Att göra en riktigt god ”hamburgare”.

 

 

AT2B1909

 
 
 

En av de saker som jag nog förvånades mest över under vår vegetarianvecka var hur man lyckas skapa vegetariska produkter som faktiskt är extremt lika kött i både smak och konsistens. Har man alltid varit veggo så kanske man inte saknar kött på samma sätt, men för de som går från att äta kött till att bli vegetarianer måste det ibland kännas skönt att kunna laga något som är väldigt snarlikt det man åt innan.

 
 
 

AT2B1913

 
 
 

Som hamburgare!

Vi testade Hälsans Köks ”Burgare” och gjorde så som vi brukar göra våra hamburgare. Stekte burgaren med svartpeppar, rostade hamburgerbröden, skar tomater tunt och la ett lager på understa skivan, la på babyspenat. Och sen på med burgaren, eventuellt lite habanero-sås, och sen en tjock skiva blue cheese på toppen.

M-hm.

 
 
 

AT2B1920

 
 

AT2B1915

 
 
 

Till det bara lite tomater och babyspenat, och något gott att dricka.

Och det var verkligen snudd på noll skillnad mot hur det brukar smaka – iallafall om man inte gör köttet själv med egen kryddning från början. Och det där med blue cheese på hamburgare, det är oslagbart tycker jag.

Så tummen upp för hamburgare som inte är hamburgare. Det blev riktigt gott ändå.

 

(Inlägg i samarbete med Hälsans Kök).

 
 

slut

var tsCsId=17530020;

Rekommenderade inlägg