Jag fick en utmaning från Hälsans Kök; att leva som en vegetarian i en vecka.
Vi är ju inte vegetarianer hemma, mannen och jag, men vi försöker ha köttfria dagar ganska ofta. Det är naturligt på något vis för oss. Och varför inte? Det är bra för miljön, det är bra för kreativiteten i köket och vi behöver ju faktiskt inte kött varenda dag. Men att laga samtliga maträtter i en hel vecka vegetariskt är ju någonting annat, kräver lite mer.
Så vi sa ja. Jag och mannen ska iallafall försöka äta vegetariskt i en vecka.
Vi startade i söndags och en lunch vi gjorde i början av veckan var faktiskt riktigt god! En hittepå-kebab med både sötma och hetta, som går att variera i oändlighet. Den blev det igår kväll också. Vi gjorde
”Kebab” i rulle med chili och mango.
Du behöver:
2 mogna mango
1 paket vegetarisk kebab
1 chili (om du gillar hetta, annars går den att skippa)
2 tortillas
Ruccolasallad
Körsbärstomater
Mango/curry-sås (eller annan valfri sås)
Gör såhär:
Stek ”kebabköttet” enligt anvisningarna på paketet. Värm tortillabrödet i ugnen. Skala och strimla mangon, kärna ur och strimla chilin i tunna remsor, dela körsbärstomaterna. Fyll tortillabrödet med sallad, tomat, kebabkött, chili och mango. Toppa med valfri sås (jag hade en mango/curry-sås som var fantastiskt god till).
Klart!
Väldigt enkelt och en perfekt, lagom lunch för oss – tog kanske 15-20 minuter max att tillaga.
Jag kommer att dela med mig av tre, fyra rätter totalt under de närmsta två veckorna. Hoppas att ni kanske hittar lite inspiration ni också!
Inlägg i samarbete med hälsans Kök.
var tsCsId=17530020;