Att ta helg i de Småländska skogarna.

 
 

AT2B0082

 
 
 

Och så var det äntligen dax igen!

För fredag och en helg utan planer vilket innebär att vi kan sätta oss i bilen lite senare och köra till Drömmen och påbörja ännu en helg i skogen, mannen, Buse och jag. Och flickorna, såklart, även om Tant avskyr att åka bil. Ni förstår peppen över detta, va?

 
 
 

AT2B0087

 
 

AT2B0090

 
 
 

Förutom att ströva bland mossa, fiska och njuta mat så tror jag att vi kommer bege oss på nån slags minifestival som ska vara i krokarna. Kul för Buse att få se, och även för oss. Förvisso ingen julmarknad, men den kommer ju sen (8 november, ho ho ho, jag längtar!) men en dag i en by bland marknadsstånd och människor är ju inte fy skam det heller. Jag hoppas på att kunna köpa närproducerad honung, jag. Och mannen brukar sikta in sig på hjortronsylt vilket jag absolut inte klarar av sen mitt enda fall av matförgiftning nån gång i början på 2000-talet så den får han ha för sig själv.

Såååååå, idag blir det Drömmen! Heja! Först ska jag bara arbeta undan, packa och se om jag hinner baka en sats av Världens Godaste Knäckebröd innan vi åker. Det hade varit guld. (Och just det! Missa inte att koden hos Marketplace (här) går ut imorgon).

Fin fredag, allihop! Vi ses i Drömmen sen.

 
 

slut

 

14 kommentarer till “Att ta helg i de Småländska skogarna.

  1. Låter underbart! Nyfiken på både julmarknad och knäckebröd. Tips och recept mottages tacksamt.

    Trevlig helg! Du njuter på plats och vi njuter av dina bilder.

    🙂

  2. Välkomna till ett soligt Småland! Det är höstmarknad i morgon i Össlöv (mellan Lagan och Ljungby), är det dit ni ska? Kommer finnas lite djur att kika på också. Och honung. Jag ska vara där och sälja mina ljus, mellan kl 10-15, tror det blir riktigt trevligt. Vi kanske ses!?

  3. Nedräkning Huseby har börjat! När man bor i krokarna tar men den för given, men visst är det ljuvligt att sakta och mjukt ta sig fram mellan dofter, ljus och njutningar. Tack för vackra bilder och ord!

  4. Så vackert! Måste tipsa om världens godaste kalla sås till t ex lax: crème fraîche med hjortonsylt. Himmelskt!
    Blanda bara 2 dl med ca 1,5 matsked hjortron, du kan du servera maken och ev gäster som gillar hjorton så hoppas jag att de blir glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg