Att ha tillträdesdag!

 
 

11335081

 
 
 

Idag är det alltså äntligen dags.

Tillträdesdagen!

Dagen då vi ska få nycklarna i vår hand och äntligen kan börja förvandla Lanthandeln till det hem vi ser framför oss, steg för steg. Nästa fredag går ju flyttlasset så det blir en ganska intensiv vecka för hantverkarna och jag har ännu ingen aning om hur mycket dom kommer hinna med – men det är världens bästa killar så jag är inte så orolig.

Och här ser ni lite mer mäklarbilder ja. Rummet är det som är tänkt att bli Buses rum; jag tycker det känns helt rätt på något vis att han ska få rummet med verandan intill. En veranda är såklart härligt för vuxna också, men jag tror ändå att den används mycket, mycket mer om den får ett litet tipi-tält och några pompoms och en treochetthalvtåring. Så får jag låna fönsterblecken till citronträd och såbäddar.

Det blir en bra kompromiss.

 
 
 

10753723

 
 
 

Själva verandan.

Men idag blir det alltså en hektiskt dag. Köra till Ystad, ha tillträdessittning med mäklaren, få nycklarna, köra ut till huset, möta hantverkarna, gå igenom vad som måste göras, förhoppningsvis få en liten uppfattning om vad som kan hinnas med, mäta fönster och annat nödvändigt för att se om befintliga hissgardiner kan användas någonstans och bara allmänt få känna sig som hemma på riktigt. Att se huset på visningar eller på lånad tid går ju inte att jämföra med att få se det när nycklarna inte behöver lämnas tillbaka igen utan helt och hållet tillhör oss.

Det här är en efterlängtad dag som ni förstår.

Nu börjar det!

På riktigt.

 
 

cherry

41 kommentarer till “Att ha tillträdesdag!

  1. Grattis Emma!! Så kul med nytt. Du nämner att du har ett gäng bra hantverkare. Det är ju så jädra svårt att hitta. Det finns så många och man har ingen aning. Det största problemet är att få tag i folk som verkligen kommer. Snälla kan inte du ge tips på duktiga och pålitliga hantverkare. Bor också i Skåne, Löddeköpinge. Gärna på ett mail så jag ser om du svarat!! Kramar

    1. Absolut! Jag är överlycklig över att äntligen ha hittat några som inte bara är vettiga i pris utan också levererar. Mailar dig!

  2. Åååh ljuvligt! Det är den allra bästa känslan, att allra första gången få komma in i sitt nya hem efter att ha fått nycklarna i sin hand. Och det ser ut som ett helt magiskt vackert hus också!

  3. Underbart!
    Själv hade jag aldrig någon riktig flyttdag, vilket var praktiskt och förmånligt på många sätt då huset fixades lite grann rum för rum i nästan ett halvår medan lägenheten fanns kvar, men samtidigt kan jag sakna den där känslan av NU – nu köper vi, nu får vi nycklarna, nu flyttar vi. Stort lycka till.

  4. Åhhh härligt 🙂 Lycka till i flyttandet allihopa. (trodde vovvarna skulle få verandan…en soffa bara för dem att lapa sol hela dagarna ;))

  5. For en herlig dag det ser ut å bli!! 🙂

    Husker ennå den spesielle følelsen når vi tok over vårt hus. Kos dere og nyt tiden fremover. Takk for at vi får lov å følge litt med på deres reise 🙂

  6. Så spännande för er! Är så avundsjuk – älskar att komma till en ny bostad. Alla möjligheter öppna. Vilken härlig resa ni har framför er just nu.

  7. Åh, vilken känsla det där är! Kommer ihåg att jag sprang in i vårt hus med ett stort leende på läpparna. Stort grattis till er<3
    Ska bli så kul och inspirerande att följa er resa med nytt hus och en bebis och Buse så klart.
    Kramar Charlotte

  8. Så mycket GRATTIS och LYCKA TILL även fortsättningsvis på er fantastiska resa!!! Vilket vackert hus ni köpt!!! Ser fram emot att se förvandlingen av huset när du, maken, Buse, nya bebben och era tre vovvar kommer på plats – TACK för att du delar med dig!!
    Bra hantverkare?? Tipsa gärna mig via mail – jag är också på väg att köpa hus och behöver pålitligt folk som kan hjälpa till!

  9. Herregud, så kul och spännande! Tänker att det riktigt måste spritta i er av glädje idag; åh, så underbart :)). Ni har säkert firat det här med huset redan, men gör det en gång till – det är ju fantastiskt. Hoppas ni kommer att få många lyckliga år i detta ljuvliga hus. Än en gång grattis :).

  10. Jag får wiiiiiie-känslor genom skärmen av det här inlägget, så förstår att ni är excited! Verandan ser himla fin ut och kan tänka mig att den kommer bli magisk när du ”emmat-till-den” ^^

  11. Så härligt!! Jag tycker att huset är alldeles underbart som det är, det skär lite i hjärtat att de vackra tapeterna ska målas över. Men smaken är som baken och ni kommer få ett fantastiskt hem!

  12. Har precis hittat din blogg och blev lite paff när jag så att vi blir byagrannar! Vi går ofta till lekplatsen mittemot ert nya hus så söker er kille lite nya kompisar så har jag två glada killar på snart 3 och 5 år. Varmt välkomna hit ut här är det gott att leva!!

  13. Vilket drömbarnrum! Ett sådant hade man ju velat ha när man var liten, med veranda och allt. Ska bli spännande att se hur det blir!

  14. Åååå vad jag tycker att det är spännande med dina inlägg nu….Cliffhangerkänslan är total ju med ett rum i taget… Och bäbismage på det… Lycka till med allt härliga männska 🙂

  15. Grattis till nya huset. Tyckte att det var så spännande och inspirerande med drömmen, kommer att bli kul att få följa med på omvandlingen av erat nya hus.

  16. Åh va kul! När vi fick nycklarna till vårt hus så flyttade vi på samma dag, fast det var ju iofs den 30/12 så vi ville se till att bli färdiga innan nyårsafton. 🙂
    Hoppas att du kan sova inatt!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg