Att ha kärlek till revisorer.

 
 

AT2B6996

 
 
 

Åh, måndag.

En snorig, lomhörd, aningen hes måndag som nog mest kommer att spenderas i fårskinnstofflor och pyjamasbyxor framför den uppsjö av papper min revisor skickat och som ska fyllas i. Jag är verkligen värdelös på den administrativa biten när det gäller bolag, det går liksom runt i huvudet på mig. Jag är bra på att producera och på att dra in kapital och att fakturera och att hålla koll på kvitton, men resten är en katastrof. Jag stirrar på dessa miljoner blanketter som SKV skickar och som ska fyllas i; med preliminärskatter och periodiska saker och blanketter där jag ska intyga huruvida amerikanska staten tycker att mitt bolag är ett nånting eller ett nånting (det senare tror jag dock kom från banken) och har inte den blekaste aning om vad jag ska göra. Det gör mig kallsvettig. Så frågar jag mannen, som trots allt är superakademiker, och han lägger pannan i djupa veck och ser lika perplex ut han.

Det är därför jag investerar i en revisor. Han kostar massor men han tar emot alla mina papper, skriver förklaringar och berättar vad jag ska skriva var och ser till att min preliminärskatt betalas som en klocka och att de periodiska nånting är i ordning och han vet vad den amerikanska staten anser om mitt företag. Så blir allting hundra procent rätt och jag behöver inte ha ångest och framförallt så kan jag förlikas med det faktum att jag helt enkelt inte är bra på det där men bra på andra saker, och att jag kan ägna mig åt de där andra sakerna medan han håller stenkoll på exakt hur mycket moms, skatter, avgifter och annat som ska betalas in var och när och hur.

Aj lavv revisorer. Är du som läser revisor? Aj lavv jo. Så du vet. Tack för att du finns och håller såna som mig vid liv och borta från ofrivillig ekonomisk brottslighet.

 
 
 

AT2B7001

 
 

AT2B7000

 
 
 

Och ja;

idag lite fler bilder från vardagsrummet. Samma virrvarr av kuddar och plädar som vanligt (de ändrar bara utseende efter säsong, men mängden är alltid konstant) och samma ljus som det alltid blir där inne. Eftersom detta är en gammal skånelänga är det ju svårt att få det där ljusflödet, men i vardagsrummet har dom bannemig lyckats.

Så där kommer ni alltså att hitta mig idag; fyllandes i blanketter som revisorn returnerat med pedagogiska förklaringar, och sörplandes té mot halsen och lomhördheten.

Hej måndag.

[ soffan är från ILVA, paisleykuddar från soul of maia och westcoast company, needabreak-kudde från inreda.com, soffbord mio, matta chhatwal&jonsson, paisleypläd från design by, fåtölj från zandvoort ]

 
 

flingan2

21 kommentarer till “Att ha kärlek till revisorer.

  1. Du skulle kunna prova att ta sinupret för bihålorna, de hjälpte indirekt bra mot lomhördheten jag hade när jag var monsterförkyld 🙂

    1. Nja nu är jag ju lomhörd för att trumhinnan spruckit, och jag kan inte ta så mycket nu när jag är gravid :S

  2. Åh vad jobbigt, hoppas att det snart är bättre med hälsan. Tur att du kunde lösa alla pappersproblem i alla fall, med revisor. Dom är bäst att ha så slipper man huvudvärken själv och kan ägna sig åt annat.

    Ha en bra måndag.

  3. Hade jag varit dig hade jag också älskat revisorer for sure….. jag är ingen blankett-utfyllare över huvudtaget, inte har jag ordning på sådant heller, hahaha
    Men som du säger, vi har då andra goda kvaliteter 😉

    Så måste jag säga att, du har wow mysigt. Men detaljen (inte så liten heller) jag slås i backen av är ditt talent att fota i motljus!!!! Jag hoppas alla läsare inte bara ser vacker styling, utan fattar att den där bilden hade varit ganska mörk för de allra flesta, utan detaljer.
    Får jag ett motljus kurs hos dig eller, haha

    Puss på dig Emma

  4. Jag hade också eget förut (och förhoppningsvis snart igen) Och det finns inget bättre än att lämna bort alla papper och veta att allt blir som det ska vara! 🙂
    Kramar

  5. Det där med spruckna trumhinnor alltså 🙁 var öronbarn och kommer fortfarande ihåg det där speciella ljudet när trumhinnan äntligen sprack och kudden blev våt (eftersom att det av någon anledning alltid hände på nätterna) – efterlängtat men smärtsamt och jobbigt. Hoppas du får höra som vanligt snart igen.

  6. Hej!
    Jag jobbar med redovisning, kul att du älskar mej : ).
    Jag brukar säga till mina kunder, gör det du är bra på så fixar jag det som jag kan bra, typ skatter, blanketter osv.
    Ha en bra dag!

  7. Driver också eget, i redovisningsbranschen! 🙂 Ser det som min absolut största och viktigaste uppgift att se till att ingen av mina kunder har ont i magen av ovisshet! Och du Emma, glöm inte att det bara är papper.. 🙂

  8. Skrattar när jag läser, du är ju så duktig på ”ditt” klart du måste ha en revisor att älska.
    Duu…….. en liten fråga, igen, den där vasen jag skymtar bredvid olsson&jensen lampan, var kommer den ifrån? Underbart att titta in hos dig efter en dag på jobbet och hitta än mer jag blir sugen på fylla huset med. Kramar

  9. Vilken fin blogg du har. Jag har lagt märke till att du har kuddar med kanadensiska flaggan (lönnlövet) både i lutande huset och i Drömmen. Det tycker jag är fint. Jag kommer nämligen från Smålandsskogarna, men är bosatt i Kanada sedan ganska länge.

  10. Åååh lovely! Jag är redovisningsekonom o måste säga att det var underbart att höra att du älskar vår yrkesgrupp :). Man blir lite blind ibland när man sitter m alla blanketter o annat o tänker ibland att det här är så lätt, det skulle vem som helst fixa men så är det ju inte :). O så är d så mkt bättre att ni företagare gör det NI är bra på och tjänar pengar på det.

  11. .. det svartnade för ögonen på mig senast
    häromdagen när jag satt med momsen,
    – & jag ska tillstå att jag blir yr bara av
    att l ä s a om det här hos Dig.
    förra periodens moms grät jag över.
    på riktigt. jag blir så fruktansvärt
    frustrerad när jag inte förstår.
    jag tror att den enda som möjligtvis har
    det värre, är den kontakt-person som har
    mitt skattekonto. jag tror att jag händelsevis
    kan vara skyldig till en del smärre hjärnblödningar
    där. för att väga upp har jag också revisor.
    han ser dessutom ut som jude law.
    (ibland vet jag dock inte om det är en
    extra välsignelse eller extra förbannelse.
    det blir svettigt. det blir det.)

    tack för att Du är precis som Du,
    – & ATTANS vad Du är bra på de där
    andra grejerna..!

    kram,

    hannah

  12. Hahaha… Jag är en blivande trebarnsmamma och jobbar faktiskt som revisor sedan sju år tillbaka. Jag har följt din blogg sedan ett par år tillbaka och vet att du nämnt din revisor vid andra tillfällen också :=) Jag brukar inte kommentera dina inlägg men var ju tvungen att göra det nu… (ler)

    Vill passa på att säga tack för din blogg! För att du delar med dig av din vardag och inspirerar oss läsare!

    Kram från Emelie i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg