Att flirta med Audrey Hepburn-stilen.

 
 

AUhburnglamor1

 
 
 

Max Factor fyller 100 år (wuhuu!) och firar med att återskapa glamourösa ikoner från de senaste 100 åren. Som modell för kampanjen har dom Gwyneth Paltrow som får fronta olika ikoniska looker från olika årtionden, som Brigitte Bardot och Marilyn Monroe och andra kvinnor som för alltid satt ett avtryck. Och nu fick jag frågan om jag ville tolka 50-talets Audrey Hepburn!

Yay!

 
 
 

Style: "2390 MFAGA 137"

 
 
 

Såhär se Gwyneth ut i deras tolkning!

Jag fick ett kit med makeup att använda och en liten beskrivning. Det är ju så roligt med smink, även om jag inte använder så himla mycket till vardags. Att få göra sig lite extra fin då och då, när man ska iväg nånstans, är ju liksom halva nöjet med att hitta på något tycker jag. Och extra lyxigt sen man fick barn.

Jag ville göra en ganska användbar tolkning, något som inte är för ”kostymigt” eller för mycket maskerad. Vardagsvänligt, liksom.

 
 
 

AT2B7002

 
 
 

Några av produkterna.

 
 
 

AT2B7071

rouge

 

Jag började med att snabbt tupera håret, samla ihop det i en knut och skapa en liten lugg längst fram med hjälp av ett diadem. Och sen la jag en bas med All Day Flawless 3-in-1 Foundation (i färgen sand), och fixade markerade bryn med deras Eyebrow Pencil i färgen Hazel. Och sen på med lite rouge med hjälp av fingrarna, på kindbenen.

 
 
 

AT2B7078

ogonskugga

 

Den första skuggan, Auburn Envy, ska läggas över och under ögat. Den är fint skimrande, lite jordig. Därefter sveper man lite Fevent Ivory över brynbenet, det blir lite som en highlighter som lyfter ögat. Och sist Masterpiece Colour Precision Eyeshadow i färgen Star Dust längst in runt inre ögonvrån (detta är ett superknep för att genast se piggare ut).

 
 
 

eyeliner

 
 
 

Och sen – eyeliner!

Uj uj uj vad jag tycker att det är pilligt. Men med lite tålamod och en stadig hand är den på plats. Jag använde Colour X-pert Eyeliner i färgen Black. Här kan man ju styra lite hur femtiotal man vill vara; ju tjockare streck desto mer femtiotal! Jag tog det ganska nätt som ni kan se, men med en markerad vinge.

 
 
 

restenmf

 
 
 

Och sen – mascara!

Två lager, för att få det sådär svepande och markerat, ni vet. Jag målade mest övre fransraden och bara lite längs yttre ögonvrån på den nedre.

 
 
 

lapp

 
 
 

Och sist – ett läppstift i en mjuk, neutral färg som pricken över i:et. Audrey var ju ganska diskret i sig själv när det gällde läppfärg.

Och så var min vardags-Audrey klar!

 
 
 

AT2B7134

 
 
 

Tadaaa!

Såhär kan jag gå utan att känna mig varken översminkad eller på väg till maskerad.

Vill ni kika på fler tolkningar eller få mer inspiration kan ni kika in HÄR.

(Inlägg i samarbete med Max Factor).

 
 

flingan

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att flirta med Audrey Hepburn-stilen.

  1. Wow!
    Jag har aldrig provat hälften av de där produkterna. Prackades på mitt första puder (31 år gammal) inför bröllopsdagen men använde det aldrig heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.