Att ha helt fel på dagarna.

 
 

AT2B7054

 
 
 

Jag är helt snurrig på dagarna idag.

Är övertygad om att det är söndag och trots att jag påminner mig själv flera gånger om att det är lördag vill hjärnan likväl ha söndag och programmerar om sig igen. Söndag.

Kan bero på att jag sovit över elva timmar inatt – djupt och njutningsfullt och vilt drömmande. Jag drömde om att vi skulle köpa hus och inte kunde bestämma oss om vi skulle ta ett underbart gammalt stationshus med renoveringsbehov och högt i tak och vansinnigt roligt planerade rum; eller om vi skulle ta en lägenhet jag tydligen hade bott i tidigare i drömvärlden och där nästan allting redan var perfekt (och där man kom rakt ut i ett shoppingcenter från vardagsrummet – inga konstigheter).

Och så åkte jag mycket färja till New York och köpte liljor ur blomsterbilar. Det var någonting med kundservicemedarbetarna på färjebolaget som jag behövde passa mig för. Det hela var mycket konspiratoriskt.

 
 
 

AT2B7058

 
 

AT2B7061

 
 
 

Men nu har jag alltså vaknat och ska få rätt på dagarna, och så ska vi ta med Buse och fira att han är frisk genom att åka onnie i skogen! Det ser han fram emot så mycket att det inte är klokt. Själv tycker jag att det ska bli spännande att se om jag hinner med i onnietempot med magen, men det märker vi. Huvudsaken är att vi hittar på något nu när stackaren haft en så tråkig vecka inomhus.

Så det gör vi idag.

Åker onnie, håller tummarna för uppehållsväder och försöker få rätt på de där dagarna som hela tiden vill säg att det är söndag.

 
 

flingan2

6 kommentarer till “Att ha helt fel på dagarna.

  1. Haha, vilka drömmar! Själv har jag ofta svårt att komma ihåg vad jag drömt. Det är bara små fragment eller bilder som dröjer dig kvar.
    Hoppas ni får en härlig dag med onniesarna.
    Kramar

  2. 11 timmars sömn låter ljuvligt. Hur sjutton gör man för att få ungar att sova hela natten och en själv i 11 timmar. Så lyxigt och det är ju precis så det ska vara. Man ska vakna upp pigg och utvilad, inte trött och hängig. Ha en fin dag!

    1. Buse har sovit från 19-07 ungefär sen han var 4 månader, nu är han vaken lite längre – till åtta eller nio beroende på om det är helg eller inte, och då sover han längre också. Som igår, när vi somnade vid nio. Då sov vi till halv nio i morse 🙂 Vi gjorde helt enkelt så att vi vande honom vid att sova från det att han klarade sig utan mat på natten (4 mån) – när han vaknade så vaggade vi om men gav ingen mat eller napp eller så. Jag tror det tog två nätter, tredje natten sov han hela och har gjort sen dess. Enda gången han vaknar på nätterna nu är när han är sjuk och har ont i örat, annars sover han alltid som en stock. Jag hade liksom blivit tokig om jag hade behövt vakna flera ggr per natt, jag funkar inte med så lite sömn. Och han skulle nog inte må bra av det han heller. Vem vill inte sova liksom? Samma sak med middagslurarna; han sover 1-2 h middag varje dag. Och där är det jag som bestämmer att ”nu är det dags att sova”. Visst kan han protestera lite vissa dagar när han tycker att han är JÄTTEPIGG, men jag är vuxen och jag bestämmer och han slocknar alltid tillslut och sover dunderskönt. Det är ju så invant nu liksom, en rutin.

  3. Lustigt vad drömmar kan ställa till med… Och det där med att ta miste på dagar är jag väldigt bra på. Jag är ofta en dag före min tid. Hoppas ni fick en härlig lördag med onnie och allt (vad det nu är?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg