En av de saker som jag nog förvånades mest över under vår vegetarianvecka var hur man lyckas skapa vegetariska produkter som faktiskt är extremt lika kött i både smak och konsistens. Har man alltid varit veggo så kanske man inte saknar kött på samma sätt, men för de som går från att äta kött till att bli vegetarianer måste det ibland kännas skönt att kunna laga något som är väldigt snarlikt det man åt innan.
Som hamburgare!
Vi testade Hälsans Köks ”Burgare” och gjorde så som vi brukar göra våra hamburgare. Stekte burgaren med svartpeppar, rostade hamburgerbröden, skar tomater tunt och la ett lager på understa skivan, la på babyspenat. Och sen på med burgaren, eventuellt lite habanero-sås, och sen en tjock skiva blue cheese på toppen.
M-hm.
Till det bara lite tomater och babyspenat, och något gott att dricka.
Och det var verkligen snudd på noll skillnad mot hur det brukar smaka – iallafall om man inte gör köttet själv med egen kryddning från början. Och det där med blue cheese på hamburgare, det är oslagbart tycker jag.
Så tummen upp för hamburgare som inte är hamburgare. Det blev riktigt gott ändå.
(Inlägg i samarbete med Hälsans Kök).
var tsCsId=17530020;