Att ha haft världens mysigaste utflykt.

 
 
 

AT2B3911

 
 
 

Igår när vi hade arbetat klart så bestämde vi oss alltså för att ta en liten utflykt.

Så vi tog Buse och körde till Helsingborg, parkerade bilen och åkte sen över till Helsingör med den där färjan jag åkt så många gånger som egentligen för ung när man skulle över och köpa öl.

Det var länge-, längesen. Men jag hade en gigantisk Helsingörslängtan igår och kunde knappt vänta på att få kliva av och börja kika runt i de små gränderna och alla vackra butiker. Och så ville jag köpa färska blommor på torget.

 
 
 

AT2B3932

 
 

helsingor

 
 
 

Tjugo minuter tar överfarten,

lagom tid för en Buse att äta en räkmacka och inspektera en färja och fråga vart alla dörrar leder och om Danmark har några leksaker. Och sen var vi där! Några blomsterförsäljare stod på torget, men inte lika många som jag hade hoppats och med ett utbud som var ganska tråkigt. Jag får nog ge mig dit lite längre fram också, se om det är bättre då.

På mig hade jag den gamla älskade B-Dress som funkar ett liiiitet tag till (har kommit i en liknande version nu, finns här), den där Lexingtonvästen från Nantucket ni redan sett, en japan knit och en mössa från I Dig Denim.

 
 
 

AT2B3938

 
 
 

Och mina gamla trotjänare till stövlar!

Nog de bästa läderstövlar jag någonsin ägt, de är inne på sitt andra eller tredje år nu och fortfarande precis lika fina (finns fortfarande i sortimentet hos Jenny här,det verkar vara fler än jag som uppskattar dom). Nu när det är sådär torrt ute är stövlar grymt tycker jag.

 
 
 

AT2B3957

 
 
 

Men iallafall.

Det var ju Helsingör jag skulle prata om.

Har ni varit där? Så himla vacker stad med sina gamla hus och kullerstensgator. Det fanns nog fler fristående, mindre butiker förr, det känns som det, men fortfarande hittar man de där små guldklimparna här och där. Som ostaffärer! Åh, gud. Jag köpte fyra riktigt stinkiga ostar och fick dom i vackert papper.

 
 
 

AT2B3950

 
 
 

Och blomsterbutiker!

Danska blomsterbutiker är oslagbara. Så mycket vackert att det inte är klokt. Jag ville släpa med mig tre, fyra granar och ett stort träd men hejdade mig. Blev en liten växt och några julpynt och lite annat fint krams till Drömmen.

 
 
 

AT2B3966

 
 
 

Sen stannade vi för fika!

 
 
 

AT2B3989

 
 

AT2B3982

 
 

AT2B3994

 
 
 

Vi drack varm choklad med grädde och marshmallows. Dör så gott.

 
 
 

AT2B3999

 
 
 

Och sen tog vi båten tillbaka, styrde kosan hemåt och kom hej nöjda och glada efter att ha varit i Helsingör tur och retur i någon timme och tankat varm choklad och tittat på fina hus.

Typ världens bästa utflykt, alltså. Men så är jag ju väldigt glad för Danmark över lag.

 
 

slut

20 kommentarer till “Att ha haft världens mysigaste utflykt.

  1. Helsingör är verkligen en mysig plats, vi gjorde också många turer dit när barnen var små. Nu är de 20 år och pratar ibland om hur mysigt det var när vi bara åkte över så där lite när som helst.
    Passa på och njut av småbarnstiden, den går ruskigt fort! Ha en bra dag med Buse- killen! ✨kram på er.

  2. Ja, Helsingör är verkligen så mysigt!
    Vi brukar åka dit med mamma o pappa i slutet på sommaren som en dagsutflykt 🙂
    Så gjorde vi även i år.
    Det är så mysigt att strosa där och kika in i butikerna.
    Men i år hände det en riktigt obehaglig grej. En mamma sprang gråtandes och skrek efter sitt barn. Alla engagerade sig i jakten på pojken och helt plötsligt dyker en man upp och frågar om han har en sån t-shirt på sig? Mamman skriker nog ja till svar och de rusar genom stan. O där är hennes lille son.
    Den känslan som grep tag i en då alltså… Att tappa bort sitt barn, det är ju värsta mardrömmen.
    Men sån lycka när allt ordnade sig till slut.
    Så jag håller alltid hårt i dotterns hand.
    Ha en fin onsdag!
    Kram Anna

  3. Ni verkar va så himla duktiga på dedär med att göra vardagsutflykter! Härligt! Jag håller verkligen med dig. Danmark är fantastiskt! Och de är gött att ändå ha de så nära! (Jag ska bara bli lite bättre på vardagsutflykter jag med) 🙂
    Ha en fin dag!

  4. Ojoj, så himla sugen jag blev på att åka till Helsingör!!! Love it!! OCh Kph också såklart! KRam Lisa S

  5. Helsingör är helt underbart! Besöker det allt för sällan fast jag bara har 10 min gångavstånd till färjan. Men blir nog en tur nu inför jul.
    Kram // Therése.

  6. Helsingör är ju så vackert, både på sommar och vinter. Jag väntar några veckor till, sen åker jag dit, då när juleljusen kommit upp och den vackra lilla byn strålar av harmoni och julpynt. Som jag längtar. Fast det var fasligt vackert på dina bilder också, så klart!

  7. Ser just nu fram mot vår tripp till Helsingör och Köpenhamn., försöker att åka vid advent då det ofta är magisk julskyltning. Borpå vårt favorithotell Mollberg i Helsingborg då vi åker en dag till Helsingör sen tillbaka till Mollberg. Dagen efter tar vi bilen på färjan och kör Strandvägen ner till Köpenhamn där vi spenderar natten på D’Angleterre. Det kostar som två veckor i Thailand men vilken ”feelgood” känsla man får. Det är oslagbart. Kul att se någon som uppskattar det lika mycket som jag gör. Fyller hela bilen med vackra blommor i plasthinkar som jag har med:)

  8. Där är fint, men jag hade svårt att få tag i en helt vanlig kopp kaffe! 🙂
    Läskigt med stövlarna, klickade hem ett par sånna häromdagen, exakta kopior, fast för 224 :-
    Va tvungen att dubbelkolla, och visst va det kopior rakt av. Jaja, snygga iaf 🙂

  9. Åh vad mysigt med Helsingör! Jag bor i Helsingborg men åker över alldeles för sällan. På lördagar brukar det vara massor med blommor att köpa på torget! O nästa gång ni är där så får ni inte missa den fina lilla butiken Bissen&Bassen (Strandgade), med fina grejer både till dig, Buse o kommande Lill-Buse(grattis!!) O tycker ni om smörrebröd så kan jag rekommendera Rådmand Davids Hus(också på Strandgade)

    Stor kram!

  10. Åh, fina Helsingör. Får nog bli en tur dit snart igen, Förut fanns det en store underbar inredningsbutik som hade massor av Greengate, tror den har stängt .. Får undersöka 🙂

  11. Åh jisses så underfint! Visst är det mini Rodini mössan? Hade bodyn och byxorna till min Estelle när hon var liten,,,Oh den med björnar med,,åh, ville ha den med 😉 har dom här i fint skick så skulle du få smått begär vet du var du vänder dig ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg