Att ha en lagom helgaktivitet.

 
 
AT2B9237
 
 
 

Gud, jag vet inte om det bara är jag – men den här delen av graviditeten finns det egentligen bara en enda sak i hela världen som jag vill göra; och det är att ligga på sidan i sängen med en kudde mellan benen. Och äta. Om det var möjligt skulle jag spendera dygnets alla timmar precis så, för jag är så vansinnigt jäkla trött i kroppen och så konstant sömnig på något vis att det är det enda jag längtar efter.

Men man måste ju ut i luften lite också. Att bara ligga i sängen och moffa praliner är inte så glamoröst i långa loppet.

 
 
 

AT2B9250

 
 
 

Så igår begav vi oss ut på stan för en biodejt med Buse!

Då får man iallafall sitta ner och äta, vilket är snäppet under att ligga ner och äta men fortfarande inom någotsånär samma kategori.

 
 
 

AT2B9256

 
 
 

Buse var pepp i vanlig ordning.

Vi såg Pricken & Fläcken. Inte särskilt rafflande för dom vuxna, men mycket uppskattat av de små i salongen. Jag tyckte att det var lite 70tals-lsd-svt-kultur-vibbar på en del av episoderna (som när ett hus kommer gående på hönsben och värper ägg som det kläcks paljettskor ur – då vet man att någon inte mår riktigt bra) och jag sneglade bekymrat på Buse för att se om detta verkligen inte traumatiserade honom så som Ika i Rutan traumatiserade mig när jag var barn.

Men nej. Han verkar stabil fortfarande.

 
 
 

AT2B9260

 
 
 

Och innan vi åkte hem så stannade vi till i blomsteraffären där jag bunkrade upp med pastelliga tulpaner, lite magnoliakvistar som resten av bloggvärlden samt en jätteblomma i puderrosa nyans som jag inte har en aning om vad den heter men som såg så himla fin ut att den numera bor i vår hall och passar alldeles utmärkt där.

Japp, det var väl det. Gårdagen.

En massa popcorn (eller ploppkorn som Buse säger), lite kulturbio med hönsbenshus och så en famn med växter med sig hem.

En alldeles lagom helgaktivitet, tycker jag.

 

stickad kofta – här, mjuk oversized tshirt – här, preggojeans från Busetiden, sjal – malene birger och skor gamla primeboots.

 
 
cherry

 

19 kommentarer till “Att ha en lagom helgaktivitet.

  1. Bromelia heter den! Den blommar bara en gång i livet (men blomningen varar i månader), när blomman vissnat börjar den skjuta skott som du kan plantera om i nya krukor.

  2. Va mysigt med bio 🙂 Haha själv är jag så trött så jag längtar efter en hel natts sömn nu!! Inatt sov vi nere i skåneland och då ville bebisen vara vaken 3.45-5 phö! Så jag är lagom mör nu och längtar tills vi ska lägga oss!!
    Mysigt med lite nya blommor, det ger riktiga vårkänslor.
    http://lotte4.blogspot.se

  3. Nej det är inte en Bromelia, det är en blomsterananas (Aechmea). Dock funkar den som en Bromelia och blommar bara en gång. Vattna den i tratten så att det alltid står vatten där, ingenting i jorden. Då kommer den att hålla läääänge. Lycka är nya blommor i huset:)

  4. Hej Emma!

    Hihi känner igen mig! Just nu vill jag bara ligga i soffan och vila, helst med en chokladkaka i handen:)
    Rör jag mig för mycket (läs böjer mig ner) så får jag sammandragningar så det är bara att gilla läget:)
    Bio verkar vara en alldeles lagom helgaktivitet, så mysigt!

    Ha en fin kväll!

    Kram Sofi

    1. Åh vad skönt att höra! Så snart jag går upp längtar jag efter att få lägga mig igen. Med choklad, ja.

      Kram

  5. Ha, ha! Ika i rotan. Liksom hör hennes röst inuti mitt huvud fast det gått 30 år minst 🙂 Förstod aldrig det programmet och inte mina barn heller. Den växt du har i påsen kallades helt enkelt prydnadsanans på 70-talet vill jag minnas. Vattna inte för mycket 😉

  6. Får man fråga vart du hittat magnoliakvistarna och kanske även vad de kostade? 🙂 har olyckligtvis inte hittat några här i Malmö men det är ju så himlans fint och vårigt!

  7. Jag brukar typ aldrig kommentera men läser alltid, vill bara säga att jag är så imponerad av det du gör och önskar dig all lycka med bebis nr. 2! Eftersom jag är lite äldre så är mitt barndoms-trauma ”Vilse i pannkakan”, usch jag ryser då jag tänker på det! Jag hade tänkt ta med en 3-åring på samma film som ni såg, men kanske är hon för liten..

    1. <3 Jag tror säkert att det går bra, ungarna reagerar ju inte på gående hus på samma sätt som vi gör 🙂

  8. Varför trauma för ett hus på ben och glitterskor som kläcks ur ägg?
    Låter ju bara som stor fantasi.

    1. Hm ja, jag tycker det är lite otäckt. Men jag tyckte som sagt att Ika i rutan var otäck också.

  9. Jaa… fyy, Ika i routann med skelettet Åake! Skadad för livet…
    Du är i alla fall väldigt gravidsöt i all din slöhet. En annan såg ut som en strandad…. eh val är liksom inte illa nog för att beskriva mig…. men… klumpfisk… sett en sån nån gång. Död å svullnare än vanligt alltså… å läckandes nougat:o
    Jojjo… blir inga fler barn här inte;)

  10. Blomsterananas heter den rosa, lite dammiga blomman. Den överlever typ allt, bara man ger den lite vatten där blomman växer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg