Att förbereda en ankomst.

 
 

AT2B0930

 
 
 

I allting annat försöker vi också förbereda för att snart bli ännu en.

Det skruvas och tvättas och packas och plockas fram, och på nåt sätt är det en viktig bit i processen det där för mig. För det är just när babysakerna börjar komma på plats som jag mer kan ta på att det är på riktigt.

Vi skulle ju egentligen inte köpa en ny babysäng, men när vi ett tag tänkte bo kvar i Lutande Huset behövde vi en som fick plats i vårt sovrum den första tiden (Buses gamla var för stor för det) och den här Stokkeversionen var den minsta jag hittade. Dessutom på hjul så jag kan rulla den genom rummen i början när jag inte ska lyfta så mycket. Så det fick bli en sån.

 
 
 

AT2B0934

 
 

AT2B0939

 
 

AT2B0935

 
 
 

Mannen var iakttagen, såklart.

Tooka, som äntligen fått lite mjuka saker att ligga på och börjat acceptera att det är här vi bor nu, blev genast skeptisk när det skulle skruvas ihop fler nya saker. Det betyder förändring, och förändring är som ni vet aldrig bra enligt henne.

(Tills förändringen visar sig vara en mjuk liten ovalformad sovplats som hon passar på att klämma ner sig i när vi vänder ryggen mot – då passar det).

 
 
 

AT2B0945

 
 
 

Tänk, alltså.

En liten bebis alldeles snart.

 
 
 

AT2B0953

 
 
 

Jomen visst.

Om bara liiite mer än två veckor eller så, så kommer det kunna ligga en mjukdoftande liten krabat med starka ben där i och röra sig utan att jag känner det. En med Buses överläpp och runda kinder.

Det är så stort så det är inte sant.

 
 

cherry

27 kommentarer till “Att förbereda en ankomst.

  1. Oj vad fin lilla sängen blev, lillebror sover där säkert bra <3 Tookas träsoffa passar in på sin nya plats så fint, den är ju som gjort till fördjupningen där! Så snyggt så snyggt, kan man bara säga <3 Ha en riktigt bra lördag!

  2. Hej Emma, igår tänkte jag för mig själv när jag såg er hall, undrar vad de placerar för inredning framför fönstret? Och här ser jag…såå fint med er soffa/schäslong där och lampan i fönstret…och förstår att det är en uppskattad vovve-plats.
    Vilken söt och fin barnsäng, super med hjul…händig och gullig, helt enkelt.
    Jag GLÄDJS så med Er och önskar Er allt gott!
    Bubblar det av lycka inom dig Emma, med tanke på ert nya hem med så många möjligheter både inne, ute, arbetsutrymme och det lilla Livet som väntar inom dig?
    Varma kramar från Ninni.

  3. Soffan blev superbra vid fönstret!
    Så nära ni är nu. Tills den där lille kommer och vänder upp och ner på ert liv.
    Tycker du som jag att graviditet två är helt annorlunda just känslomässigt? Man njuter här
    Och nu istället för att ”åh, längtar tills jag får känna sparkar” eller liknande. Nu kanske du inte kände så vid första graviditeten alls å andra sidan, men jag är helt övertygad om att jag inte kommer ”skynda” lika mycket med andra barnet utan mer njuta och inte ”längta” efter allt som ska hända..

    1. För mig är nog den största skillnaden att kunna njuta av den första spädbarnstiden på ett annat sätt. Nu när man vet att den går över, liksom 🙂 Jag är ingen spädbarnsmamma, så är det bara, men det är milsvid skillnad med barn två nu när man vet att det är en begränsad period.

      1. Härligt ärligt! Jag fattade inte heller att allt jobbigt i början bara gällde en kort tid. Vissa hjärnceller funkar visst inte utan man kan på allvar känna typ att ’jag kan aldrig mer duscha ifred’ eller ”jag har så ont att min cykel lika gärna kan säljas – för att inte tala om all ridutrusning”. Lycka till med allt och njut redan nu av hus som väntar på bebis.

        1. Jamen exakt så tänkte jag i början med Buse. Att ”ska det va såhär nu?”. Nu vet jag ju, att det inte ska det 🙂

  4. Vilken fin säng! Och praktiskt att lätt kunna förflytta den. Gjorde planerat kejsarsnitt med mitt andra barn i augusti -14 och för mig vad de två första veckorna väldigt smärtsamma. Efter det var det mycket bättre. Det är såklart väldigt individuellt men kroppen är fantastisk på att återhämta sig. För mig var kejsarsnitt en fantastisk upplevelse till skillnad mot en väldigt traumatisk vaginal förlossning med min förstfödde. Jag önskar dig och er ett stort lycka till!

  5. Läste här ovan att du inte är någon spädbarnsmamma..det är inte jag heller, men ändå så blir kroppen som gelé varje gång jag träffar ett litet knyte som doftar så underbart..hmm knepigt det där 🙂
    Funderar lite, om förlossningen skulle sätta igång innan snitt..hur gör man då? Blir man akutsnittad eller vad?

    1. Då blir man akutsnittad (förutsatt att barnet är redo såklart, annars försöker man fördröja förlossningen precis som när du ska föda vaginalt och kommer igång för tidigt – men är du lovad snitt så får du snitt).

      1. Så himla skönt, har grubblat (och oroat mig) när jag läste att du fått tid för snitt så nära BF..men nu kan jag sova gott 🙂 (Ohh nej jag är INTE alls engagerad i din graviditet hehe 😉

  6. Hej Emma. Vad är det uppför trappan från er stora hall? Det känns ju som att ni har ”allt” på bottenplan. Sovrummen, kök, badrum, vardagsrum. Lite för nyfiken….. 🙂

  7. Hej
    Vad fint det blir, det är så inspirerande att följa med inflyttningen och hur ni gör det fint för er. Till och med min man som inte annars är storbloggare, frågar mej regelbundet -Vad har det gjort idag då? (och då menar han er). Helt underbart!
    Jag undrar som Lina på mattan, du svarade att den kommer från DayHome, men jag hittar inte någon sådan. Hur är det med dej Lina har du hittat den? Mattan skulle passa vårt sommarhus perfekt eftersom matbordet går lite i grönt. Eller vet någon annan om var man kunde hitta mattan?
    Kram och allt gott till dej Emma och din fin-fina familj!
    Maria

  8. Hej!
    Undrar var du har köpt keramiklampan som står i fönstret? Väldigt fin:-)
    Lycka till med nya bäbisen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg