Att ha sjukstuga x 2.

 
 

AT2B6615

 
 

AT2B6616

 
 

AT2B6623 copy

 
 
 

Inte bara Buse behöver omvårdnad här hemma; även Tooka är i behov av lite extra kärlek.

Jag tog ju henne till veterinären i fredags för att kolla ögonen som jag tyckte hade varit lite ”grumliga” ett tag och det visade sig att hon hade nedsatt tårflöde, stackaren. Det kan dom tydligen få ibland, hundarna, utan att det behöver vara något mer bakom. Precis som hos människor som börjar bli gamla. Så nu får hon zilk eye tre gånger om dagen för att hjälpa tårarna på traven, och så har vi tid hos ögonspecialist och runt tre veckor för att se om det har gått över eller om det finns någon annan underliggande orsak till de där torra ögonen.

(Och Tooka brukar vara en riktigt sjåpig dam när det kommer till salvor och mediciner, men de här dropparna verkar hon tycka är himla behagliga och ställer upp utan knusslande när det är droppdags).

Annars är allt precis lika spännande som alltid när det är VAB; vi ligger hemma och äter frukt och vilar och tar tempen och tröstar – febern är fortfarande här och stackaren har fått en ögoninfektion i ena ögat också som grädde på moset. Det är inte nog med elände kan man tycka. Men idag stannar mannen hemma på förmiddag när jag har ett möte i stan, så idag får Buse lite pappa-omvårdnad i några timmar och jag får lite jobb gjort på köpet.

Men i stort sett;

från sjuksängen inget nytt.

 
 

flingan2

9 kommentarer till “Att ha sjukstuga x 2.

  1. Så härliga bilder på alla hundarna här nedan, den där Spöket verkar ju helcharmig 🙂
    Men jobbigt när de får hälsoproblem :-(, skönt med svalkande droppar för de torra ögonen iaf… o. håller tummarna för att det inte blir sämre..

  2. Men så skönt det måste vara för henne, jag kan förstå hon gärna ställer upp att få droppar. Torra ögon är nog inget vidare 🙁 Ett riktigt ögonhem där alltså. Hur gammal är hon förresten? Krya på dem båda!

  3. Är optiker och till mina kunder (människor mest) så brukar jag rekommendera omega-3. Det har visat sig hjälpa vid torra slemhinnor. Nu kan det ju vara något annat problem än det, men kan kanske inte skada att testa? Linfröolja ska tydligen vara bra sa en liten suoeroigg 90-årig dam 🙂

  4. Ååh, samma lider vår lilla fröken av… Hon kommer antagligen att behöva medicin livet ut, hoppas ni klarar er undan det! O som vi stred i början med medicinen, men nu kommer hon snällt o sätter sig framför mig på golvet då hon hör att jag tar fram tuben från kylen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg