Att jul-tvaga sig.

 
 

AT2B0971

 
 
 

Nä, vi har ju inget badrum här ute ännu som ni vet.

Efter all renovering prioriterade vi att rusta upp skorstenen och köpa en kamin det här året, så får vi gräva avlopp och bygga badrum nästa år. Men vatten har vi, både varmt och kallt. Så jag tänkte att det där med att duscha utomhus borde ju funka precis lika bra nu som i somras. Sålänge jag slipper stå i snö, iallafall.

Så det är så jag duschar här ute; lite spartanskt med hjälp av trädgårdsslängen som är fäst i handfatet inne i huset, lagd genom fönstret och sen upphängd i äppelträdet. Känns helt sjukt när man står där i knappt plusgrader spritt språngande naken under ett äppelträd och schamponerar håret – men det funkar alldeles utmärkt! Och det är så vansinnigt skönt. Det varma vattnet ute i den kyliga luften.

Och friheten, liksom. Framförallt den.

 
 
 

AT2B0994

 
 
 

Och kulan gillar det – han sparkar för fullt där inne, berättar att allt är bra. (Det är alltså magen på bilden, inget annat snuskigt). Och vi är ju i vecka 22 nu! Herregud. Tiden går så fort. Tänk att i sommar har vi en lillebror med oss hit, en som får njuta av insjöluften och skogen redan från början.

Jag mår precis som innan, slocknar vid nio på kvällen och envisas med att vakna runt 03 innan jag somnar om igen vid fyra, äter julskinka med senap, dricker julmust, klämmer clementiner och suktar efter knaperstekt bacon och salta chips. Ligamenten klagar lite när vi är ute och promenerar, som håll i ljumsken ni vet, annars är allting strålande.

Men iallafall.

Jultvagningen är avklarad – vi har inget badrum, men att näcka i trädgården är ganska underskattat i vilket fall. Om ni frågar mig.

 
 

flingan

15 kommentarer till “Att jul-tvaga sig.

  1. Nä nu har du tappat vettet helt kvinna! Jag börjar ju skaka av kyla bara jag läser inlägget. Spritt språngande tokig måste du blivit. 😉
    God Jul på er!
    Kram

  2. Åh! Trodde verkligen magen var en tutte! Kände lite att oj oj, jag som inte kan få nog av Emma känner kanske att detta blev lite väl ändå?!

    Men det var en söt mage. Så nu skäms jag.

  3. jag huttrar bara jag läser inlägget. men visst, att bada i varma källor med snö runt omkring är ju riktigt skönt, så kanske att även detta är toppen. =) God jul!

  4. OOOH – U WILD AND CRAZY WOMAN!! Jag beundrar detta, jag hade nog tillbringat julen… smutsig, haha. Puss på dig!!

  5. Vilken frihetskänsla ja, underbart! I somras duschade jag också så i mammas stuga, så härligt:) Det ser för övrigt så mysigt ut i Drömmen! Så ombonat och fyllt med kärlek. God Jul till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg