

 4. …och så fint ni får det! Maken har lovat mig att nästa gång vi ska måla furupanel blir det med färgspruta, efter att ha sett resultatet hos er!

 5. Så fiiiint!!! Jag fattar inte hur du lyckas få till det – gång på gång på gång!? Och man blir så lycklig över hur fint alla bemöter dina inlägg, – hur avundsjukan och småaktigheten inte lyckas få något fäste här. Det, Emma, säger ganska mycket om den fantastiska människa du är :-). Jag tänkte också tipsa om drivvedsbets, har sett det några gånger på olika bloggar med riktigt fint resultat.

 6. Du ska koka en kopp med starkt te, t.ex chai som du penslar på den torra träytan först, sen låter du det torka. SEN penslar du på stålull/vinäger blandningen( den ska stå minst 24 timmar före du använder den). Vänta nån timme så ser du resultat. Träet ska var obehandlat från början, eller lite slipat så både te och stålull/vinägerblandningen kan tränga in i träet. Hoppas du lyckas nu =)

   1. det är inte stålullen som ska lösa upp sig utan man penslar på vinägern som borde va ganska färglös fast stålullen legat i den.

 7. Hej Emma! Men jisses vad fint hela huset blir. Verkligen bra jobbat! Jag fick tipset att lägga en rostig spik eller ngt rostigt i vinäger. Sen göra samma som de andra skriver, först starkt te och sedan vinägern. Jag gjorde det, fick en förändring i träet men jag hade nog (as stora) spiken i för länge, så vinägern blev färgad. Träet ser lite äldre ut men tyvärr fått en ngt mörkare nyans. Kram Gabriela

 8. Jag har målat flera saker med stålull som legat i en glasburk med ättika ett par dagar. Det har blivit jättesnyggt, grånat och ser gammalt ut. Många säger att man ska måla med en teblandning först men det har inte jag gjort. Stålullen ska vara utan lödder. Du kanske ska prova med ättika istället för vinäger.
  Lycka till!
  Kram Eva

 9. Testa med järnvitriol,. köpes på tex Hornbach och blandas med vatten, sedan penslas det på. Efterhand så grånar ytan och blir vackert grå, som en äppellåda som stått i ur och skur!

 10. Fantastiska Kvinna med allt vad det innebär!! superfint jobb i drömmen, jobbar som stylist och njuter när jag ser drömmen ta form:) vill se meeer;)

 11. Så fint ni har det!!! Jag har försökt hitta information var ljuskronan kommer ifrån, men inte lyckats. Vad är det för märke?

  //Linda

  1. Den köpte jag av Modesto – vad jag vet har den varit slut överallt sen länge tyvärr :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *