Att inte ha kunnat hålla sig.

 
 

AT2B1568

 
 
 

Fast jag sa att jag inte alls skulle börja pilla med trädgården det här året så kunde jag helt enkelt inte låta bli att besöka iallafall två stycken plantskolor här i området. Man måste ju kolla Ystads utbud, inte sant? Jo, det måste man.

Så jag har varit på Åbergs Trädgård och på Ystads Plantskola och det gick ju liksom inte att bara titta när jag väl var där. Som ni vet har jag en sjuklig besatthet av träd (och kryddväxter) och skulle mycket väl kunna ta med mig en mindre djungel hem om det bara var så; men jag la faktiskt band på mig och konstaterade att jag kommer inte ha tid till att varken ta hand om så små pytteplantor eller delikata citrusträd den närmsta tiden.

 
 
 

AT2B1354

 
 
 

Men ett olivträd gick ju inte att motstå. Det har man alltid plats för. Jag tror att dom kommer att trivas i vår trädgård, olivträden, särskilt på läsidan.

 
 
 

AT2B1572

 
 
 

Och så lite jordgubbar till Buse utöver de plantor jag tog med från Lutande Huset (som stod i krukor, vi lämnade såklart odlingslådorna). Jordgubbar sköter sig mycket själv och det var så härligt i somras att kunna gå ut och låta honom plocka själv. Och lavendel, jag kan inte ha en trädgård utan lavendel, så är det bara.

Eller pioner för den delen. Jag älskar pioner. Så jordgubbar, lavendel och pioner blev skörden.

 
 
 

AT2B1582

 
 
 

Jag har inte riktigt koll på vad som redan finns i trädgården, men jag gick ett varv innan jag åkte och kunde konstatera att iallafall två stycken odlingslådor fanns till mitt förfogande (utav fyra) och att där skulle det planteras till Buse och fyllas på med ännu mer kryddväxter. Pionerna och lavendeln ska jag hitta en plats till idag tänkte jag.

 
 
 

AT2B1586

 
 
 

Och jooodå; mitt lilla växthus tog jag med från Lutande Huset.

Det är ju så vackert och dessutom himlans praktiskt om jag nu skulle få för mig längre fram att det absolut måste skaffas lite chili eller annat som kan behöva lite mer värme för att må riktigt bra. Och jag vet inte om ni ser det, men inne på verandan står ett yttepyttigt litet träd ihop med ett annat träd som numera huserar där i Buses domän och mår bra av värmen när solen skiner in genom alla fönster. Ni ska få se dom sen. Jag ska hitta en fin trädgårdssoffa också tänkte jag och göra en liten bebis-lounge-hörna där åt höger vid trappan nu när jag får barn på våren där här gången och kan njuta av att sitta ute under ett parasoll.

Men, nu har jag iallafall kontrollerat utbudet i Ystad vad det gäller växter (jag är mycket nöjd) och jag har tre små påsar med plantor som ska planteras ut och ge en liten touch av oss i vår nya trädgård.

Bara ännu ett sätt att känna sig ännu mer hemma.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att inte ha kunnat hålla sig.

 1. Sikket litet gulligt växthus 😀 Åh, här är en till som äääälskar lavendel♥ Jag köpte LA: Brukets linnespray och det använder jag när jag städar mmmm så gott det luktar! Jag har inte hittat något till golvet som luktar lavendel så där använder jag ett sköljmedel 🙂
  http://lotte4.blogspot.se

 2. Tips tips….. https://www.facebook.com/himlabackenschili
  Kolla in detta stället. Inte så jättelång från er. De har massor med chiliväxter och det är kul att botanisera och fråga en massa. Vi åker alltid dit på konstrundan och köper med oss en eller två chiliväxter för att ha till sommarens alla grillkvällar. I år blev det en jalapeno…

   1. Jaaaaaa kärlek vid första ögonkastet!! Åhhhh en sån vill jag ha!! Är det typ något japanskt körsbärsträd eller är det en buske eller… hmmm. Hoppas att någon kan svara 😉 *vill ha vill ha vill ha* 🙂

 3. Jag gör bara såhär nu ;)), med tanke på gårdagens kommentar… 🙂
  Men guuuuud.. Vad fint det är. Är övertygad om att ni kommer att få många underbara år i detta makalöst vackra hus och dess hage. Kan liksom se alla härliga saftkalas och frostiga nyårsfester framför mig.. Och allt däremellan. Än en gång stort grattis till att ni hittat er en ny dröm. (Som är verklighet). Tänk vad mycket härligt ni skall fylla det med! 🙂

 4. Vilket fantastiskt hus ni köpt!!! Är så spännande att följa hur det blir!! Ett litet handelsträdgårdstips är att bege er ngr knappa mil längs kusten till Skivarp och Gunnesbo! De har massor av härligt till trädgården! Och är du ändå i Skivarp kan du passa på att köra ngr kilometer till mot Skurup och göra ett stop på Butik Torsvik! Jag kan nästan lova att det inte blir ditt sista besök där!! Tack för en härlig blogg!!

 5. Älskar att läsa om ert fantastiska hus 🙂 kommer att bli sååå bra!! Vill tipsa om Rosenhagen plantskola i Skåne Tranås. Väl värt ett besök och super kvalitet!

 6. Vilka underbara bilder, här får man inspiration. Får jag fråga vart du har fått tag på det fantastiska växthuset? Tackar för trevlig blogg

 7. Tack, äntligen lite bilder från din vackra trädgård. Håller med lavendel är ett måste!

  1. Den är med! Men den har ju inget ryggstöd, så den är inte särskilt perfekt att amma i tyvärr 🙁

 8. Åh, så mysigt!! 😀 Vi har också trädgårdsnoja här! Sambon och jag förvandlar balkongen till trädgård och vi har köpt ett apelsinträd 😀 Det är så häftigt att bo där man kan ha det… det har varit en dröm för mig riktigt, riktigt länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *