Att äntligen visa köket före och efter.

 

AT2B2780
 
 
 

Och så var det köket.

Det enda rum som jag kände att vi kanske borde ta in lite hjälp här? när jag stod och tittade in den där dagen vi skulle börja. Ni kan se hur det såg ut; ett gammalt kök med plastmatta ovanför diskbänken och inredning från grannens föräldrahem.

Det var ett projekt som kändes gigantiskt.

 
 
 

AT2B2781

 
 
 

Och där ser ni det lite bättre. Och mannens bak som simmar ur bild där åt höger. Finemang.

Men iallafall;

vi pratade igenom vad det var som behövdes göras och kom fram till att vi inte behövde plocka in hjälp. Egentligen. För det var ju mest att riva ut den gamla inredningen, och det skulle vi klara. Och så måla, och det skulle vi också klara. Och sen kakla lite, och det hade jag gjort förr – och även om det var åratal sen så visste jag. Att det fixar jag.

Så vi satte igång.

(Det blir så himla mycket länkar om jag ska skriva ut var precis allting kommer ifrån, så jag tar med de saker jag kan och så får ni fråga om det är något annat ni undrar över).

 
 
 

AT2B6635

 
 
 

Och här är vi nästan klara!

Om vi börjar med stommen så ville jag inte köpa ett nytt kök. Det skulle liksom inte bli gammalt på rätt sätt, inte ett från IKEA iallafall. Och visst finns det tillverkare som gör vackra, gamla kök – men då pratar vi en prisklass som typ hela Drömmen kostade. Så det var liksom inte aktuellt.

Och jag visste att jag ville ha en ”vanlig” möbel som köksgrund, så direkt när vi köpte Drömmen började jag leta på loppisar och auktioner efter den perfekta skänken – och bara efter tre dagar fann jag den. Lång, bra utrymme inuti och passande nog med plåt på bänkskivan. Så vi köpte den. Och den blev grunden till köket.

 
 
 

AT2B6962

 
 
 

För att den skulle bli hög nog satte vi den på en sockel som mannen snickrade ihop, och sen målade i samma färg som golvet (Nordsjö Roquefort Light). Väggarna fick samma färg som i vardagsrummet och sovrummet och hallen – Nordsjö LS 80 Pale Light, Nordic Light NS Light & Space. Den är så himla fin tycker jag.

 
 
 

AT2B6630

 
 
 

Kaklet från Marrakech Design tog vi med oss från Lutande Huset; det blev över från när vi la golvet i köket där. Och det fanns precis så det räckte, bara en liten platta kvar när vi blev klara. Kranen hittade mannen på nån engelsk sida och den satt som en smäck.

 
 
 

AT2B6938

 
 
 

Skänken sågade vi helt sonika hål för diskhon i, sänkte ner en från IKEA och fäste sedan magneter på dörrarna så att man inte skulle behöva kludda med de små träflärparna varje gång man öppnade och stängde.

 
 
 

AT2B6990

 
 
 

Helst av allt ville jag ha en vask som står ovanpå diskbänken, men en sån i rätt stil kostade snudd på åtta tusen, och de pengarna kan man ha mycket roligare för. Så IKEA-vasken (den här) blev ett jättebra alternativ.

 
 
 

AT2B6916

 
 

AT2B6984

 
 

AT2B6994

 
 
 

Ovanför bänken satte vi upp tre rader av hyllor; byggda av ett gammal podium som stod i Drömmen när vi flyttade in. Förmodligen var det där lärarinnans skrivbord stod en gång i tiden, och vi hade liksom inte användning av ett podium men tyckte det var synd att bara kasta ut det. Så vi lossade de vackra gamla plankorna ur det istället och fäste upp med konsoler från IKEA.

 
 
 

AT2B6951

 
 

AT2B6633

 
 
 

Spisen behöll vi, den var ju fungerande, och ovanför borrade vi fast en av de där plåtlådorna från Fröjd för att ha olja och lite sånt i. Blev hur bra som helst. Nån gång ska vi in med en fläkt, såklart, men det här funkar fint så länge.

 
 
 

AT2B6985

 
 
 

Kylen flyttade vi till andra sidan rummet, i ett utrymme som en gång i tiden innehållit en kamin men som sedan länge är igenmurad. Där står den bra; tar inte upp plats från långsidan och fyller ett utrymme som är svårmöblerat i vilket fall.

 
 
 

AT2B6987

 
 

AT2B6959

 
 
 

Köksmöblemanget i form av bord och bänk och underbara blå cirkusstolar köpte jag via Jenny på Modesto. Ingenting hon har i lager, men hon plockar säkert gärna in åt fler om det är någon som letar efter liknande. Pallen köpte jag av Butik Linnea. En sån har jag velat ha superlänge.

 
 
 

AT2B6999

 
 

AT2B6753

 
 
 

Och på andra sidan väggen en hylla som mannen valde och som jag tycker är fantastisk. En Kingfisher i turkos plåt. Den fanns i lite olika färger men den där turkosa passade så fint in i det här lite knasiga köket.

Vi delade på listen och ”fällde in” skåpet där, så den hänger inte utanpå. Nästa gång vi är uppe ska vi fylla på med panel där listen innan suttit.

 
 
 

AT2B6997

 
 
 

Och så blev det alltså. Köket.

Det rum som jag var mest nervös över, men som vi nu är absolut stoltast över att vi faktiskt genomförde. Det är inte riktigt klart, lampor ska upp bland annat, men det är på plats och det fungerar och vi älskar det.

Och framförallt; vi gjorde det. Tillsammans.

 
 

slut

63 kommentarer till “Att äntligen visa köket före och efter.

  1. Vad fint det blev 🙂 Skall ni göra något mer med utrymmet runt kylskåpet? Man skulle säkert kunna bygga några hyllor så att man ”bygger in” kylskåpet. Bara en idé som kom upp! Ser ut som en mysig plats att vara på, närsomhelst på året.

  2. Hej! Sååå fint det blev. Jag måste bara berömma er kreativitet, vilket team ni är du och din man! Visst är det härligt att hitta fina gamla möbler som man kan fixa till precis som man själv vill och det behöver inte kosta skjortan…
    Härligt att se er fina dröm och jag önskar er vidare lycka till med drömmen.
    Angelica

  3. hej igen på Er!

    nyfiken i en strut tittar in igen 😉

    vilken skillnad det blev, älskar såna här före och efter bilder!
    ni har verkligen jobbat på bra ihop och måste ju vara väldigt stolta nu med all rätt, jätte mysigt blev det och som sagt verkligen ERAT kök.
    Tack för tipset om den fina pallen, en sådan har jag nämligen också letat efter typ hur länge som helst, skulle passa fint in i mitt kök.

    Ha en skön kväll bästa ni/ kram Mia

  4. Vilket jobb ni gjort ni två. Stående ovationer.
    Nu är huset ingen Dröm längre – det är verklighet!

    1. Alltså, vi samarbetar inte speciellt bra, jag och mobilen. What’s up med särskrivningar liksom. Ska alltså vara torpdrömmen, inget annat

  5. Jag är så otroligt imponerad av allt du/ni gör men detta med köket är ju bland det finaste och smartaste jag sett på mycket, mycket länge. Att renovera snyggt och betala skjortan för det är inte det lättaste men att få till det som ni gör UTAN att lägga ut hundratusentals på ett kök är fenomenalt! Snyggt, personligt och bara helt fantastiskt!
    Sen förstår jag inte riktigt var ni hittar energin och hur ni lyckas renovera så otroligt fort, magiskt det också.
    Tusen, tusen tack för att ni delar med er av detta, det är generöst och jag är mycket tacksam för det!
    Kram Pernilla

  6. Så läckert – du är så härligt kreativ och mannen verkar inte långt efter i inredningstalang han heller.

    Nu skulle du bara ha ett turkost SMEG-kylskåp istället för det där vita och en spis i lite mer gammaldags stil.

      1. Men du som är så driftig och redan har proffsiga både före och efter bilder kontaktar förstås både några heminredningstidningar, SMEG och Marrakech Design och hör om du inte i utbyte för ett reportage / reklam kan få sponsring till just ett SMEG kylskåp. 😉

        1. Ha ha ha skulle SMEG sponsra mig med ett kylskåp så skulle det i princip bli lika dyrt som att köpa det 🙂

  7. Ojojoj! Finaste kök – och hus jag nånsin sett! Vilken förmåga ni har att skapa ett gudomligt hem! Sån känsla och unika detaljer. Inte för mycket och inte för lite. Får sån inspiration att realisera min dröm!

  8. Åhh åh!!! Så jättefint, charmigt och hemtrevligt! Får nog säga att den gamla spisen och kylen också är lite charmiga 🙂 Hållbarhet och återanvändning känns bra att se. Ni har verkligen skapat fram något fint!

  9. Men jag orkar inte. Allt ni gör blir ju helt fantastiskt! Förstår verkligen varför huset kallas för drömmen!

  10. Hej Emma!
    Nu har jag smugit tunt här o läst rätt länge så nu var det dags att fälla en kommentar..;)
    JÄKLAR I MIN LILLA LÅDA vad fint det blir!
    Å himmel vad det går undan. Ni har ju renoverat en hel dröm på samma tid som jag bara börjat tänka på att jag kanske verkligen borde måla trappen nu…;)
    Jag ska på bloggeventet i Enköping och det ska bli så himla kul att få lyssna på dig.
    Kram Katarina

  11. Wow!! Superfint! Sååå duktiga ni är!! Det förstår jag att ni är stolta över!! MEd all rätt!! Håller med om att ett nytt kök inte passar in!! KRam Lisa S

  12. Alltså Emma! Det här är typ det häftigaste kök jag sett! Jag fattar inte att ni gjort det själva! Jag förstår att ni är väldigt stolta, det ska ni vara! Det är ju fantastiskt!!! Färgmixerna är grymma och byrån istf diskbänk+skåp är genialisk! Tack för härlig inspiration!! Alldeles för många som gör köken svarta och vita, tycker jag… Kram Maja

  13. Jaaa, äntligen får man se köket! Vi är många nyfikna här inne nu ser jag, ha ha. Men som ni har lyckats, waow! Du har inte funderat på att starta upp en inredningsfirma? Du är ju som klippt och skuren för det. Vilka ideer och vilken fantastisk smak du/ni har! Vilken tur att det här huset hamnade i era händer och kommer så till sin rätt.
    Tack för att du delar med dig!

  14. My godd, pommes å kantareller!!! Dör ju en smula av detta underbara och det sättet som du/ni delar med er av hur er dröm växer fram. Kaklet, byrån, Kingfishern -helheten!, länge sen jag blev så imponerad!!!

  15. Ojoj helt fantastiskt häftigt. Vilket charmigt virrigt kök, så snyggt precis som hela drömmen. Ni är duktiga vilket jobb ni har gjort 🙂

  16. Alltså ni skojar, det är ju helt magiskt vackert. Att ni har lyckats med det där själva är ju bara galet! Duktiga, duktiga ni. Går det att boka inredningshjälp eller?

  17. Emma, Emma, Emma vad skall man säga?? Önskar att jag hade en promille av din energi, lust och kreativitet. Det är så makalöst vackert och så himla roligt att följa er ”resa” med hjälp av dina underbara bilder dessutom. Kan bara bocka och buga och tacka för den bästa och mest givande bloggen som finns!! Kram J

  18. Jag är helt stum…. hur kan man få till något så otroligt charmigt, vacker,t funktionellt ,annorlunda och alldeles ….underbart kök så där bara ?? och jag bara älskar det kaklet !!!
    kramar från Anna

  19. Så himla fint! Jag blir nästan lite grön av avund; av din smak, din kreativitet och din energi. Du verkar lyckas vaska fram en del också som inte behöver kosta skjortan. Jag vill en massa men ofta vill jag mer än jag ¨handlar¨ och så fastnar jag i det där med ekonomin..Jag beundrar dig för din goda smak och hur mycket ni har fått gjort den här varma sommaren. Jag har mest badat och flämtat av värme och jobbat så klart 😉 Det där har ni fått till så himla bra och så fort det gick, wow!
    Kram Ingela

  20. Fantastiskt fint, jag kan lugnt säga att jag är grymt imponerad! Och vilka loppisfynd ni gör! Kan du inte göra en loppisguide till oss vanliga döda som aldrig lyckas hitta något bra på loppisar alls 🙂
    Kramelikram!

  21. Det är helt fantastiskt, ert kök, underbart! Vad duktiga ni är som fixat så himla mycket i Drömmen, jag fattar inte att ni hinner med så mycket och det ser så lätt ut på bilderna 😉

  22. Ni är grymma!!!! Så himla fint ni har det både i drömmen o hemma!
    Jag fattar inte hur du hinner allt o hittar alla dessa fynd, säger det igen, du är bäst.
    Må så gott/ kram

  23. Vilken Dröm! Som ni måste ha jobbat i sommar! Jag vet av egen erfarenhet hur mycket planering, jobb, kroppskraft och tålamod (och svordomar) som går åt i en sådan renovering som ni har gjort och jag är stum av beundran. Att du dessutom har så fin och inspirerande smak är dessutom en fantastisk bonus! Tack för härlig sommarläsning och underbara bilder, ser fram emot en höst i samma anda!

  24. Hej Emma!

    Delade en av dina fina bilder på vår instagram, hoppas det var OK! Annars får du bara säga till 🙂

    /Sophia

  25. Jag är ordlös…..helt makalöst vackert !! Vilket jobb ni utfört tillsammans , är helt imponerad 🙂 helt otroligt hur alla detaljer är handplockade och utvalda med fingertoppskänsla 😉 Hela huset utstrålar värme och känsla , verkligen en Dröm….:) kram , Monica i Rom

  26. Så otroligt vackert!!!!
    Älskar ditt resonemang att inte allt behöver kastas ut bara för att.. Och att utgå från fina detaljer du hittar 🙂 det blir ju verkligen personligt så!
    Kram Malin

  27. Ja vilket TEAM ni är din man och du och himmel och plättar så galet fint det har blivit!
    Inspiration på hög nivå, ni är helt makalösa att få till det:)
    Vilken njutning att kika in här varje dag:)

    Kramar!

  28. Men, alltså, hur snyggt??? Det är ju ett helt ljuvligt kök du och mannen fixat till!!! Jag blir så avis på din kreativitet och driftighet. Var stolt över den du är, du fantastiska människa!
    Kram på dig!

  29. Åh jag kollar om & om igen & visar min man och säger ”typ såhär älskling, så ska vi ha de!” Ja! Snyggt svarar han!! Nu ställer jag in kikaren på skänk. Lång & stor & helt lika fin som er. Inte de lättaste att hitta kanske. Tack för inspirationen!!

    1. Nej det är två skåp vi byggt om till et 🙂 Om du scrollar lite bland inläggen så kommer du hitta ett som handlar typ bara om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg