Att ha varit på skördemarknad.

 
 
AT2B0515
 
 
 

Igår var det världens härligaste höstväder ute och vi åkte till Tingsryd för att gå på skördemarknad med Mommo och Sockervadds-Göran. Jag hade siktet inställt på mängder av grönsaker, närodlat och honung – tycker att det är hur mysigt som helst att ströva runt bland marknadsstånd och botanisera.

(Jag hade på mig en jeansskjorta från H&M, gamla jeans från Saint Tropez och typ världens mysigaste väst från Lexington/Nantucket. Den är perfekt bara utanpå en skjorta nu när det är mildare, sen på en skinnjacka när det blir svalare).

 
 
 

AT2B0523

 
 

AT2B0548

 
 

AT2B0545

 
 

AT2B0524

 
 
 

Där fanns väl inte sådär jättemycket frukt och grönsaker som jag hade föreställt mig (om man inte ville köpa säckvis av lök och sånt) men det var ändå mysigt att gå omkring och titta, och honung hittade vi – både Ljung och Lind. Och så fanns där en brandbil till alla barns förtjusning som man fick klättra in i, gamla traktorer att sitta på och, såklart, ballonger.

 
 
 

AT2B0527

 
 

AT2B0550 copy

 
 

AT2B0535

 
 
 

Så, det var vad vi gjorde i några timmar igår. Vandrade på gator, köpte småsaker från marknadsstånd, åkte brandbil och körde sen hem med Mommo och Sockervadds-Göran för att fika och prata och beundra kaminen medan hundarna levde rövare i trädgården.

Och nu har vi vaknat upp till en bedövade vacker dimma här ute och äter frukost och förbereder oss för sista helgdagen i Drömmen innan vi måste köra tillbaka till Skåne igen. Nästa helg är vi tillbaka och håller kalas minsann, men tills dess mellanlandar vi hemma igen i vårt andra älskade hus och har vardag.

En helg går verkligen så fort.

 
 

slut

8 kommentarer till “Att ha varit på skördemarknad.

  1. Hej fina du! Jag letar bröllopsklänningar och har lovat mig själv att inte köpa en 10 000 kronors historia (det är ju trots allt bara en dag man ska ha den) men jag vill ändå vara fin. Vågar knappt gå in och prova klänningar för det känns som om alla är sådär stela och kräver en underkjol jag inte kan röra mig i. Vill ju bara vara drömmig och romantisk! (Och kunna sitta och äta)
    Om jag inte missminner mig köpte du 7 klänningar?! Har du något tips? Hemsida, märke, affär vad som. Sitter fast lite känner jag.

    Stor kram! 🙂

    1. Hej K!

      Det finns säkert mååånga fler tips, och jag vet ju inte riktigt vad du är ute efter – men ta en kik på Asos sida (www.asos.com), där finns en hel kategori som heter Wedding 🙂

  2. Jaaaaa supermys är det med höstmarknad. Var på Mikaelimarknad här i Helsingborg förra helgen och det enda jag önskade var att det hade varit mindre folk där. Vädret var fantastiskt och utbudet stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg