Att ha en skillnad i lugnet.

 
 

AT2B9194

 
 
 

Alltså, om ni bara visste vilken skillnad det är att veta hur lillebror ska komma ut.

Det är verkligen som en djupandning, som en god natts sömn. Jag har ett lugnare inre nu och kan liksom bada i känslan av att vi snart, snart ska få en liten bebis till familjen och få uppleva den där första tiden ännu en gång.

Det är som om kärlek får mer plats nu när oron gett vika. Och känslan av att skjuta tanken framför sig är ersatt med en enorm nyfikenhet på vem den lille är den här gången och hur han kommer se ut; om han kanske kommer bli mörk och om han kommer ha lika mycket hår som Buse hade och vems mun han kommer ha.

Sånt.

På söndag har vi ett ultraljud bokat, tyvärr för sent i graviditeten för att kunna göra ett bra 3D-ultraljud, men att få se honom för första gången på länge ska bli fantastiskt.

 
 
 

AT2B9200

 
 
 

Och jag nestar, men väldigt lite.

Fortfarande inte i närheten av sist, men det nödvändiga och lite onödigt. En babysitter har införskaffats, en Stokke-stol, ett babynest som ni redan sett och nu häromdagen fyllde vi på med lite babykläder. Det är ju lite svårt att veta hur liten eller stor han kommer vara, men vi blandade lite från 56-62 så slipper man jaga runt och handla kläder efter några veckors växande.

Jag tycker att KappAhls Newbie-kollektion är så himla fin och skaffade en bra bas från den med mjuka byxor, omlottbodys och mjuka mössor.

Och de små, små strumporna! Åh jisses.

 
 
 

AT2B9200

 
 
 

Sköna byxor att sprattla i.

 
 
 

AT2B9198

 
 
 

Och en liten mössa med luftballonger.

Det är ju inte klokt att dom varit sådär små! Jag tycker ju fortfarande att Buse är liten.

 
 
 

AT2B9202

 
 
 

Och så något onödigt nödvändigt – en babyfilt från design by!

Jag har ju två av deras ”stora” plädar hemma och älskar deras mönster och liksom blekta färger, så när jag såg att de även gjorde babyfiltar var det liksom inget snack om saken. Den här fanns i svart också, men just den dusty rosa-aktiga tonen tycker jag är så himla fin (hittade här).

Ja, så jag har landat får man väl säga – jag är i ro med hur det ska bli och längtar efter att få träffa någon vi väntat på i en evighet.

Och här hemma sover alla utom jag fortfarande; jag äter Hönökaka med ost (det nya svarta i mina cravings) och slötittar på TV och väntar på att resten av familjen ska masa sig upp och göra mig sällskap. Idag blir det bio med Buse, en fika och en kort runda på stan – helt enkelt bra lördagsaktiviteter när det är en smula mulet och regnet hotar att falla.

Och imorgon; ultraljud.

Det blir bra dagar det här.

 
 

cherry

18 kommentarer till “Att ha en skillnad i lugnet.

 1. Jag älskar newbie!! Å det säger jag inte för att jag jobbar på KAPPAHL ibland haha. Ska in och jobba idag så jag pillar alltid lite på de där kläderna, ska se om jag hittar en jacka till bebisen idag.
  I eftermiddag åker vi ner till Svalöv och Kävlinge. Antar att vädret är lika där som här 😉
  http://lotte4.blogspot.se

  1. Emma Ultraljud 🙂 Så det är inte genom landstinget utan något vi bokat själva då vi bara fick ett RUL den här gången och nu vill se hur han har det där inne.

 2. Hej Emma!

  Det är så kul att kika in till dig för vi ska få våra små pojkar nästan samtidigt. Jag är beräknad till 24 April, sen vet man ju aldrig för min del, kan ju bli tidigare el senare. Så skönt att du kan slappna av nu! För mig är det ju vår första så jag har ju ingen aning om hur min förlossning kommer bli. Än så länge känner jag mig lugn men det hinner ju ändras:)
  Älskar dessa kläder från Newbie och har köpt dem också, tycker de är så otroligt söta och sen är de ju ekologiska med:)
  Filten med leomönster upptäckte jag för några dagar sen och föll som en fura för:)

  Ha en fin dag!

  Stor kram från Sofi

 3. Åh det där med att man tycker att första barnet fortfarande är litet… Minns när lillasyster kom och alla hade pratat om att man upplever storasyskonet så stort i och med att det kommer ett mindre syskon, en bebis. Jag i min naivitet tänkte mig att ja, man upplever säkert det som att de är stora i bemärkelsen utveckling. Att man liksom plötsligt inser att de inte är bebisar längre utan två-treåringar som pratar och kan en massa som bebisar ju inte kan. Eh… nja… jo, visst var det så. Men att jag plötsligt skulle uppleva att storebror var stor i bemärkelsen stor, dvs fysiskt stor, var en chock. Hans lilla hand som var pytteliten dan innan lillasyster kom var nu plötsligt grotesk stor. Till exempel. Låter säkert jättemärkligt, men det var en jättemärklig känsla. Men jag kan lugna dig, den gick över ganska snabbt. 🙂

  Och vet du vad som var allra mest fantastiskt med andra barnet? Det ögonblicket storebror och lillasyster träffades första gången. Vi pratar fortfarande om att det gick blixtar genom luften. Jag lovar, jag tror på kärlek vid första ögonkastet efter deras första möte på sjukhuset när lillasyster var ett dygn gammal. Det var något i blicken där dem emellan. Och syskonbandet är idag lika stort, sju år senare, när lillasyster ska fylla åtta och storebror tretton.

  Du har nåt fantastiskt framför dig, Emma.

 4. Babyfilten var underbar, en sån vill JAG ha 😉
  Älskar Newbie, bästa bästa och finns fortfarande storlekar till min 3-åriga lilla tjej, älskart!

  Kram och njut av sista tiden med magen 🙂
  Catta

 5. Vad hände…? Går det inte att att använda smile’s och andra bilder i kommentarsfältet Emma?
  Försöker igen utan dem.
  ” Det är som om kärlek får mer plats nu när oron gett vika. ” citat ur ditt inlägg här. Fin mening med stort innehåll. Oro kan vara en tung ryggsäck att bära.
  Kram från Ninni.

 6. Ja Newbie har verkligen fina och härliga kläder!
  Skönt att du kan slappna av nu, njut sista delen av graviditeten! <3

 7. med 19 dagar kvar till BF har vi idag packat upp sängen, monterat den och bäddat den fint. Och det känns så speciellt att den nu är på plats. Med de mjukaste lakanen, filten från beach house, nallarna som redan skänkts i present. Nu är vi redo för vår lilla unge!

 8. Ååå så mycket söta små kläder! Haha! Jag minns första gången jag skulle byta blöja på storebror efter att ha kommit hem från bb med lillebror. Det var som att byta blöja på en hel karl!! Glömmer aldrig den känslan. Hur kunde min lilla kille blivit så stor över en natt?!
  Kram Lotta

 9. Oro är aldrig kul att bära så länge så skönt att du slipper det nu. Newbie ja, helt fantastiska kläder. Men de där pyttesmå strumporna alltså, de är så underbara. Kan fortfarande komma på mig själv med att stå och le åt dem när jag tar hand om tvätten och då har min lilla hunnit passera året 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg