Att växa så det praktiskt taget knakar.

 

AT2B5967
 
 
 

Alltså, det är ju inte klokt vilken växtspurt jag är inne i just nu!

Det känns som om jag blir större och mer otymplig varje dag, och när jag kommer på mig själv med att pusta och stånka när jag sätter på mig skor, försöker ta mig ur sängen eller ska bära något så får jag påminna mig om att men herregud emma, du ska bli så sjukt mycket större än det här. 

Man glömmer ju bort hur stor man faktiskt blir, liksom. Och nu, nu är jag ju inte ens i närheten av vad jag kommer sluta som och ändå har jag redan börjat pusta och stånka och säga oj oj oj och sånt som gamla människor säger innan dom sätter sig på en för låg stol.

 
 
 

stor

 
 
 

I vecka 25, 26 på måndag, och iklädd standarduniformen när jag bara ska vara hemma och jobba och inte väntar någon form av besök – mjukaste tänkbara. I det här fallet en grå version av min vita favvo (finns här) och ett par tokgamla cashmerebrallor från Davida som magiskt nog fortfarande funkar (även om passformen inte blev den bästa sen jag råkade köra dom i torktumlaren… hrm. Dock gick dom från att ha varit typ 3 dm för långa till att bli i alldeles lagom inte-trampa-på-höjd. Alltid nåt). Och det känns som om magen (samt bihand, det vill säga jag) fullkomligen har exploderat den senaste tiden, och sträckt ut sig i alla tänkbara riktningar och gjort det vansinnigt komplicerat att, till exempel, ta sig ur en säng.

Och fortfarande; så lång tid kvar.

Tommy Körberg 2.0 påbörjad, tjejer. Jag sa ju det. That’s how I roll.

 
 

flingan

 

 

23 kommentarer till “Att växa så det praktiskt taget knakar.

  1. Du är fin i magen och minst dubbelt blir det väl?
    Hajar till vid varje riktigt höggravid mage-de är nästan, bara nästan
    omöjliga att förstå… har själv haft lyckan att ha 4 sådana i mitt liv
    och baxnar inför fotona!
    All lycka till dig/er!

  2. Du är otroligt fin! Förstår att det börjar kännas lite tungt, men jösses hur ska det då inte kännas på 2 månader till hi hi. Men det r ju bara en kort period och så otroligt värt det när lillebror kommer ut. Kram

  3. När jag väntade min nr tre växte jag oxå otroligt mycket i den veckan du är nu och ca en månad framåt. Jag fick inte i mig tillräckligt med kalorier på dagarna och var tvungen att kliva upp på nätterna för att käka för att överhuvudtaget kunna sova.
    Kommer framförallt ihåg en gång då jag hade ätit middag med min familj vid 18, träffade mina kollegor framåt 20 och hade inte tänkt äta något utan bara umgås men när jag väl landade på restaurangen passade jag på att äta en portion middag till OCH jag åt dessutom upp de goda pommes som min kollega hade lämnat.

    När jag skulle åka hemåt frågade han om jag skulle inom Mc Donalds på vägen hem:) Det gjorde jag inte men däremot var jag förmodligen i kylskåpet och ryckte framåt halv fyra tiden på morgonen. Så, nu vet du vad du har att vänta…
    All lycka till!

  4. Du ä ju så fin & det bara glittrar i ögonen på så där gravid magiskt vis.

    Tänk att man glömmer det där helt, med HUR stor man skall bli. Jag fick seriöst första gångs graviditets chock när vi skulle ha Joy, då hade det iaf gått 15 år sedan jag var gravid sist. Jag hade bara så sjukt starkt minne om att jag kände mig snyggast & sexigast i världen när jag väntade Amadeus. Då var magen bara som en jätte fotboll fram, bakifrån såg man inte att jag var gravid. Jag ploppade han & var lika smal som före grav efter en månad typ.
    Med Joy gifte vi oss i vecka 17 & ingen såg att jag var gravid & så sa det kaboom & jag blev seriöst en val- Tänk dig 176 cm lång enorm kvinna, hahaha Å magen, oh my lord vad stor den var!!

    Men du Emma, tänk dig vad underbart med vår bebis <3 Lillebror kan sova ute i trädgården medan du & buse planterar & så är det bara att njuta sommaren.

    Kram fina

  5. Jag är nästan precis på dagen lika långt gången som du, det blir 25 hela veckor på lördag. Kan inte mer än hålla med dig till fullo – de sista två veckorna känns det som om jag verkligen har blivit JETEgravid! Helt plötsligt är magen liksom i vägen vad jag än ska göra. Det sparkas och det sprallas och bufflas, helst rakt ner på kisseblåsan och vidare bakåt, inte så bekvämt alltid. Kan det vara så att man liksom växer lite grand extra just dessa veckor?
    STOR KRAM

  6. Du är jättevacker Emma! Får du mycket vatten i benen och så? Stödstrumpor är toppen isf. fast det har du säkert redan kanske 🙂
    Trots att jag var pytteliten hela mina graviditeter så hade jag problem med just att samla på mig vatten i benen, och det var sååå jobbigt. Det domnade och hade sig emellanåt.

    Hopas du har möjlighet att unna dig sköna graviditetsbehandlingar, typ massage och så, underbart.

    Kram Catta

    1. Inte det minsta den här gången, med Buse samlade jag MASSOR! Jag går på ansiktsbehandling 1 gång i månaden och gravidmassage då och då, sååå skönt.

      Kram

  7. Så himla fin du är i din underbara graviditet. Och sådär går jag jämt klädd hemma. Förstår inte varför man inte har mysbyxor på sig när man är hemma.

  8. Fin mage. Ligger bebben långt ner. Så låg mina tre och det var alltid jobbigt att sitta länge och att böja sig. Däremot slapp jag trycket uppåt.
    Nyfiken på hur det går med ny valp i huset. Hur går det med träning eller får de äldre hundarna ta den delen? Ensamhetsträningen? Koppelträning? Osv

    1. Ja han ligger lågt 🙂

      Nej herregud, hundar kan inte träna andra hundar 🙂 Det går bra. Hon går fint i koppel nu och har inga problem med att vara ensam (kortare stunder, hon är ju inte så gammal). Det är främst den sociala träningen jag riktar in mig på nu och på att stärka hennes självförtroende eftersom hon är så himla vek och lättskrämd. Sen blir det vanlig vardagslydnad, det räcker. Hon är så förarvek att hon lyssnar på det hon behöver redan; som att komma, ”nej” osv. Att sitta och ligga och sådär är ingen nödvändighet, huvudsaken är att hon går i koppel, kan nej, och framförallt går att kalla in när hon är lös.

  9. Hej Emma!

    Så fin du är!
    Tycker det är så kul att följa dig för jag känner igen mig i allt:) Jag går in i vecka 27 på lördag och tycker jag växer så det knakar nu! Magen är stor och man känner sig otymplig men väldigt lycklig. Var hos barnmorskan och lyssnade på min lilla pojkes hjärtljud i veckan, helt magiskt:)

    Ha en go kväll nu!

    Kram Sofi

  10. Du är så vacker 🙂 Saknar att vara gravid, har en pojk på snart 4 och en tjej på 1,5, och när jag ser dina fina gravid bilder kommer jag bara ihåg det mysiga med graviditeten 🙂
    En fråga om tröjan. Hur är de i strl? Jag har beställt från sheinside förut och tyckt att strl är lite små.
    Tack på förhand 🙂

    1. Ja Sheinside är ju generellt små. Jag brukar köpa M på deras tröjor när jag har XS eller S i vanliga fall. Den här har jag i L och den når ju över hela magen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg