Att ha kalasat med en Buse, del 2.

 
 
AT2B1639
 
AT2B1643
 
 
 

Kalaset var alltså i full gång redan innan gästerna kommit. Vi var poliser, paket skulle öppnas och huset var fullt av ballonger – Buse var som en studsboll mellan rummen och lekte ivrigt med paket efter paket och fäste precis allt han kom åt med handfängsel. Själv satt jag fast i en stol ganska länge.

 
 
 

AT2B1664

 
 

johanp

 
 

AT2B1667

 
 
 

Och så kom gästerna!

Och maten dukades fram. Vi hade beställt från favoriten Johan P och kört med oss upp, catering är enligt mig det bästa som finns när det vankas kalas om man har möjlighet. Att slippa stressa med mat också. Vi är ju tekniskt sett vegetarianer inklusive idag, men hade fått dispens på förhand för Buses kalas eftersom vi inte ville att det skulle gå ut över honom. Räkor med aioli är typ det bästa han vet. (Och ja, det kan kännas aningen overkill med skaldjur på ett kalas – men eftersom det var första gången på så himla länge som vi var samlade så många ur familjen samtidigt och det dessutom var första gången några från mannens sida såg Drömmen så ville vi fira lite extra).

Och det var gott. Galet. Buse åt som en häst av räkor, kräftor och krabbklor.

 
 
 

AT2B1691

 
 

AT2B1704

 
 

AT2B1681

 
 

AT2B1697

 
 
 

Och så fortsatte kalasandet!

Vi satt länge och åt medan Buse med kusin röjde runt i rummen och lekte och gömde sig i kartonger och busade med hundarna. Och spelade trumpet! Han fick en trumpet av Banditen vilket var mycket uppskattat, så nu är musikinstruments-samlingen snudd på komplett och jag och mannen får avnjuta de mest fantasifulla kompositioner.

Ja, och sen blev det tårta och lite annat – men det får vi ta i ett annat inlägg, för nu är jag däckad och snorar något kopiöst och kommer nog somna när som. Men vilken fin helg det varit, med familjen och skogen och en treårings glädje.

Oslagbart.

 
 

slut

19 kommentarer till “Att ha kalasat med en Buse, del 2.

  1. Vilken fullkomligt underbar buffé du dukade upp! Heja JohanP 🙂 Ser ut att ha varit världens bästa tillställning, grattis Buse!

  2. Busen, alltså. Jag känner inte ungen ett pillemick. Men kära nån, vilken sköning han verkar vara!
    Och vilken lycka att få bestämma tema till kalaset, alldeles själv. Fint av dig och mannen att ni ställde upp, fullt ut! 😉 hihi
    Kram Lillafrun

  3. Så härligt kalas!! 🙂 Underbart med kalas fullt ut, sånt han kommer minnas när han blir äldre.
    Men vegetarianer, har du alltid varit det?! Har inte du ätit fisk och skaldjur mm tidigare? :-S

      1. ÅH just ja, Hälsans kök (funderade också på om jag missat något). Jag har nyligen fått en titel på mitt ätande; äter kyckling och fisk, inte annat kött, det heter visst… Stockholmsvegetarian?! Haha! säger Öreboraren 😉 Tack för världens härligaste blogg, Emma! <3

  4. Wow! Jag har varit på barnkalas där det finns ”riktig” mat och vin till de vuxna och det är verkligen trevligt. När barnen är äldre så lämnas de ju ofta på kalaset i ett par timmar men ett sådant här firande är ju kul för alla. Men jag visste inte att ni är vegaterianer? Eller skulle du bara undvika kött vissa dagar/veckor?

  5. Alltså vad fantastiskt det ser ut! Och skaldjur på ett tre-års kalas? Varför inte? Skulle helst äta skaldjur till frukost, lunch och middag om det gick! 🙂 Ha en skön vecka! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg